Piknik sepetine mutlaka koyulması gereken malzemeler nelerdir?

Yaz aylarında ailecek yapılacak en güzel etkinlik şüphesiz piknik yapmaktadır. Kültürel bir adet olmasının yanı sıra ailecek pikniklerin konseptinde değişiklikler görülebilir. Peki klasik piknik için piknik sepeti nasıl hazırlanmalıdır? İşte, yanıtlar...

Piknik alanlarını en çok kullanan ve en çok göremeye alışılan grupların, ailelerin olduğu bilinmektedir. Ailecek gidilen pikniklerde, tam donanımlı gitmek ve eksik bir malzeme olmasını engellemek için piknik sepetini doğru şekilde ve acele etmeden hazırlamak gerekmektedir. Bayrama yakın ailecek piknik keyfi yapılması en çok tercih edilen favori aile piknikleri arasında gelir. Et kavurma ile hazırlanan sandviçler ve bayrama özel kurulan semaver kesinlikle bayrama yakışır bir piknik etkinliği olacaktır. En doğru ve pratik piknik sepeti hazırlama önerileri nelerdir? Piknik sepeti nasıl hazırlanır? Merak ettiğiniz yanıtlar için haberimizin içeriğine göz atınız...

Piknik sepeti hazırlığı

Piknik sepeti hazırlığı

PİKNİK SEPETİ NASIL HAZIRLANIR?

- Piknik sepetinde ilk akla gelen şüphesiz kareli veya desenli yer örtüleridir. Çimen rengi veya çamur olması durumunda rahatlıkla yıkamak için muşamba örtü tercih etmeniz doğru bir seçim olacaktır.

- Yeteri kadar peçete veya ıslak mendil koymalısınız. Elleriniz çokça kirleneceğinden ve eşyalarınızı temiz bırakmak için devamlı temizleme ihtiyacı hissedeceğinizden dolayı ıslak mendil önemlidir.

Piknik sepeti nasıl hazırlanır

Piknik sepeti nasıl hazırlanır

- Plastik tabak, bardak, kaşık veya çatalları yeterli miktarda alınız. İsraftan kaçınınız. Geri dönüşüm olması için çöp kutularına bırakmayı ihmal etmeyiniz.

- Et veya tavuk harcı için sepette tuz ve çeşitli baharatlar bulundurabilirsiniz. Ekmekleri koyabileceğiniz ayrı bir yer ayırdığınız gibi biber, domates ve benzeri yiyecekleri de ayrı bir bölüme koyunuz.

- Kurban etinizi geceden kavurunuz. Sabaha piknik için hazırladığınız çeşit çeşit sandviçlerin arasına koyunuz. Dilediğiniz sebze ve peynir ile içini doldurunuz.

- Sinek ilacı ve böcek sokmalarına karşı merhem alınız. Acil durumlar halinde sepetin köşesinde pamuk ve yara bandı bulundurunuz.

- Piknik alanında şişirmek üzere şişme yastık gibi eşyaları sepetin içerisine koyabilirsiniz. 

Mangaldan arta kalan kömürler nasıl değerlendirilir?

İLİŞKİLİ HABER

Mangaldan arta kalan kömürler nasıl değerlendirilir?

BİR YORUM YAPIN 2

çghb 2 2 yıl önce

muhteşemmmmmmmmmm

Betül 4 yıl önce

Harika bir fikir!