Havlıcan çayı nedir? Pratik havlıcan çayı nasıl yapılır? Püf noktası

Sonbahar aylarında bir türlü düzelmeme problemi herkesin maruz kaldığı bir durum olmakta. Mevsim geçişleri nedeniyle sık sık hastalığın kapımızı çaldığı Kasım aylarında içilecek çay; bilimsel adı Alpinia Officinarum olan ‘havlıcan’ çayı olacak. Peki havlıcan çayı nasıl yapılır? İşte havlıcan çayı yapımının püf noktaları...

Burunda ve boğazda kaşıntı nedeniyle şikayetler başladı. Havaların virüs saçtığı şu zamanlarda sağlığı koruyacak en etkili yöntem şüphesiz tükettiğimiz gıdalar olacaktır. Havlıcan çayı her gün tüketilmesi gereken bir bitkiler arasındadır. Şifa kaynağı olan bu bitki, zencefilgiller familyasından gelmektedir. Peki havlıcan çayı nasıl yapılır? İşte havlıcan çayı yapımının püf noktaları...

Havlıcan çayı nasıl yapılır

Havlıcan çayı nasıl yapılır

HAVLICAN NASIL YAPILIR? PÜF NOKTASI NELERDİR?

Kilosu 60 lira olan Havlıcanı günde iki su bardağı tüketecek kadar çay kıvamında demleyiniz. Havlıcan bitki kökünü kaynatınız. Bir bardak suya iki üç kök atıp 5 dakika kaynadıktan sonra süzerek içmeniz gerekmektedir.

Havlıcan çayı

Havlıcan çayı

Bekletilen havlıcan çayı diğer günlerde içilmemelidir. Vitamini uçtuğu için hem sağlığınıza iyi gelmeyecek hem de taze olmayacaktır.

Havlıcan Çayı nedir

Havlıcan Çayı nedir

Çayları taze tüketmek için içeceğiniz kadar dem ve su ilave etmeye özen gösteriniz.  Uzmanlar tarafından, uzun süre bekletilip içilen çayların sağlığı olumsuz etkilediği açıklanıyor.

BİR YORUM YAPIN 0