Antoryum bakımı nasıl olur?

Antoryum çiçeği, genellikle evlerde baş köşede bulunan ve eve neşe katan bir çiçek türüdür. İç mekanı güzelleştiren bu çiçek, dekor süslemelerinde de kullanılır. Bakımı kolay olan Antoryum çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? nelere dikkat edilmelidir? İşte, yanıtlar...

Antoryum çiçeği, Kuzey Meksika'dan Kuzey Arjantin'e ve Karayipler'in bazı bölgelerine dağılmış olan Amerika kıtasında yetişmektedir. Antoryum çiçeğinin saksı çeşidi olarak pembe, beyaz ve kırmızı renk çeşitleri mevcuttur. Antoryum çiçeklerinin boyları 40 cm ile 80 cm arasında değişkenlik göstermektedir. Peki, evlerin mutluluk kaynağı olan Antoryum çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? Sayfa altındaki içeriğe göz atınız...

Antoryum çiçeği bakımı

Antoryum çiçeği bakımı

ANTORYUM ÇİÇEĞİ BAKIMI

- Antoryum çiçeğini rüzgara maruz kalacak yerlerde bırakmayınız. Yapraklarını dökme tehlikesi yaşayabilir.

- Direkt gün ışığına maruz kalacak şekilde bırakmayınız. Doğrudan yerine dolaylı ışık sevmektedir. Güneş alan bir köşeye koyabilirsiniz.

- Kuzeye bakan bir yerde bulunan Antoryumlar için,hafta bir kereye mahsus ışık alan yere koymanızda fayda olacaktır. Aksi taktirde dengesiz büyümesine ve yapraklarında sararma olmasına neden olabilirsiniz.

- Çiçeğin suya ihtiyacı olup olmadığı kontrol edilmelidir. Parmağınızı toprağa bastırınız. Toprak nemli ise 1 veya 2 gün sonra sulama yapınız. Kış aylarında haftada bir kez düzenli bir şekilde sulama yapabilirsiniz.

- Antoryum çiçekleri solduktan sonra budama yapılabilir. Çiçeklerin budandığı yerin hava almasına engel olunuz. Bunun için üzerine mum damlatabilirsiniz.

- Antoryum çiçeğinin toprak değiştirmesi Nisan ve Mayıs aylarında yapabilirsiniz.

NASIL ÇOĞALTILIR?

Gövdeden alınan kökten çiçek olarak çoğaltılacağı gibi dal veya yapraktan aldığınız çiçekle de çoğaltabilirsiniz. Kökten aldığınızı toprağa doğrudan dikiniz ve emilip büyümesini bekleyiniz.

Mate çayı nedir? Mate çayının faydaları nelerdir? Mate çayı neye iyi gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Mate çayı nedir? Mate çayının faydaları nelerdir? Mate çayı neye iyi gelir?
Ayakkabı gıcırdaması nasıl geçer? Ayakkabı gıcırdamasına çözüm

İLİŞKİLİ HABER

Ayakkabı gıcırdaması nasıl geçer? Ayakkabı gıcırdamasına çözüm

BİR YORUM YAPIN 0