Doğu’nun 2 aslan ülkesi Batı’ya karşı duruyor

Rusya Milli Güvenlik Akd. Bşk.Yrd., ASIAPOL kurucusu, Talat Enveroviç Çetin Türkiye ve Rusya'nın ortaklığına dair çok çarpıcı tespitlerde bulundu.

Doğu’nun 2 aslan ülkesi Batı’ya karşı duruyor
Doğu’nun 2 aslan ülkesi Batı’ya karşı duruyor
GİRİŞ 09.04.2018 10:14 GÜNCELLEME 09.04.2018 10:38

Rusya Milli Güvenlik Akd. Bşk.Yrd., ASIAPOL kurucusu, Türk Akımı projesinin isim babası Talat Enveroviç Çetin , Akşam'dan Pınar Işık Ardor’a çok önemli açıklamalar yaptı.

- Rusya’da FETÖ-Ermeni ittifakı Türkiye karşıtlığına çalışıyor.

 

 

Çetin Doğu’nun iki aslan ülkesi(Türkiye-Rusya) Batı’ya karşı duruyor diyerek yenidünya düzenine vurgu yaptı. Çetin bir konuda Türkiye’yi uyardı ve ‘Rusya’daki PYD ofislerinin kapatılması için ısrarcı olun’ dedi.

Türkiye, Rusya’yla domates ticaretinden nükleer birliktelik seviyesine geldi. Rusya Lideri Putin’in Türkiye ziyareti ve Akkuyu Nükleer santral projesinin önemini anlatır mısınız?

“TÜRK AKIMI VE AKKUYU SANTRALİ TÜRK RUS İLİŞKİLERİNİN SİGORTASIDIR”

Türkiye Rusya ilişkileri Türkiye’den domates gibi görünse de domatesin de aslında yasaklı olduğu günlerde Rusya içinde yapılan seraları Türkler yapmıştır. Türkler her halükarda Rusya’nın her işinde içerideydiler. Gelelim Akkuyu nükleer santraline. Bu santral Rusya’nın eski SSCB toprakları dışında dolarla yaptığı ilk atom santrali. Dolayısıyla Rusya için önemi ekonomi değil. Türkiye’de pek konuşulmayan şeyleri konuşalım. Cazibiyeti siyasi. Rusya NATO üyesi Türkiye’ye ve asırlık dostluğa, Osmanlı İmparatorluğunun varisine yatırımı kendi parasıyla faizsiz yapıyor.

Türk akımı ve Akkuyu santrali Türk Rus ilişkilerinin sigortasıdır. Uçak düştüğünde, ilişkiler koptuğunda dahi hiç kimse nükleer santrale dokunmadı. Ne Türkler Ruslara vermeyeceğiz dedi ne Ruslar yapmayacağız dedi. Bakınız ki santralin maliyeti 22 milyar dolar. Rusya parasını 33 yıl sonra geri alabilecek. Bakarsanız Rusya için neresi cazip?

Peki, Rus halkı buna tepki göstermiyor mu?

“ERMENİ DİASPORA- FETÖ İTTİFAKI RUSYA’YA TAŞINDI”

Vatansever Rus halkı özellikle Putin’in duruşuna vatanseverliliğine, kararlarına güvendiği için aldığı kararda mutlaka bir stratejik yer vardır diye konuyu tartışmıyor. Ama bir yandan ABD, Soros etkisi ve FETÖ-Ermeni ittifakıyla ki bu ittifakın ciddi bir basında boyutu var.  ABD’deki Ermeni Diasporası FETÖ’nün yaptığı ittifak Rusya’ya taşınmıştır. Rusya’da FETÖ, Ermeniler tarafından barındırılıp korunuyor. Moskova’ya çaktırmadan Türkiye aleyhine karar aldırmaya çalışmaktalar ki onların gazeteleri Erdoğan ve Türk Rusya ilişkileri aleyhine yazı yazıyor. Ama bunu pek dikkate alan yok.

“DOĞU”NUN 2 ASLANI BATI’YA KARŞI ARTIK”

Ama biz Türkiye Rusya arasına çomak sokmak istediklerini görünce Türkiye’yle Rusya’nın doğru yolda olduğunu anlıyoruz. Bakınız Doğunun 2 aslan ülkesi tüm Batı’ya karşı duruyor artık.

