TripAdvisor listeledi: 2020'nin en güzel rotaları

Dünyanın önde gelen turizm ve seyahat platformlarından olan TripAdvisor 2020 yılında gezilmesi önerilen en güzel rotaları listeledi. Listede Türkiye'nin incisi, Asya ve Avrupa'nın kesişme merkezi İstanbul da yer aldı. İşte o liste...

TripAdvisor listeledi: 2020'nin en güzel rotaları
TripAdvisor listeledi: 2020'nin en güzel rotaları
GİRİŞ 06.08.2020 10:07 GÜNCELLEME 06.08.2020 10:07 KAYNAK HABER7
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Turizm sektörü yeni yıla yeni umutlarla girdi. Her yıl sosyal medya verileri ve popülariteden yola çıkılarak "gezilmesi gereken yerler" listeleri oluşturuluyor. Yılın ilk ayları içerisinde New York Times, National Geographic ve Lonely Planet'ten gelen bu listelere bir yenisi daha eklendi.

 

 

Dünyaca ünlü seyahat sitesi TripAdvisor, 2020 yılının en güzel seyahat rotalarını açıkladı. Listeye Türkiye'den de bir yer girdi. 

 

 

2020'DE GEZİLMESİ GEREKEN YERLER

Popüler destinasyonlar başlığı altında oluşturulan listede 2020'de gidilmesi, gezilip görülmesi gereken yerler listelendi. Dünyadan 25 kenti listesine alan TripAdvisor listenin 10'uncu sırasına da İstanbul'u dahil etti.

İSTANBUL DA LİSTEDE

Popüler seyahat platformu TripAdvisor İstanbul'un tanımı için şu ifadeleri kullandı.

"Yüzyıllar boyunca bu kıymetli kara parçasına pek çok kültür kendi damgasını vurmuştur. Günümüzde bu etkileri İstanbul’un mahallelerini birinci elden keşfederek deneyimleyebilirsiniz. Sultanahmet’teki kutsal yerleri, Beyoğlu’nun 19. yüzyıl şıklığını, Nişantaşı’nın lüks modasını, Kadıköy’ün coşkulu kafe ahalisini ve Beşiktaş’ın futbol aşığı sokaklarını gördüğünüzde, gezginlerin neden “İstanbul tek bir şehir değil, bir şehrin içinde pek çok şehirdir” dediklerini çok daha kolay anlarsınız."

2020'DE GEZİLMESİ GEREKEN 25 ŞEHİR

TripAdvisor'un oluşturduğu listedeki şehirler sırasıyla şu şekilde: 

Londra, Paris, Girit, Bali, Roma, Puket, Sicilya, Mayorka, Barselona, İstanbul, Goa, Dubai, Dominik, Bangkok, Hanoi,Prag, Hoi An, Rodos, Küba, Siem Real, Marakeş, Lizbon, Tokyo, Kyoto, New York

YORUMLAR 1
  • Dr Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar 2020 yılı gezme yılı değil,karantina yılıdır hiç kimse mecbur kalmadıkça kalabalık yerlerde bulunmasın..Çünkü ko-19 virüsü normal bir virüs değil ölümcül bir virüstür..
    Cevapla