Zümrüt dalgası çiçeği bakımı

Peperomia obtusifolia olarak bilinen Piperaceae ailesinden türüyen Zümrüt Dalgası çiçeği, parlak yeşil yapraklarıyla evinizde ışıl ışıl parlayacak. Eve maneviyat kazandıran bu çiçeğin bakımı ise oldukça kolay. Zümrüt dalgası çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? İşte, haberin ayrıntıları...

Peperomia obtusifolia Galiçyaca "Keskin olmayan ve küt" anlamına gelmektedir. Yemyeşil yapraklarıyla türbelerde de görebildiğimiz bu çiçek. Parlaklığı ile oldukça ilgi görmektedir. Vatanı Kuzey Amerika olan Zümrüt Dalgası çiçeğinin bakımında hangi yöntemler izlenmelidir? Pratik bakımı sırasında neler yapılmalıdır? Bu çiçeğin bakımı hakkındaki merak ettiğiniz tüm bilgiler için sayfa altındaki içeriğimize göz atınız...

Peperomia obtusifolia

Peperomia obtusifolia

ZÜMRÜT DALGASI ÇİÇEĞİ BAKIMI

- Büyüdükçe gelişmeyen ve büyüme gözlenmeyen zümrüt dalgasının saksı seçeneğinde, en ve boy 20’şer santim yeterli olacaktır.

- Evde veya ofis gibi yerlerde sehpa üzerine bırakabileceğiniz  bir süs bitkisidir. Peperomia evdeki havayı temizlediğinden evin merkezi bir yerine koyabilirsiniz.

- Aydınlık veya gölgeye uyum sağlayabilen bitkidir. Susuzluk gibi bir sorunu da olamayacaktır. Uzun süre susuz kalabilir ancak çok fazla susuz bırakmamanız tercih edilir.

Toprak seçmeyen Zümrüt Dalgası, en kalitesiz toprakta bile yetişme gösterebilir fakat kaliteli topraklar daha çok parlak kalmasında ve yeşermesinde olumlu etki gösterecektir.

NASIL ÇOĞALTILIR?

Çiçeklenme döneminin bitmesini bekleyiniz. Çiçeklenme bitince dalları sapına yakın yerinden kesiniz ve 2 yapraklı minik dallar şekline getiriniz. Bu 2 yapraklı dalları ayrı bir saksıda toprağa dikebileceğiniz gibi filizlerinden ayırıp toprağa dikerek de çoğaltma sağlayabilirsiniz.

Toprak çeşitleri nelerdir? Hangi bitki hangi toprakta yetişir?

İLİŞKİLİ HABER

Toprak çeşitleri nelerdir? Hangi bitki hangi toprakta yetişir?
Afrika çiçeği motifi nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Afrika çiçeği motifi nasıl yapılır?
Ayaklı askılık modelleri ve fiyatları!

İLİŞKİLİ HABER

Ayaklı askılık modelleri ve fiyatları!

BİR YORUM YAPIN 0