Aynı soruyu tersten sormak isterim. Türkiye’de bir kesim Rusya’yla ilişkileri temkinli takip ediyor. Şu söyleniyor. Rusya uluslararası ilişkilerde satrancı çok iyi oynayan ülke. Bu bağlamda çok da güvenmemek lazım. Rusya’ya Türkiye güvensin mi? Ayrıca Türkiye yüzünü Batıya çevirmiş bir ülke ve eleştiriler şu yönde de geliyor. Türkiye demokrasi insan hakları gibi konularda Rusya’nın iç düzenini kendine yakın görmemeli.

“RUS- TÜRK İLİŞKİLERİNE KARŞI OLMAK TÜRKİYE’YE İHANETTİR”

Rus- Türk ilişkilerine karşı olmak Türkiye’ye ihanettir. İhanetin maliyeti ağır olur, millet bunun bedelini ödettirir diye temkinli kelimesini kullanıyorlar. Türkiye Rusya niye karşı olsun. Rusya Türkiye’nin çıkarlarına aykırı bir şeyi istemiyor ki. İkisi de adam gibi elli- elli ortak ama Türkiye’nin Batı ortaklığında ne alacağı belli değil. Batı ve ABD Türkiye sanki sömürge ülkesi gibi davranıyor. Bu şartlar altında Türkiye’nin Rusya’yla çalışması normal değil mi? Bunun aksini düşünenler içerideki lobiler Rusya canavar gibi gösteriliyor. Türkler, Rusya’nın 15 Temmuz’daki desteğini ve Karlov cinayetindeki duruşunu görünce Rusya’nın hayallerde oluşturulan düşman olmadığını gördüler.  Türkiye’ye gelen zararların çoğunun Rusya’ya da zarar verdiğini anladılar.

“MUHALEFETİN BUNA KARŞI OLMASI DIŞARIDAN AYARLI OLDUĞUNU GÖSTERİYOR.”

Türkiye’deki ana muhalefet Akkuyu’nun insan haklarına aykırı olduğunu, AYM’ye gideceğini oradan da AİHM’ye gideceğini söylüyor. Tam olarak neden şikâyet ediyorsunuz anlaşmanın tamamı Türkiye lehine. Anlaşma incelendiğinde Rusya, bahsettiği elektrik kilovatını eğer bir sorun çıkarda inşaat yapılamaz gecikirse başka bir yerden parayla alıp Türkiye’ye vermek zorunda. Buna rağmen içerideki muhalefetin buna karşı olması dışarıdan ayarlı olduğunu gösteriyor.  Erdoğan yapıyorsa kesin yanlıştır karşı çıkmalıyız mantığıyla hareket ettiklerini gösteriyor.

İngiltere'nin isteğiyle 23 ülkenin Rus diplomatlarını sınır dışı ettiği dönemde ki bunu da yorumlayın lütfen, Türkiye Rusya’nın sıcak ilişkisi Avrupa ülkeleri ve ABD için ne demek? Rahatsızlık duydular. Bu ilişki Türkiye’nin elini güçlendirdi mi yoksa bir pakt mı kaybettirdi?

“SKRİPAL KRİZİ RUSYA’YA KARŞI YAPILMIŞ 15 TEMMUZ’DUR”

Devlet başkanları Erdoğan, Putin ve Ruhani’nin 3’lü fotoğrafını der Spigel dergisi ‘ürkütücü ittifak’ diye başlık atmış. Oradan anlayalım ki üç ülkenin ne kadar doğru yolda olduğunu. Aslında Skripal krizi ile başlayan ki bu krizinde suyu çıktı adamlar minareyi çalmadan kılıfını uydurdular. Skripal ve kızı önce öldü denildi, biz ölmediğini biliyorduk onlar kaçırıldı. Kızı uyandı zehirlenmelerin detayını anlatacak ama kafam karıştı diyor. Neden olduğu belli değil. Laboratuvarlar bu gazın Rusya’da yapıldığını ispatlayamadı. Minare çalındığı için tüm tedbirler de alındı Rusya’ya karşı. Bakın bu Rusya’ya karşı yapılmış 15 Temmuz’dur.

