Kışın yaz tatili yapabileceğiniz her mevsim sıcak 10 ülke

Kar tatillerinin tadı bir başka olsa da deniz, kum, güneş üçlüsüne hiçbir zaman doyum olmaz. Türkiye'de kışı yaşarken sıcak iklimlere sahip ülkelerde yaz tatili geçirmeniz mümkün.

Kışın yaz tatili yapabileceğiniz her mevsim sıcak 10 ülke
Kışın yaz tatili yapabileceğiniz her mevsim sıcak 10 ülke
GİRİŞ 07.01.2021 12:03 GÜNCELLEME 11.06.2021 11:22
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kışın soğuk havada seyahat etmeyi sevmeyenler, ya da kar tatilini sevip yine de yazı özleyenler için havaların hiç soğumadığı ülkeler, adeta bir cazibe merkezi. Yurt dışında sıcak bir tatil yaparken helal özellikli bir tatil geçirmeniz de mümkün. Pek çok ülke, muhafazakar aileleri düşünerek helal otel konseptlerine ağırlık vermeye başladı.

 

 

Deniz, kum, güneş üçlüsünün hayranları ve sıcak havalardan kopamayanlar için Türkiye'de karlı havalar hakimken bile sıcacık bir tatil geçirebileceğiniz ülkeleri sizler için derledik. İşte kışın yaz tatili yapabileceğiniz sıcak ülkeler...

Maldivler

 

 

Berrak denizi ve bembeyaz kumsallarıyla balayı tatillerinin vazgeçilmez adresi olan Maldivler, lüks ve konforun bir arada bulunduğu bir cennet. Hint Okyanusu'nda bulunan ve irili ufaklı birçok adadan meydana gelen Maldivler'e Türk vatandaşlarına vizesiz olması nedeniyle de rahatça seyahat edebilirsiniz.

Su üzerindeki evleriyle fazlasıyla beğenilen Maldivler'in su altı dünyası da oldukça hayran bırakıcı güzelliğe sahip.

Dubai

Birleşik Arap Emirlikleri'nin  yedi emirliğinden biri olan Dubai, ihtişam ve zenginliğin sembolü olarak akıllarda yer ediniyor. Dünyanın en yüksek binası Burj Khalifa gibi lüks yapıları, 7 yıldızlı otelleri, turkuaz denizi ve kızıl çölleriyle her türlü seyahat anlayışını karşılayan Dubai, kışın bile güneşin tadını çıkarabileceğiniz sıcacık bir rota. Dubai'nin ultra lüks otellerinde tüm imkanlardan faydalanarak alkolsüz, helal yiyeceklerin sunulduğu Halalbooking sitesinde yer alan otellerden rezervasyon yaptırırsanız kendinize ait alanlarda sevdiklerinizle başbaşa keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Dubai'de klasik bir tatil geçirmenin dışında mühendislik ve mimarlık harikalarını da ziyaret edebilirsiniz. Bunlardan yalnızca biri olan yapay olarak oluşturulmuş palmiye şeklinde adalar projesi Palm Jumeirah'ta denizin üzerindeki restoranlarda müthiş manzaraya karşı yemek yiyebilirsiniz. Ya da ezber bozan bir seyahat geçirmek için çöl safarisine mutlaka katılmalısınız.

Dubai'de yapabileceğiniz diğer aktiviteler için Dubai gezi rehberi yazımızı okuyabilirsiniz.

Mauritius

Hint Okyanusu'nun kalbinde, Afrika'nın hemen yanı başında bulunan Mauritius, belki de daha önce adını hiç duymadığınız bir ülke olabilir. Türkiye'de soğuk günler gelip çattığı zaman sımsıcak yaz günlerini yaşamaya devam eden Mauritius, yaz günlerini özlediğiniz anda kaçıp güneşin tadını çıkarabileceğiniz güler yüzlü insanlar ülkesi. Özellikle Türk vatandaşlarının ülkeye vizesiz girebilmesi, Mauritius'u cazip kılıyor. Tek dezavantajı, 10 saatlik bir uçuş mesafesi gibi uzun bir yolculuk sonunda ulaşılıyor olması. Fakat bu uzun yolculuğun sonunda sizi bekleyen tropik manzaralarla buluştuğunuzda tüm yorgunluğunuzu atacaksınız. Mauritius'da dev kaplumbağaları besleyebilir ya da yerel halkım yaptığı gibi gün batımını izlemek için sahilde kendinize bir yer kapabilirsiniz.

