Abdülhamid Han’ı düşürdüler, ümmeti parçaladılar

Prof. Ahmet Şimşirgil, Ulu Hakan Abdülhamid Han ve dönemini Akit’e anlattı. Şimşirgil, “Abdulhamid Han bu toprakların ta kendisidir. " dedi.

Abdülhamid Han’ı düşürdüler, ümmeti parçaladılar
Abdülhamid Han’ı düşürdüler, ümmeti parçaladılar
GİRİŞ 16.09.2016 10:44 GÜNCELLEME 16.09.2016 10:44
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Osmanlı Devleti’nin en kudretli ve bir o kadar da muamma padişahlarından biri olan 2. Abdülhamid Han’ı, Osmanlı tarihi konusunda yapmış olduğu ufuk açıcı çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ile konuştuk. Ulu Hakan Abdülhamid’in, hedef tahtasına konmuş olmasındaki esas nedenin, onun ümmetçi kişiliğinden kaynaklandığını vurgulayan Şimşirgil, Abdülhamid Han’ın bu toprakların kendisi olduğunu belirtti. Abdülhamid Han’dan sonra ümmetin rahat yüzü görmediğini söyleyen Şimşirgil, Ulu Hakan tahttan indirildikten sonra ümmetin de paramparça olduğunu kaydetti.

“ABDÜLHAMİD HAN BU TOPRAKLARIN KENDİSİDİR”

 Hocam Abdülhamid Han bu topraklar için ne anlam ifade eder?

Bir kere şunu net olarak ifade edeyim. Abdülhamid Han bu toprakların ta kendisidir. Çok yönlü, çok özellikli bir padişahtır. Osmanlı Devleti’ni modernize edebilmek için birçok ıslahatlar yapmıştır. Bunda da başarılı olmuştur. Lakin maalesef anlaşılamamıştır.  Onun için bazı mütefekkirlerimiz “Abdülhamid Han’ı anlamak her şeyi anlamaktır” diye ifade ederler. Abdülhamid Han görevde bulunduğu 30 sene içinde Osmanlı’yı dünyanın 7 devletinden biri haline getirerek büyük devletleri, Osmanlı’yı dikkate almadan karar veremeyecek bir hale getirdi.

Abdülhamid Han’a bu kadar karalama kampanyası yapılmasının nedeni de bu vizyon herhalde.

Kesinlikle. Abdülhamid Han’ı yıkabilmek için her yolu denediler.  Yıktıktan sonra da öyle bir anlayış öyle bir zihniyet inşa ettiler ki;  Abdülhamid Han’a, “Kızıl Sultan” diyecek kadar ileri gittiler. Lakin milletimiz bu kirli propagandaya boyun eğmedi. 

Abdülhamid Han’ı Ermeni düşmanı göstermek gibi bir çaba var. Neler söyleyeceksiniz?

O dönemde yumuşak karın Ermenileri kaşıyorlar. Bin yıldır aynı topraklarda beraber yaşamış, millet-i sadıka denilen Osmanlı’ya bağlı olan bu tebayı Osmanlı’ya karşı ayaklandırmak için Avrupalılar bizzat kendisi öldürüyor. Aynen son 40 yıldır PKK örneğinde olduğu gibi. Ermeniler üzerinden büyük oyunlar oynadılar. 

“YAHUDİLERE TOPRAK SATIŞINI YASAKLAMIŞTIR”

Abdülhamid Han’ın Filistin’de destansı bir mücadelesi var. Anlatabilir misiniz?

Abdülhamid Han Filistin’in Yahudileştirmesi meselesinde kale gibi duran bir padişahtı. Buralarda tedbirler alıyordu. Toprak satışını yasaklıyordu. Fakat indirilince durum değişti biliyorsunuz.

Abdülhamid Han gibi kudretli bir padişah nasıl bu kadar kolay indirilmeye razı oldu?

Bize bizle vurdular. İçeride devletimize karşı, padişahımıza karşı devlet büyüğüne karşı büyük bir kitle meydana getirdiler. Şöyle bir ifade vardır, “Bizsiz bize yetmezdi güçleri, bizimle güçlenerek yettiler bize”. Bütün dünya bir araya gelmiş olsa, Abdulhamid Han’a içerden düşmanlık olmasa bu darbeyi indiremezlerdi. Böyle bir darbeyi vuramazlardı. İçerdeki maşalarını kullandıkları zaman bizi yıkmak daha kolay olurdu. Bugün de bunun aynısını yapmak istediler fakat, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a güç yetiremediler. Yetiremeyecekler de. 

İstiklal şairimiz Mehmet Akif’in de Abdülhamid Han’ı sevmediği üzerinden Ulu Hakan’a saldıran malum bir kesim var. Neler söyleyeceksiniz?