“TÜRKİYE 15 TEMMUZ’DAKİ GİBİ RUSYA’NIN YANINDA DURDU”

15 Temmuz’da Rusya nasıl Türkiye’nin yanında durduysa Türkiye bugün karşılığını verdi ve Rusya’ya karşı olmadığını saldırıların saçma olduğunu açık açık söyleyen tek ülke oldu. Yani tek NATO ülkesi Türkiye’ydi. Bu Rusya da büyük takdir topladı. Bu Türklerin tarihte bilindiği gibi mert, onurlu Türkler olduğunu gösteren ikinci davranıştı. Birinci davranışta Karlov suikastında yaşandı. Ruslar, Türklerin kimseyi arkadan vurmayacağını söylemişlerdi. Türk arkadan vurmaz bu adam Türk değil bu işin arkasında FETÖ ve başkaları var dediler ve doğru çıktı.

Karlov’a geleceğim ama önce S’400’ler. Türkiye’nin yerleşik dış politika çizgisi açısından Batı dünyasına önemli bir meydan okuma anlamına mı geliyor bu alışveriş ve Rusya’yla s-400 için teknolojik işbirliği olacak mı? Evet, açıklamalar var ama siz kesin der misiniz?

“PUTİN DE ERDOĞAN GİBİ SÖZÜNÜ TUTAR”.

S-400’lerin Türkiye’ye gelmemesi için ABD ve NATO’nun kendini parçalamasına bakınız. Bir tanesi kurulduğunda dahi ABD parasını verelim vazgeçin bunun yerine iki tane Patroit hediye edelim diyebilir, şaşırmayın. Bu ‘Türkiye elimizden gidiyor’ demek onlar için.  Türkiye’yi vazgeçirmek için her türlü şantajı yapacaklardır ama Türkiye kararlı. Teknolojik iş birliğine gelelim. İlk kez Putin S-400’lerin Türklerle birlikte üretilmesinde hiçbir engel yok diye konuştu. Bu tarihi bir kelimedir.

“RUSYA, S-400 ŞİFRELERİNİN NATO’NUN ELİNE GEÇMESİNDEN KORKTU”

Putin de Erdoğan gibi sözünü tutar. Şimdi Rusya’daki bazı çevreler ‘ Türkiye bir NATO ülkesi ve Türkiye’ye vereceğimiz S-400 şifreleri NATO’nun ABD’nin eline geçer’ diyor. Putin’in bir engel yok sözünden sonra bu sesler kesilir ve olağanüstü güvenlik tedbirleri altında S-400’ler Türkler ve Ruslar arasında ortak üretilebilir.

Türkiye’nin NATO ülkesi olması Rusya’yı rahatsız ediyor mu? Rusya ilerleyen dönemlerde ‘NATO’dan çık ŞANGAY işbirliğine gel ya da NATO Türkiye’ye NATO’dan çık’ der mi? bu Türkiye için ne sonuçlar getirir? Türkiye kamuoyunda NATO önemli bir argüman.

“RUSYA’NIN BOĞAZLARI İŞGAL ETME GAYESİ CIA YALANI!”

Türk milletine NATO önemli öğretisi yapıldı. Neden önemli diye sorduğumuzda buna tam cevap veremezsiniz. NATO‘nun Türkiye’ye nasıl faydası olduğu henüz görülmedi. NATO, Rusya’nın etrafını çevirme hareketiydi. Bu işin öcüsü SSCB’ydi. SSCB sizi işgal edecek, sıcak denizler sevdası var ki bunun da tam olarak Rusya’da adı yok. Ben 25 yıldır bölgedeyim ‘hiç sıcak deniz istiyoruz’ diyen görmedim. Rusya’nın başından beri bir gizli ajandası boğazları işgal etmesi sevgisi olduğu bir CIA yalanı. Bu iki komşu arasında fitne yaratmanın metotlarından biri.

“NATO TÜRKLER ÇIKARSA PATLAR VE ÇÖKER.

NATO komple bir balon. NATO’daki en büyük ordu Türk ordusu. NATO içindeki orduların askerleri balon asker yani kara askeri dediğinizde Türk askerini anlarsınız. Dünyada karada sürdürebilen tek asker Türk askeridir. 5 yıldır Suriye’yi bombaladılar ölen DAEŞ’li gördünüz mü? Nereyi bombalıyorlar bilmiyoruz ama ne zaman Türkler karadan girdi Ruslar havadan girdi DEAŞ denilen yapı bertaraf oldu. NATO Türkler çıkarsa patlar ve çöker. Dolayısıyla NATO’dan çıkmasın diye her şeyi yapacaklardır.

