Türkiye'de kışın kamp yapılacak en güzel 7 rota

Kamp yapmak, doğa severlerin mevsim ne olursa olsun vazgeçemediği bir tatil tutkusu. Kışın kar üzerinde çadır kurmak oldukça zor olsa çetin şartlara rağmen kamp sevdasından vazgeçemeyenler için kamp alanları önerilerimiz.

Türkiye'de kışın kamp yapılacak en güzel 7 rota
Türkiye'de kışın kamp yapılacak en güzel 7 rota
GİRİŞ 27.11.2021 17:36 GÜNCELLEME 27.11.2021 17:36 KAYNAK HABER7
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kamp yapmak, klasik konforlu tatillerden farklı olarak biraz macera biraz da doğa içerisinde huzurlu zaman geçirmeyi sevenlerin yaz kış kopamadıkları bir seyahat belki de yaşam biçimi. Kimilerine göre kamp yapmak, yalnızca yaz aylarına özgü bir aktivite olarak görülse de kamp tutkunları, mevsim ayırt etmeksizin uygun ortamı bulduğunda çadırını kuruyor. Doğrusu önlemler alındığı ve gerekli ekipmanları yanınıza aldığınız takdirde kışın kamp yapmak doğanın en güzel ve özel anlarına şahitlik etmenizi sağlayabilir. Türkiye'de son birkaç yılda kampçılığa ilgilinin artmasıyla pek çok tabiat parkında kamp alanları oluşturuldu. Özel kamp alanları ya da doğada herhangi bir yerde kamp yapmayı istediğiniz zaman Türkiye, tüm doğal güzellikleriyle size en güzel atmosferi yaşatmaya hazır. Türkiye'de gidebileceğiniz en güzel kış kampı rotalarını sizler için derledik. Ama öncelikle tüm ihtimalleri göz önünde bulundurarak hazırlanmanız için Doğada hayatta kalma teknikleri ve ipuçları yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

İşte Türkiye'nin en güzel kış kampı rotaları...

Ilgaz Dağı- Kastamonu

 

 

Ilgaz Dağı, kışın en çok tercih edilen kayak merkezlerinden biri olarak biliniyor. Batı Karadeniz bölgesinin en yüksek dağında yıldızları seyrederken sabahlamak kışın yapabileceğiniz en iyi konaklama seçeneği olabilir. Kayak merkezlerinde olduğu gibi kamp için de Türkiye'nin en çok ziyaret edilen noktalarından olan Ilgaz'da serbest bir şekilde kamp kurabilir ya da Ilgaz Dağı Karayolları Tesislerinin hemen yanında bulunan kamp alanına da yerleşebilirsiniz.

Yenice Ormanları- Karabük

Safranbolu'daki tarihi evleriyle tanınan Karabük,  kamp yapmak için de Yenice Ormanlarıyla doğa severleri cezbediyor. Barındırdığı yaban hayatı ve bitki çeşitliliğiyle 1999 yılında Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından "Acil Korunması Gereken Yer" ilan edilen Yenice Ormanları, her mevsim başka güzelliklerle ziyaretçilerini karşılıyor. Kışın ise karlarla kaplanmış onlarca çeşit ağacın arasında geceyi geçirmek ve yanan ateşin etrafında vakit geçirmek oldukça dinlendirici ve huzur verici olacaktır. Yenice'de çadır kurmak için özel bir kamp alanı bulunmaktadır. Bu alanda lavabo, içme suyu temin edilmekte fakat market ve duş bulunmamaktadır. Kamp ateşini ise kontrollü bir şekilde yakmanıza izin veriliyor.

Kapadokya- Nevşehir

Dünyanın her bölgesinden insanı, kendine hayran bırakan doğal peribacalarıyla meşhur Kapadokya, yalnızca turistik gezilecek yerleri ile değil büyüleyici manzarasının tam ortasında kamp yapma fırsatıyla farklı bir deneyim sunuyor. Nevşehir'de ücretsiz kamp alanı olduğu gibi pek çok ücretli kamp alanı da bulunmaktadır dilerseniz bunlardan birini seçerek daha konforlu bir kamp geçirebilirsiniz. Fakat ücretsiz kamp alanlarında ateş yaktığınız takdirde ceza alabilirsiniz.

