Çamaşır suyu yerine ne kullanılır? Doğal çamaşır suyu nasıl yapılır?

Beyazlardaki lekeleri çıkarmak bazen güç bir durum olabilir. Çoğu beyaz tişörtün renginde sararma gibi olumsuz tepkimelere de yol açabilir ve kıyafetlerin bir daha kullanılmamasından dolayı keyfiniz kaçabilir. Peki, beyazlardaki bu sorunu önlemek için çamaşır suyu yerine ne kullanılır? İşte o yanıtlar...

Beyaz kıyafetlerdeki lekeler bay bayan çoğu insanın kabusu haline gelen bir durumdur. Çabuk leke tutan beyaz kıyafetlerin çamaşır suyu gibi ağartıcı malzemelerle temizlenmesi düşünüldüğünden de zor olabilir. Rengini değiştirmeden, kıyafeti deformasyona uğratmadan beyazlar nasıl yıkanmalıdır? Beyazları ağartmak çamaşır suyundan başka kullanılacak olan yöntemler neler olabilir? Merak ettiğiniz yanıtlar için haberimizin içeriğine göz atınız...

Doğal çamaşır suyu nasıl kullanılır?

Doğal çamaşır suyu nasıl kullanılır?

BEYAZLAR İÇİN AĞARTICI YERİNE NE KULLANILIR?

Yağlı lekeyi suyla ıslattıktan sonra üzerine bir damla sıvı deterjan dökünüz. Deterjanı bir diş fırçası yardımıyla lekeye sürdükten sonra kıyafeti yıkamadan önce 15 dakika bekletiniz.

Doğal çamaşır suyu yerine ne kullanılmalı

Doğal çamaşır suyu yerine ne kullanılmalı

- Diş fırçasını ıslatınız ve karbonat tozunun içine batırınız. Fırçayı kıyafetin üzerindeki lekenin üzerinde gezdiriniz. 15 dakika beklettikten sonra yıkama işlemini uygulayınız.

- Limon suyunu veya beyaz sirkeyi doğrudan kahve, çay veya çim lekelerinin üzerine dökünüz. Kumaşı leke etrafında yayınız ve yıkamadan önce 15 dakika bekletiniz.

Koltuk altındaki sararmış ter lekelerinin üzerini sofra tuzu ile ovalayınız. Üzerine bir miktar su ilave ettikten sonra macun haline gelen tuzu parmak uçlarınızla lekeye sürünüz ve yıkamadan önce 15 dakika bekleyiniz.

Çamaşır suyu yerine etkili çözüm

Çamaşır suyu yerine etkili çözüm

Çamaşır makinesinin suyuna bir kaşık toz oksijen temizleyici veya 1 bardak beyaz sirke, karbonat tozu, hidrojen peroksit veya boraks ekleyerek kıyafetlerin ağarmasında olumlu etkiyi yakalayabilirsiniz.

Çamaşır suyu yerine ne kullanılmalı

Çamaşır suyu yerine ne kullanılmalı

- Bu formüllerle yıkadığınız beyaz kıyafetlerinizi ekstra ağartmak ve daha etkin bir yönteme ulaşmak için güneşin bol olduğu bir yerde kurumalarına izin veriniz.

İnternetten yemek siparişi verilebilen siteler

İLİŞKİLİ HABER

İnternetten yemek siparişi verilebilen siteler

BİR YORUM YAPIN 0