“TÜRKİYE’NİN BAŞI SIKIŞINCA DA İCRA MEMURU GİBİ GEL PATROİTLERI SÖK, GÖTÜR”

Türkiye artık kullanıldığını anlamıştır. En kritik yerlere Türkler gider. Sıkışınca sorumluluğu Türklere ver kaç geriye ama Türkiye’nin başı sıkışınca da icra memuru gibi gel patroitleri sök götür. Bakın 15 Temmuz darbesine destek vermek için Suriye’de olay patlamak üzereyken Almanların gelip silahları sökmesinin başka ne açıklaması var. Hiç lazım olmadığı günlerde patroitler Türkiye’de lazım olma ihtimali olduğunda gel sök götür. Türkiye bu kandırılmışlığı anlamıştır.  Türkiye’nin kaderi artık Doğu’dan yana. Doğu’nun yapacağı bir örgüte Türkiye’nin vereceği destek dünya dengelerini değiştirir.

Şangay İşbirliğinden bahsediyorsunuz sanırım

TÜRKİYE’NİN OTOMATİK OLARAK YERİ ŞİÖ’NÜN ÖNEMLİ KOLTUKLARINDAN BİRİDİR”.

Şangay tam olarak NATO karşıtı değil.  ABD’nin ve batının işinin gücünün doğunun kaynaklarına saldırmak olduğu anlaşılınca otomatik olarak ŞİÖ savunma mekanizması haline gelmiştir. Türkiye’nin otomatik olarak yeri ŞİÖ’nün önemli koltuklarından biridir. 15 Temmuz sonrasında ŞİÖ Türkiye’ye birçok jest yapmıştır. NATO’ya üye olursa Şangay’a üye olamaz diye bir kaide de yok bu arada. ŞİÖ bunu söylemez oradan ‘çık gel’ diye.

İran ve Çin etkisini es geçmeyelim. Bu denklemin içinde bu ülkeler neredeler? Ve 4 Nisan 1949 NATO’nun kuruluşu, 4 Nisan 2018 3’lü tarihi zirve. Bu tarih tesadüf mü sizce?

“TÜRKİYE 4. NİSAN TARİHİNİ AKILLICA BULMUŞ OLABİLİR”

Aslında görüşme Ocak aylarında planlanıyordu. Fakat Rusya’da peş peşe gelen çeşitli tarz kazalardan dolayı bu Nisan ayına ertelendi. Bu arada bu tarihi Türkiye belirledi. Türkiye’de bunu akıllıca oynamış olabilir ki Türkiye dediğinizde 7 bin yıllık medeniyet bunu bilmesi şaşırtıcı değil. Dünyada ilk defa iki lider Ankara’da görüşmüştür. Rus ve İran liderleri Külliye’de Türklerin mekânında görüşmüştür. Bunun 4 Nisan’a gelmesi çok manidar.

Türkiye- Rusya denkleminde İran’ın konumu ne?

ASTANA görüşmeleri başladığında İran, Türkiye’ye bu kadar yakın değildi ve Türkiye’nin askeri olarak operasyon yapması İdlip’e sahip çıkması ve ÖSO’nun Türkiye’de örgütlenmesi ve desteklenmesine karşıydı ama gördüğünüz gibi bir şeyler İran değiştirdi. O bir şeyler de Rusya. Aslında İran’ın Türkiye ile kavgası da anlaşılmıyor çünkü İran nüfusunun yüzde 65’i Türk. Neden iyi geçinmediği de anlaşılamıyor.

Mezhepsel sıkıntılar olabilir mi?

“Şİİ- SÜNNİ KAVGASI DA CIA’NİN BİR OYUNUDUR”

Şii- Sünni kavgası da CIA’nın bir oyunudur. Bu kavgayı çözecek olan Rusya aracılığıyla Türkiye’nin önderliğidir. Putin, Sünni dünyasının lideri Erdoğan diyerek başa bir taç koymuştur. ‘Sünni dünyasının lideri Erdoğan’sa Şii sorununu çözer’ diyor. Şii sorunu Amerika tarafından konulmuş masaldır. Balonlar bir bir patlıyor. Trump hükümetiyle birlikte ABD’nin zihinlerde oluşan süper güç olmadığı, tutarsız kararlarla devlet yaşının küçük olduğu ortaya çıktı.  ABD’nin Ortadoğu’da sadece para, kaynak peşinde olduğu, saldırıp oradaki kaynakları kendi ülkesine götürüp onun yerine silah sattığı artık açıktır. Hele ki PKK- PYD desteği ile suçüstü yakalandı. Trump’un Suriye’den çekiliyoruz diyor, çıkmak için Arabistan’a şantaj yapıyor. Devlet aklına yakışan şeyler mi bunlar.

