Bakırköy-Kirazlı Metrosu ne zaman açılıyor?

Bakırköy İDO iskelesinden Kirazlı’ya kadar inşa edilecek metro hattının 2018'in sonunda hizmete sunulacak.

Bakırköy-Kirazlı Metrosu ne zaman açılıyor?
Bakırköy-Kirazlı Metrosu ne zaman açılıyor?
GİRİŞ 12.06.2016 09:44 GÜNCELLEME 12.06.2016 09:44

Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı Metro Hattı'nın temel atma töreni önceli gün gerçekleştirildi.

2018'İN SONUNDA HİZMETE GİRECEK

Başbakan Binali Yıldırım, "Hayırlı uğurlu olsun. 2018'in en geç sonunda, artık Bakırköy İDO İskelesi'nden Kirazlı'ya kadar, Bakırköy Özgürlük Meydanı, Bahçelievler ve Kirazlı'ya kadar, tam 9 kilometre metro yerin altından, 40-50 dakikada buraya geliyordunuz, şimdi artık 10 dakikada geleceksiniz, 10 dakikada da gideceksiniz. İstanbul, Türkiye'nin özetidir ve mozaiğidir. İstanbul'a hizmet etmek adeta ibadet gibidir. Halka hizmet Hakk'a hizmettir. İstanbul, medeniyet, kültür, tarih, ilim, irfan ve ticaret şehridir." dedi.

Marmaray'ı Osmanlı'nın planladığını, projelerini, Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülhamid'in çizdiğini belirten Yıldırım, Marmaray'ı 100 yıl sonra hayalden gerçeğe çevirenin onların torunları olduğunu ifade etti.

MARMARAY'DAN HERGÜN 142 MİLYON YOLCU GEÇİYOR

Yıldırım, Erdoğan ve arkadaşlarının bu projeleri hayata geçirdiğine vurgu yaparak, açıldığından bugüne kadar Marmaray'dan 142 milyon yolcunun geçtiği açıkladı.

Kendilerinin eserlerine bazılarının hayallerinin bile yetişemeyeceğini vurgulayan Yıldırım,"Bununla bitmiyor. İstanbul'a ne yaparsak ne projeler kazandırırsak azdır. Çünkü İstanbul'a borcumuz var. Gençliğimiz, en güzel yaşlarımız ve hatıralarımız bu şehirde geçti. Onun için İstanbul'a daha çok ama çok eserler kazandıracağız. Yedi tepeli İstanbul'a, yedi yıldız gibi eser yapıyoruz." dedi.

"CAN SİMİDİ OLACAK"

Yıldırım ayrıca, "Bu metro hattı, Bağcılar, Bahçelievler, Bakırköy'de yaşayan İstanbullular için adeta bir can simidi olacak. Bir saat şurada İDO iskelesine gelmek için zaman kaybediyordunuz, şimdi 10 dakikada bineceksiniz Kirazlı'dan burada ineceksiniz. Bu ne demektir, İstanbullu'nun hayatı kolaylaşıyor. İstanbullu'nun yaşam kalitesi artıyor. Hiç merak etmeyin yarın bugünden daha güzel olacak. Hiç merak etmeyin. Hizmet üretecek, taş üstüne taş koyacağız, laf üstüne laf koymayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha ramazanınızı tebrik ediyorum, bu mübarek ayın kardeşliğimize, birliğimize beraberliğimizin daha da güçlenmesine vesile olmasını mevlamdan diliyorum." ifadelerini kullandı.