3.Köprü’nün şehir plancılarını meslekten atmışlar

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerinin imar planlarını yapan 2 şehir plancısının Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği tarafından meslekten men edildiği ortaya çıktı.

3.Köprü’nün şehir plancılarını meslekten atmışlar
3.Köprü’nün şehir plancılarını meslekten atmışlar
GİRİŞ 09.02.2018 16:50 GÜNCELLEME 09.02.2018 16:53
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Adındaki ‘Türk’ ifadesine rağmen gayri milli tutum takınan meslek odalarıyla ilgili son skandalın adresi bu kez TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi oldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu projelerinin imar planlarını yapan Şehir Plancısı Ahmet Özdal ile ortağı Arzu Özdal’ın 3 ay boyunca meslekten men edildiği ortaya çıktı. Konuyla ilgili konuşan Ahmet Özdal’ın açıklamaları şöyle: 

PEŞİMİZDEN DAVA AÇTILAR

 

25 yıllık serbest çalışan şehir plancısıyım. TMMOB’a Şehir Plancıları Odası’na bağlıyız. Karayollarının açtığı ihaleyi aldıktan sonra yaptığımız projeyi mevzuat gereği İstanbul Şehir Plancıları Odası’na götürdük. Mesleki Denetim Uygulaması için o dönemde 10 bin TL de şubeye para verdik. Savunma bile istemeden dava açtılar.  Ben ile iş ortağım Arzu Özdal’ı  yargı kararı olmadan onur kuruluna sevk edip meslekten men ettiler. Yanımda çalışan personelime de ihtar cezası verdiler. Gayri resmi olarak arkadaşlarımıza o ofiste daha fazla çalışmayın telkininde de bulunmuşlar. Bölge İdare Mahkemesi’ndeki davayı kazandık. Ancak bu kararı da TMMOB temyiz etti. Temyizi de kaybettiler.

Projeyi sekteye uğratmak istediler

Özdal, “Başımıza gelenler Gezi Parkı olaylarında, Taksim Platformu sözcülüğünü yapan İstanbul Şehir Plancıları Odası Şube Başkanı Tayfun Kahraman’ın 3. Köprü’ye ve Yeni Havalimanı’na karşıyız şeklindeki bakış açısından kaynaklandı. Resmen bu dev projelerde görev alan insanlara ceza kestiler” dedi. 

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 25
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Odalar haraç toplama yeri olmuş. Kesinlikle kapatılmalı
    Cevapla
  • Cafer 6 yıl önce Şikayet Et
    Haraç almaktan başka işe yaramayan, siyaset yapmaktan başka işe yaramayan, ülke menfaatine olan herşeye karşı olan bu meslek odasını(TMMOB) kapatın gitsin. İhalelerde onlara üye olmayan giremiyor, halen bazı kamu kurumları odaya onaylatılmayan projeleri kabul etmiyor. Kapatın gitsin bu odayı veya alternatifi olsun. Saygılar
    Cevapla
  • Camlica 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde projeye karsi olana karsiyiz. Devlet geregini yapsin
    Cevapla
  • Siyasi 6 yıl önce Şikayet Et
    Neden meslek odaları bu kadar siyasi.. Siyaset yapan odayı men edeceksin arkadaş... Üyelerini sadece seçimlerde hatırlıyorlar
    Cevapla
  • Haydar 6 yıl önce Şikayet Et
    Butun meslek odalari bu ulke icin bir felaket . Kesinlikle hepsi kapatilmali. Vatana hicbir faydalari yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle