Dua çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Görselliği ile insanı etkileyen Dua çiçeği, Maranta familyasından gelmektedir. Dua çiçeğinin verdiği ferahlık hissi ve huzuru ile evlerde bakımının büyük özveriyle yapıldığı bilinmektedir. Peki, maneviyatı yüksek dua çiçeğinin bakımında nelere dikkat edilmelidir? İşte, yanıtlar...

Yaşam alanlarına huzur ve aydınlık getiren dua çiçeği, tabloyu andıran bir görünüme sahiptir. Dua çiçeği Maranta adını İtalyalı botanik uzamanı olan Marta'dan almıştır. İnsanın ellerini semaya açarak dua ettiği benzer kıvrımları nedeniyle bu özel çiçek adını dua çiçeği olarak almıştır. Dua çiçeğinin bakımının püf noktaları nelerdir? Nasıl yetiştirilir? Haberimizin içeriği için sayfamıza göz gezdiriniz...

Dua çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Dua çiçeği bakımı nasıl yapılır?

DUA ÇİÇEĞİ BAKIMI VE  PÜF NOKTALARI

- Sıcak ortamı seven dua çiçeği, soğuğa maruz kaldığında yapraklarının kuruduğu gözlenir. Soğuk havalarda bırakmamaya özen gösteriniz.

- Dua çiçeğinin yaşamını sürdürebilmesi için ortalama sıcaklığın 23 derece olması beklenir. Kışın ise 18 derece olmalıdır.

- Soğuk havalarda hasta olduğunda ise bu çiçeği ısıtarak tekrardan eski sağlığına kavuşabiliyor.

- Sıcağı sevmesine karşın üzerine direkt güneş ışınlarını sevmeyen dua çiçeğini yarı gölge alan bir odada bırakınız.

Dua çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Dua çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Yaz döneminde ise sık sık dinlendirilmiş suyla sulamanız gerekir. Sulama yaparken direkt olarak soğuk su vermeyiniz. Kışın sulamayı yarıya indiriniz.

- Sulamadan sonra saksı tabağında biriken suları dökünüz aksi halde çiçeğin çürümesine yol açabilir.

BİR YORUM YAPIN 0