Çarşaf ve nevresimler ne sıklıkla değiştirilmeli? Yastık kılıfı nasıl yıkanır?

Günlük kullandığımız çarşaf ve nevresimleri düzenli yıkamak, hijyenik bir yaşam sağladığı gibi uyku kalitesinde de, olumlu etki kazandırıyor. Yastık kılıfı temizleme aşaması için, genellikle pamuk veya keten yapıların kolay olduğu söylenmektedir. Yastık kılıfı nasıl temizlenir? Çarşaf ve nevresimler ne sıklıkla değiştirilmeli? Yastık kılıfını temizlemenin pratik ve kolay yöntemleri nelerdir? İşte, yanıtlar...

Yastık kılıflarını temizlemeden önce renk testi uygulaması yapabilirsiniz. Yastık kılıfını ütü masasının üzerine düz bir şekilde serdikten sonra nemli bir bez ile küçük bir bölümü kapatınız. Isıtılmış ütüyü bu bölgenin üzerinde gezdiriniz. Yastık kılıfının boyası geçiyorsa yastık kılıfınız derinlemesine bir temizliğe elverişli olmayabilir. Çarşaf ve nevresimler ise yastık kılıfları gibi düzenli değiştirilmesi gereken temel ev eşyalarıdır. Peki, bu değiştirme düzeni nasıl olmalıdır? Çarşaf, nevresim ve yastık kılıfı haftada ortalama kaç kez değiştirilmelidir? En doğrusu nedir? İşte, yöntemler...

ÇARŞAF NEVRESİM VE YASTIK KILIFLARI KULLANIMI NASIL OLMALI? KAÇ KEZ DEĞİŞTİRİLMELİ?

- Yastık kılıflarını temizlemeden tozlardan kurtulmanız gerekmektedir. Tozlu olduğu zaman temizleme işlemi sağlıklı olmayacaktır.

- Nevresim, çarşaf ve yastık kılıfları haftada en az 1 ortalama 2 kere değiştirilmelidir. Nevresim, çarşaf ve yastık kılıfları 60 derece de yıkanmalı ve iyice kurtulmalıdır. Kurutulan çarşaflar yüksel derece de ütülenmesi daha elverişli ve sağlıklı olmaktadır.

- Yastık kılıfının üzerinde yağ lekeleri olduğu zaman kılıfın üzerine kuru temizleme sıvısı uygulayın. Bu işlem sırasında elinizde yakıcı bir alet olmamasına özen gösterin.

- Deterjanı iyi miktarda köpürtün. Köpürtme yaptıktan sonra yastık kılıflarının üzerine bırakınız. Önce kılıfın önünü sonra arkasını çevirin. Köpük eridikten sonra yumuşak uçlu fırça ile temizleyin.

- Solmuş yastık kılıflarını parlatmak için bir miktar sirke ilave ederek soğuk su içerisinde bekletin.

Kılıfta pile var ise ütüleme yaparken dikkatli olun. Ütüleme işleminden önce test uygulaması yapmanızı önerir. Kılıfa kola spreyi uygularsanız, kılıf eskisi gibi canlı görünecektir.

Yaşlanma karşıtı en iyi bakım ürünü hangisi? Yaşlanma karşıtı en iyi 5 bakım ürünü

İLİŞKİLİ HABER

Yaşlanma karşıtı en iyi bakım ürünü hangisi? Yaşlanma karşıtı en iyi 5 bakım ürünü

BİR YORUM YAPIN 0