Rus Büyükelçi Karlov'un öldürülmesinin arkasında FETÖ'nün olduğunun belirlenmesiyle Rusya’da devreye girdi.  FETÖ lideri ve örgüt için bu ne demek?

Karlov cinayeti 15 Temmuz’un ikinci denemesiydi hata uçak komplosundan sonra üçüncü denemeydi. CIA’nın planı Türkiye, İran ve Rusya’yı savaştırmaktı ama aradan geçen üç dört yıllık zamanda tam tersi oldu ve ABD’ye karşı birleştiler kendi kazdığı çukura kendi düştü. Türkiye Rusya savaşacaktı ABD oradan kaynaklara çökecekti ama olmadı.

Olmamasının sebebi Sn. Erdoğan ve Putin’nin ilişkilerimiydi?

“RUSLAR TURİSTİ GÖNDERMEYEREK KENDİ AYAĞINA SIKTI”

Hem kişilikleri hem de birbirlerine olan yüksek güvenleri. Uçak olayından sonra Rusya’nın aldığı tedbirlerin çoğu kendi ayağına sıkmaktı. Rusya Türkiye’ye küstüğü için Türkiye’den gelen ‘biz düşürdük gene düşürürüz’ sözleri üzerine almış olduğu en büyük tedbir turistin gelmemesiydi. Ama bunun Rusya’nın ayağına sıkmak olduğunu anlatayım. Şimdi Sberbank'a ait olan Deniz Bank Antalya’daki otellere 3 milyar dolar kredi vermişti yani Rus parası Türklerdeydi. Ruslar turisti göndermeyerek kendi kredilerini erteledi. Parayı feda etti ve bu duruma 8 ay sabretti. Sonrasında benim de dâhil olduğum ve Rusya ve Türkiye devlet başkanlarının cesur ve atak ilişkileriyle olan biten anlaşıldı.

Karlov suikastine geçelim FETÖ parmağı var. O suikasttan sonra ASIAPOL kuruldu ve siz önderlik ettiniz.  Nedir bu? Neden ihtiyaç duyuldu?

‘TÜRKLERİN ARKADAN VURMAYACAĞINI BİZ BİLİRİZ’

FETÖ tarafından yapıldığı artık kesinleşen Karlov cinayetinin ABD’de planlandığı kesindir. Bunu yaparken FETÖ’cüleri kullandığı da kesin. Türkiye- Rusya’nın arasını bozmak için ne yapılabilir sorusunu sorduğunuzda FETÖ’cüler Karlov’u işaret etmişlerdir. Bu olayın Türkiye ve Rusya’yı birbirine iyice bağlayacağının hesabını yapamadılar bir kez daha planları bozuldu. Çünkü cinayetten beş dakika sonra ben Moskova’dayken beni arayan Rus önemli yetkililer diyorlar ki kardeşim eğer siz görüşürseniz söyleyiniz ‘Türklerin arkadan vurmayacağını biz biliriz’ işin içinde başka bir şey var. Ben de o gece hemen A Haber’e bağlanıp olayı anlattım olayın FETÖ tezgâhı olduğunu kesinlikle bu saldırının ŞİÖ’ye yönelik olduğunu ve bu olayla üçüncü kez Türk Rus savaşı çıkarma deneyiminin de suya düştüğü ve bunun başarılı olmayacağını söyledim. Bundan sonra önümüzdeki yüz yıllarda Türkiye Rusya savaşını kimse çıkaramaz.

ASIAPOL’e neden gerek duyuldu?

“İNTERPOL KENDİ İŞİNE GELENİ 15 SANİYEDE BULUYOR!”

Çünkü ihtiyaç var. İnterpol aynı BM, NATO gibi Türkiye’yi sadece kullanıyor ve Türkiye’nin işine yarayacak işleri yapmıyor. Mesela Türkiye birkaç kişiyi arıyor. Türkiye’deki İnterpol merkezi Fransa’daki merkeze yolluyor ama bunlar girmiyorlar sisteme. Kırmızı bülten çıkmamış ama kendilerine bir adam lazımsa on beş saniye sonra adam kırmızı bültenle aranıyor. Doğu’nun kendi polisi ve kendi arasında yapılanması olmalı dedik

İnterpol’e karşı mı kuruldu?