Bu gerçekten önemli bir konu. Bu bir zihniyet meselesi. Eğer zihniyeti doğru tahlil etmezsek yanlış sonuçlara varırız. Bir kere İstiklal şairimiz üzerinden Abdülhamid Han’a saldırmak doğru olmadığı gibi, Mehmet Akif’in Abdülhamid Han’a bakışı nedeniyle Mehmet Akif’e saldırılamaz. Mehmet Akif, Cemaleddin Afgani’nin etkisi altında kalarak Abdülhamid’e bazı ifadeler kullanmıştır. Örnek vermek gerekirse o dönem Afgani’ye yaklaşan kim varsa, Abdülhamid’e mesafelidir. Kürtçü Mehmet Emin Yurdakul, “Afgani’yi sevmek peygamberi sevmek gibi lazımdır” diyor. Abdülhamid Han, düşmanı ki aynı zamanda dinsiz bir adam olan Abdullah Cevdet, “Cemalattin Afgani’yi sevmeyen Ebu Cehil gibidir” der. Tabi bunları asla Mehmet Akif Ersoy’u kötülemek için söylemiyorum. Bir zihniyet tahlili adına ifade ediyorum. 

ÜMMET BİR DAHA RAHAT YÜZÜ GÖRMEDİ

Abdülhamid Han sonrası olanlar hakkında neler söyleyeceksiniz?

Abdülhamid Han’ı düşürdüler ve ümmeti de parçalamayı başardılar. Abdülhamid Han’ı yıktılar. Kim geldi? Kabine üyelerinin hepsi mason olan iktidar geldi. Yedi milyon kilometrekare toprağımız bir milyona düştü. Abdülhamid Han 1909’da indirildi. Tahttan inerken şöyle diyor; “Şayet bu ülkeyi 10 yıl idare edebilirlerse 100 yıl idare etmiş gibi sevinsinler”. İşte bu devlet adamlığıdır.  Devlet adamı dediğin şöyle bir 20 yıl öteyi, 30 yıl öteyi görebilecek. 

ABDÜLHAMİD HAN DÖNEMİ İLE ERDOĞAN ARASINDA BENZERLİKLER VAR

¥ Kamuoyunda Abdülhamid Han ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birbirine benzetilir. Bir tarihçi gözüyle siz neler söyleyeceksiniz?

Benzerlikler var. Abdülhamid Han’ın yaptırdığı okullardan çıkanlar Abdülhamid Han’a düşman olmuştur. Gençlerin Erdoğan’a karşı nasıl doldurulduğu ise malum. Erdoğan’ın açtığı okullarda yetişen öğrenciler Erdoğan’a düşman oldu. İşte burada FETÖ’cü hocaları bilmek lazım. Abdülhamid Han belki kan dökülmesin diye kendisine asi gelenlere karşı mücadeleyi göze alamadı. Cumhurbaşkanımız Erdoğan çekilmedi. Eğer bu darbe teşebbüsü başarılı olsaydı, Güneydoğu’yu PKK’ya teslim edeceklerdi. İstanbul FETÖ örgütüne verilecekti. Sur içi FETÖ’nün sapkın halifelik merkezi haline gelecekti. Tayyip Erdoğan dik durdu çekilmedi. Bunun kıvılcımını Gezi eylemlerinde gösterdi. Dedi ki, ‘% 52’yi zor tutuyorum ben asla çekilmeyeceğim’. Tabii ki geri adım atmadı.

“3. HAVALİMANI’NA ABDÜLHAMİD HAN’IN İSMİNİN VERİLMESİ GÜZEL OLUR”

Yeni yapılan prestij nitelikteki eserlere Osmanlı padişahlarının isminin verilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

3. köprüye Yavuz Sultan Selim’in ismi verilmesi muazzam oldu. Yavuz Sultan Selim sandukasının üzerinde 500 seneye yakındır duran kaftan 10 senedir yoktu. Eğer darbe başarılı olsaydı FETÖ Türkiye’ye gelirken Yavuz’un kaftanı ile gelecekti. Bu kaftan 24 Ağustos’ta tekrar Yavuz’un türbesine konuldu. O gün Cumhurbaşkanımız türbe önünde dua etti. Yavuz’un ruhu bile bu milleti kurtarmıştır. İnşallah 3. Havalimanı’na da Abdülhamid Han’ın isminin verilmesi muazzam olur.

ULU HAKAN MİLLETİN TA KENDİSİDİR

Osmanlı tarihi konusunda otorite isimlerden ünlü tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil ile, Ulu Hakan Abdülhamit Han üzerine konuştuk. Abdülhamid Han’ın bu toprakların ruh kökünü kurutmak isteyenlere karşı büyük bir mücadele verdiğini belirten Şimşirgil, “Ulu Hakan bu nedenle birilerinin hedef tahtası haline gelmiş ve bu millete unutturulmaya çalışılmıştır. Oysa Abdülhamid Han bu milletin ta kendisidir. Ne zamanki Abdülhamid Han’ı düşürdüler, ümmeti de paramparça etmeyi başardılar” dedi.

Yeni Akit

YORUMLAR 3
  • Var.osmanli 7 yıl önce Şikayet Et
    A.han.ulu hakani sevmeyenin canlari cehennemin dibine. Inșaallah, Amin.
    Cevapla
  • osmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah, Abdulhamit han ve onun gibilerden razı olsun..
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Abdulhamid hanı seven herkesi severim. Allah razı olsun Hocam.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini