Muzun fayda sağladığı alanlar nerelerdir? Muzun çeşitli kullanım alanları

Dört mevsim tercih edilen muzun faydaları saymakla bitmiyor elbet. Peki meyve olarak bilinen muzun bir ihtiyaçları karşılayan önemli bir gereç olduğunu da biliyor muydunuz? İşte, gündelik ihtiyaçları karşılayan muzun faydaları...

Vitamin ve mineral açısından zengin olan muz, en fazla tüketilen pahalı meyveler arasındadır. Pahalı olmasına rağmen almakta imtina ettiğimiz muzlar, evin temel ihtiyaçları karşılayabildiği gibi sağlık sorunlara da yardımcı olabiliyor. Muzun bilinmeyen faydaları konusunda bilgi almak için haberimizin içeriğine göz gezdiriniz. İşte, muz hakkında bilinmesi gereken yüz güldürücü ayrıntılar...

Muzun faydaları

Muzun faydaları

MUZUN KULLANIM ALANLARI NERELERDİR?

- Kıymık battığında, kıymığın battığı bölgeye muz kabuğunu sarınız. Kıymığın gözler önüne yani daha belirgin hale geldiğini göreceksiniz.

- Kış aylarında dondurma yemeniz sağlık açısından riskli olduğu için yoğurt veya kremanın içerisine blenderde çırpılmış muz ilave ederek, tatlı ihtiyacınızı karşılamış olabilirsiniz.

- Harap olmuş ayakkabıların önünü, yanları ve arkasını muz kabuğunun içi ile parlatabilir. Hasarlarından kurtarabilirsiniz.

- Saçlarınızın diplerine muz kabuğunun içini yedirebilirsiniz. Kış aylarında meydana gelen kuruluk ve kırılmaya karşı önlem alacaktır.

- Muzu eritip krem haline getirebilir ve kurumuş cildinize maske şeklinde sürebilirsiniz. Harika bir nemlendirici özelliği vardır.

- Sararan dişleri parlatma konusunda yardımcı olan muzu, kabuğunun iç tarafıyla dişinizde gezdirebilir veya krem şekline getirip diş fırçanızın üzerine bir miktar koyarak, fırça yardımıyla dişinize sürdükten sonra 5 dakika kadar bekletebilirsiniz.

- Avokado sevenler ama soymayı beceremeyenler, muzu yardımcı olarak kullanabilirler. Bir kese kağıdına avokado ve muzları bir arada koyarak ağzını kapatınız.Gazın içerisinde sıkışan avokadolar muz sayesinde soyulacaktır.

- Çizik CD'leri çalarken takılmasını önlemek çok kolay. Muz kabuğunun içini çizik CD'lerin üzerine sürünüz. Bu sayede CD'yi takılmadan izleyebilirsiniz.

- Telefon görüşmesi yaparken, eliniz kirli ise muzun sapıyla telefonun dokunmatik ekranını kolaylıkla kullanabilirsiniz.

- Film veya video gibi bir şeyler izlerken telefonu bir yere dayamak istediğinizde, muzun saplarından yardım alarak telefonu sabitleyebilirsiniz.

Abaya modelleri ve fiyatları 2020

İLİŞKİLİ HABER

Abaya modelleri ve fiyatları 2020

BİR YORUM YAPIN 0