“ASIAPOL OLSAYDI ÇOK İŞE YARARDI DİYECEĞİMİZ BİR OLAY OLDU”  

İnterpol devreden çıkmış ve konumunu yitirmiş, ABD’ye hizmet eder hale gelmiştir. Karlov cinayeti ve sonrasındaki Türkiye’de gece kulübü baskını ihtiyacın ne kadar büyük olduğunu gösterdi. Karlov cinayetiyle gördük ki iki ülke arasında iletişim kuracak polis teşkilatı yok. Rusya’dan 20 uzman geldi Türkiye’ye yerleşti cinayeti sorgulamak için. Ben de olaydan birkaç gün sonra bu uzmanların dağılmaması gerektiğini bunun Türkiye Rusya arasında başlamak üzere bir ortak polis teşkilatının çekirdeği olması gerektiğini söyledim.  Kazakistan, Özbekistan Şangay işbirliğindeki diğer ülkeleri de alarak yeni bir polis teşkilatı kurulması gerektiğini bunun da isminin ASYA Polis teşkilatı olması gerektiğini söyledim. Putin hemen buna destek vererek açılması için yol verdi.

ASIAPOL OLSAYDI DEAŞ MİLİTANLARI YAKALANIRDI, SURİYE KRİZİ FARKLILAŞIRDI”

Olaydan bir zaman sora asıl ASIAPOL olsaydı çok işe yarardı diyeceğimiz bir olay oldu.  Reina’yı basıp saldıran ve onlarca kişiyi katleden adam Özbekistan’da aranan Özbek vatandaşıydı. Özbekistan’da arandığını ne Rusya ne İran ne Türkiye biliyordu çünkü bunu bildiren sinyal ağı yoktu. ASIAPOL olsaydı Özbekistan’ın aradığı teröristi Türkiye ekranında görecekti ve bu katliam engellenirdi. Bu kadar da değil. Suriye krizi başka yere evrilebilirdi. DEAŞ militanları Asya topraklarında yani Özbekistan, Tacikistan gibi ülkelerde maaşa bağlandılar. Bu ağ olsaydı bunlar kim, kimlerle işbirliği içindeler ortaya çıkardı. Çok farklı sonuçlar olabilirdi.

Rusya’da FETÖ-Ermeni ittifakından bahsetmiştiniz. FETÖ Rusya’da aktif mi? Ayrıca Kosova’daki MİT operasyonu ve sonrasında ki tuhaf gelişmeye ne dersiniz

“DOĞRU BİLGİYİ VERMEDİLER KAMUOYUNA, TÜRKİYE’Yİ KANDIRDILAR”

Skandal. Kosova Başbakanı bunun bir hata olduğunu rapor ediyor yani ‘beni affedin bir daha yapmayacağım’ diyor. Tam bir Türkiye’ye ihanet ve terör örgütlerine destek. ABD’ye rapor vermesi çok manidar. Rusya’ya gelirsek.  FETÖ’nün FETÖ olduğunu, CIA projesi olduğunu ilk anlayan Özbekistan ve Rusya. 99’da yılında Karimov’a karşı yapılan darbe girişimiyle Özbekistan bu girişimi yapanın FETÖ ve CIA olduğunu anlayarak sınır dışı etti. Türkiye buna küstü,  o zaman anlamadı. 2001 yılında bunu ikinci anlayan ülke Rusya oldu. Rusya özellikle FETÖ okullarında İngiliz dersi veren Amerikan vatandaşlarının CIA elemanı olduğunu bunların 500-600 dolar için çalışmayacağını bu kadar mesafeyi İngilizce öğretmenliği için gelmeyeceklerini anlaması üzerine yüksek mahkeme kararıyla bunun okullarının tamamını kapattı ve militanlarını sınır dışı etti. Bununla ilgili mahkeme kararını da Türk Büyükelçiliğine gönderdi. Türkiye o dönem bunu anlamadı. Kimi kime şikâyet ettiniz yani o zaman Rusya’nın verdiği raporu alan FETÖ’cülerdi. Doğru bilgiyi vermediler kamuoyuna Türkiye’yi kandırdılar.