Kapadokya'nın ücretsiz kamp alanlarından Güvercinlik Vadisi ile Aşk Vadisi kamp alanları, sıcak hava balonlarının güneşle beraber göğe yükselişini izleyebileceğiniz fantastik bir dünyanın kapılarını aralayan en iyi konaklama merkezi. 

Kaz Dağları- Çanakkale

Yaz aylarında serinlemek için bir kaçış rotası olan Kaz Dağları, doğayla iç içe olmayı sevenlerin mutlaka görmesi gereken bir yer. Efsanelere konu olan Kaz Dağları, maviyle yeşilin buluştuğu sonsuz bir manzaraya sahip. Kışın ise karlarla kaplanan bu yeşil cennet, beyaz örtünün verdiği huzurla dinlenmek için tercih edebileceğiniz en iyi rotalardan biri. 

Kaz Dağları, milli park statüsüne sahip olması nedeniyle kamp alanları da özel ve milli park içindekiler olmak üzere ikiye ayrılıyor. Kaz Dağları Milli Parkı içerisinde rehber olmadan bazı bölgelere girilmesine izin verilmemekte ve parkta görevlilerin gösterdiği kontrollü alanlar dışında çadır kurmaya da müsaade edilmemektedir.

Kaz Dağları özel kamp alanları ise  serbest kamp yapabileceğiniz yerler değil özel işletmelere ait  alanlardan oluşmaktadır. Özel kamp alanları, doğa ile başbaşa, kalabalıktan uzak kamp yapma fikrinden biraz farklı olarak otopark, duş, lavabo, mutfak, buzdolabı, kahvaltı, elektrik gibi fazlasıyla geniş imkanlara sahip.

Bozdağ- İzmir

İzmir'in Ödemiş ilçesinde yer alan Bozdağ, trekking, yamaç paraşütü ve dağcıların gözdesi olarak her mevsim tercih edilen rotalardan biri. 1150 metre yükseklikteki Bozdağ, Ege'nin Uladağ'ı olarak kabul ediliyor dolayısıyla yeni keşifler arayan kayak severler için alternatif bir tatil merkezi olabilir. Hem kayak yapmayı seviyor hem de kamp yapmak istiyorsanız Bozdağ, tüm doğal güzellikleriyle size aradığınız kamp keyfini sağlayacaktır. Özellikle Bozdağ'ın eteklerinde bulunan Gölcük, gece yıldızların gölete yansımalarını izlerken bir yandan da kar sessizliğinin verdiği huzuru hissedebileceğiniz muhteşem bir kamp alanı.

Aladağlar- Niğde

Türkiye'de kış turizmi açısından önemli bir yere sahip olan Aladağlar, elliden fazla zirvesiyle doğa sporlarını sevenler için adeta bir vaha. En yüksek zirvesine sahip Kızılkaya, yılın yaklaşık 9 ayı karla kaplanmaktadır. Kamp yapmak için oldukça uygun olan Aladağlar'da macera dolu doğ yürüyüşleri de yapabilirsiniz fakat bölgenin çok fazla risk barındırdığını unutmadan temkinli olmayı elden bırakmamalısınız.

Yedigöller- Bolu

Dört mevsim doğal güzellikleriyle büyüleyen Yedigöller, yılın her dönemi ziyaretçilerle dolup taşıyor. Milli park statüsüne sahip Yedigöller'de Deringöl, Büyükgöl, Sazlıgöl, İncegöl, Nazlıgöl, Seringöl ve Küçükgöl olmak üzere 7 adet göl bulunuyor. Göllerin her birinin çevresinde kamp yapabileceğiniz alanlar mevcut bu yüzden sadece hangi gölün kıyısında olmak istediğinize karar vermeniz yeterli.

Kamp alanlarında içme suyu, mescit, büfe gibi alışveriş yapabileceğiniz mini marketler bulunuyor. Elektrik ihtiyacınızı, mescit ve lavabolardan sağlayabilirsiniz. Kamp ateşi için ise yalnızca belirlenen bölgeleri kullanmanız gerekmektedir.

YORUMLAR 1
  • Hayri Sağlam 4 yıl önce Şikayet Et
    Buraları daha öncede duymuştum kesinlikle benim gibi kamp hastaları gitmeli güzel yerler. Bahar aylarına doğru havalar biraz daha iyileşince biletall'dan uçak biletimizi alıp eşimle beraber gideceğiz.
    Cevapla