Eğer Mauritius'da gözlerden uzak, evinizin konforunda ailenizle kendinize özel alanda bir tatil geçirmek isterseniz Helal özellikli villaları tercih edebilirsiniz . Aradığınız özelliklere göre villanızı ise Halalbooking adresinden filtreleme seçeneklerini kullanarak kolayca bulup rezervasyon yaptırabilirsiniz.

Tayland

Yıl boyunca sıcaklığın 30 derecenin altına düşmediği Tayland, hem iklimiyle hem de olağanüstü doğal manzaralarıyla herkesin hayran olduğu bir ülke. Özellikle balayı tatili için çiftler tarafından tercih edilen Tayland'da görülmesi gereken adalar, rengarenk tapınaklar, muhteşem bir görsel şölen oluştururken gezi rotanızı da çok çeşitli oluşturmanıza imkan sağlıyor.

Türk vatandaşlarına 30 güne kadar vizesiz olan Tayland'ın en ünlü adaları arasında yer alan Phuket ve James Bond adalarını özel tekne turlarlarıyla gezebilir ve Güneydoğu Asya'nın sayısız güzellikteki plajlarını keşfedebilirsiniz. Bu berrak denizin üstü kadar ilgi çekici olan altını da dünyanın en iyi dalış yeri olan Phuket'te çok çeşitli deniz canlılarıyla beraber deneyimleyebilirsiniz.

Tayland'da Phuket'ten sonra rotanızı James Bond filmlerine ev sahipliği yaparak adaya adını veren James Bond adaları turuna çevirebilirsiniz.Doğa turlarını geride bırakıp yönünüzü kültür turlarına çevirmek isterseniz de Tayland'ın başkenti Bankok'un ihtişamlı ve oldukça gösterişli tapınaklarını ziyaret etmenizi kesinlikle öneririz.

Güney Afrika Cumhuriyeti

Türkiye'de kısaca Güney Afrika olarak bilinen Güney Afrika Cumhuriyeti, Afrika kıtasının en gelişmiş ülkesi olarak turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir tatil rotası. Yıllık sıcaklık ortalamasının 13 derece altına düşmediği Güney Afrika'da yalnızca Afrika kültürüne dair bölgeler değil Avrupa esintilerinin de olduğu çok kültürlü bir gezi yapma şansı bulacaksınız. Avrupa ülkeleri tarafından kolonileştirilerek bu görünümünü kazanan Cape Town, Afrika denince akıllara ilk önce gelen safari ve vahşi hayvanlar fikrini yerle bir ediyor.

Afrika'ya gelmişken Afrika gezisine yakışır bir vahşi doğa turu yapmadan dönmemeliyim derseniz de Addo Elephant National Park'ta (Addo ulusal fil parkı) pek çok hayvanla beraber heyecan verici bir safari gezisi yaşayabilirsiniz.

Cape Town'un rengarenk evleri, masmavi plajları ile özellikle balina, köpekbalığı ve penguenleri gözlemleyebileceğiniz okyanus kıyılarıyla sizi büyüleyecek.

Fas

Afrika kıtası demişken Fas'a uğramadan olmaz. Fas, eski yapıları, ince el işçiliğine sahip camileri, dar sokakları ve rengarenk kültürü ile Müslüman ülkeler arasında turizm bakımından ön plana çıkıyor. Fas'a ayak bastığınızda ibadet ve saray yapılarının mimarisindeki sanatsal işçilikler, sizi en çok etkileyecek şeylerden biri olacak. Geleneksel Fas dekorasyonundaki renklerin uyumu, ince çalışmalarla birleşince bakmaya doyum olmayan eserler ortaya çıkmasını sağlamış. 

Kuzey Afrika'nın en renkli ve zengin kültürüne sahip olan Fas'ta filmlere konu olan Kazablanka, kırmızı şehir olarak bilinen Marakeş ve gökyüzünde yürüyormuş hissi uyandıran Mavi evlerin şehri Chefchaouen, mutlaka görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

 

Endonezya

Dünyaca ünlü adası Bali ile tanınan Endonezya, Ekvator ülkesi olması nedeniyle kış mevsimin yaşanmadığı daima sıcak bölgelerden biridir. Güneydoğu Asya ülkelerinin ortak özelliklerinden yeşili bol, denizi berrak ve el değmemiş doğasıyla içinizi açacak bir tatil geçirebileceğiniz Endonezya'da sonsuz bir keşfe çıkacaksınız. 

Ekoturizm bakımından öne çıkan Endonezya'da adalar arası tekne turları yapabileceğiniz gibi antik volkanik kraterin meydana getirdiği Bromo Tengger Semeru Ulusal Parkı ile vahşi yaşamı yakında izleyebileceğiniz Tanjung Puting Ulusal Park'larında ülkeye özgü deneyimler tadabilirsiniz.

Küba

Adı, devrimlerle anılan Küba Cumhuriyeti, Karayiplerde bir ada ülkesi olmasına rağmen farklı kültürleri bir araya getirerek sentezlemiş renkli ve tarihi bir ülkedir. İspanya, Çin, Avrupa ve Afrika'dan gelen göçmenlerin Afro Kübalılarla beraber farklılık gözetmeksizin ırkçılık yapmadan yaşadıkları nadir ülkelerden biridir Küba. Her zaman sıcak olan Küba, doğal güzelliklerinin yanı sıra günün her saati canlı olan sokaklarında eğlenceli sokak sanatçılarıyla sizi karşılıyor.

Küba'da yapılacaklar listesine plajlarda güneşlenmek, tarihi yapıları gezmek bulunmalı fakat bunları farklı bir yol ile yapmanızı tavsiye ediyoruz. Küba turunuzu renkli klasik arabalarla yaparak seyahatinizi, unutulmaz bir hale getirebilirsiniz.

Kültürlerin kaynaştığı Küba'nın diğer güzelliklerini, Küba'da gezilecek yerler yazımızdan keşfedebilirsiniz...

Malezya

Dünyanın önde gelen helal turizm ülkelerinden olan Malezya, muhteşem doğal güzellikleri, rengarenk kültürüyle ve el değmemiş adalarıyla her mevsim sıcacık bir tatil fırsatı sunuyor. Resmi dini İslam olması sayesinde Malezya'da helal yiyecek bulma konusunda sıkıntılar yaşamadan ülkenin egzotik Malay yemeklerini gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Yalnızca yemek bakımından değil konaklama anlamında da helal bir tatil geçirmek isterseniz Malezya, helal otelleriyle muhafazakar ailelerin isteklerine yanıt veriyor. Helal otel seçeneklerini nereden bulacağınızı merak ediyorsanız Halalbooking adresi, çok çeşitli otel yelpazesiyle aradığınız oteli bulmanızda size yardımcı olacaktır.

Malezya'da görmeniz gereken yerler, yapmanız gereken aktivitelere gelecek olursak başkent Kuala Lumpur'da birbiriyle yarışan ihtişamlı gökdelenlerin ışık saçan manzaralarına karşı Çin ve Hint Mahalleleri,alışveriş merkezlerini ve camileri gezebilirsiniz. Şehrin karmaşasından kaçmak isterseniz de  bembeyaz plajlara sahip el değmemiş Malezya adalarında huzurlu bir tatil yapabilirsiniz.

Katar

Basra Körfezi'nin incisi konumunda yer alan Katar, lüks yaşam şartlarıyla dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor. Yazın hava sıcaklarının 45 derecenin üzerine çıktığı Katar'a seyahat etmek zorlayıcı olsa da kışın 23-29 derece arasında değişen sıcaklıklarda keyifle gezebilirsiniz. Çöl kültürüne yakında tanık olacağınız Katar'da bir yandan bulutlara uzanan gökdelenler ise başınızı döndürecek. Hem modern yaşam hem geleneksel yaşam hem de doğanın buluştuğu Katar'a gitmişken dünya markalarından lüks alışverişler de yapabilirsiniz.

 

 

YORUMLAR 3
  • Türkoğlutürk. 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim ülkem en iyisi.
    Cevapla
  • tuğba asar 4 yıl önce Şikayet Et
    Koranavirüsten dolayı kimse biryere gitmez para olsa dahi!!!
    Cevapla
  • Koray 4 yıl önce Şikayet Et
    Parası olan gider :) tabii Çin hariç. Mesela ben Çine gidecektim ama artık asla gitmem
    Cevapla