“ BİZİM BİLDİĞİMİZ İSİMLER ERMENİ VATANDAŞI OLDULAR”

FETÖ önce iki kardeş ülke Özbekistan ve Türkiye’nin arasını açtı sonra stratejik ortak olan Türkiye ve Rusya’nın arasını açmak istedi. Bu yapı bir istihbarat yapısı olduğu için ülkeye girerken sadece okulla girmiyor, vakıfla, şirketle, enstitüyle birlikte giriyor. Rusya’daki okulları kapandı ama vakıfları şirketleri enstitüleri hala aktif. Bunlar Türkiye düşmanlarını bulup Ermenilerle ittifak yaptılar. Başındaki bizim bildiğimiz isimler Ermeni Vatandaşı oldular.

FETÖ elebaşısı Türkiye’ye iade edilir mi? Yâda başka yere nakledilirken bir bakmışız Öcalan gibi Türkiye’ye getirilmiş.

“RUSYA’NIN GÜLEN’E BİR OPERASYON YAPMAYA HAKKI VARDIR”

Karlov cinayetinin yüzde yüz FETÖ’nün maşa olarak kullanıldığı bir cinayet olduğu anlaşılınca Rusya’nın bununla ilgili adımları olacaktır. Ama gördüğünüz gibi CIA ve ABD kesinlikle örgüt başına sahip çıkmıştır. Bu saatten sonra onu kendi rızasıyla vermeyeceklerdir. Türkiye ve Rusya’nın bir operasyon yapmaya hakkı vardır. Terörist başının alınıp getirilip yargı önüne çıkarılması lazım.  Rusya büyükelçisini kaybetmiştir Türkiye’de 250 şehit vermiştir. Türkiye’nin bir nesli kaybolmuştur bu neslin yetişmesi için elli sene lazımdır. Haklının yanında kimse duramaz.

“ABD, MİSYONU BİTTİĞİNDE GÜLEN’İ ÖLDÜRÜR”

FETÖ elebaşısı Türkiye’ye getirilir yargı önüne çıkarsa herkesin maskesi ortaya çıkar. Bu adam konuşursa 50 yıllık kumpasın ne olduğu açığa çıkar. Bunlar kendi foyaları meydana çıkmasın diye bu adamı vermezler hatta misyonu bittiği an Fethulah Gülen’i kendileri öldürürler.

Türk akımı projesinin isim babasısınız. Bu proje için Ankara’dan onay beklendiği açıklandı. Ankara elinde bu kartı mı kullanıyor?

“KRİPTO FETÖ’CÜLER CANLANIN EMRİ ALDI”

Türkiye’nin içinde hala kripto FETÖ’cüler var. Son zamanlarda canlanın emrini aldılar. Bunlar örgütün içine tam olarak girmişler ama Bylock şu bu ile teşhis edilemiyorlar hala devletin içindeler. Son zamanlarda bunlar yapılanıyor. Türkiye’nin kesin faydası olduğu bir işte arıza çıkarım derdinin ne olduğunu anlıyoruz. Faydaya karşı çıkmak için ne lazım? Dışarıdan bağlantılı emir lazım. Türk akımı ile ilgili arıza çıkaranların da kripto FETÖ’cüler olduğunu biliyoruz. Bunlar iş kendi boyutlarını aştığı an imza atmak zorunda kalacaklar.  Akkuyu nükleer santrali için de aynı sorunu çıkardılar.

Son olarak ne eklemek istersiniz?

“PYD OFİSLERİ İÇİN RUSYA’YA BASKI YAPIN”

Bir yandan da Rusya’nın Suriye Kürtleri ile olan ilişkisi de bu ilişkide kullanıldı. Bakınız Rusya PYD’ye destek veriyor dendi ama bunların olmadığı Fırat Kalkanında da Afrin’de de ortaya çıktı. Burada Türkiye’nin yapılması gereken bir hamlesi var. Rusya’da ki PYD ofislerinin kapatılması Türkiye’nin ısrarına bakar. Türkiye’nin ısrarı Rusların bunu yapmasını sağlar onun için fırsattan istifade vakti gelmiştir.  Rusya zaten bunların terörist olduğunu Afrin’de Türkiye’ye verdiği destekle göstermiştir. Türkiye’nin PYD ofislerinin kapatılması için baskı yapıp bunun Türk Rus ilişkilerine zarar verdiğini söylemesi gerekir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu