"Bacak bacak üstüne atmayın" uyarısı

Uzmanlar, bacak bacak üstüne atıp oturmanın kan dolaşımını kısıtladığını ve varisi tetiklediğini belirtiyor. "Peki, sağlıklı bir kan dolaşımı için doğru oturma şekli nasıl olmalı?" Bu soruya uzmanlardan cevap geldi.

"Bacak bacak üstüne atmayın" uyarısı
"Bacak bacak üstüne atmayın" uyarısı
GİRİŞ 09.04.2013 06:54 GÜNCELLEME 09.04.2013 13:09
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

KAN DOLAŞIMINI ENGELLİYOR

Otururken çoğu zaman farketmeden yaptığımız bir harekettir, bacak bacak üstüne atmak... Ancak uzmanlar bu oturuş şeklinin varisi tetiklediği görüşünde ...

Bu konuda bilgi veren Radyodiagnostik uzmanı Ali Rıza Necefzade, "Bacak bacak üstüne atmanın bazı sakıncaları vardır. Yukarıya gidecek kan akımını engellediği için varis oluşumunda ve artışında bir etkendir. Varisten yakınmaları olan veya özellikle varis şüphesi olabilecek vatandaşların bacak bacak üstüne atmamalarını biz tavsiye ediyoruz" diye konuştu.

Sağlıklı bir kan dolaşımı için oturma şekline dikkat etmek gerekiyor. Radyodiagnostik uzmanı Necefzade, bu konuda şu önerilerde bulunuyor:

"Diz ekleminin ve kalça ekleminin rahat edeceği bir yükseklik ve düzlük orantısı vardır. Ne çok yüksek bir yerde olmalı, bacaklar asılı kalmalı ne de çok düşük olmalı, diz açısı daralmalı. "

MUTLAKA EGZERSİZ YAPIN

Ancak varisten korunmanın tek yolu bu değil....

Radyodiagnostik uzmanı Ali Rıza Necefzade, bu konuda, "Mutlaka egzersizlerimizi yapmalıyız, temiz havaya çıkmalıyız, gerektiğinde C vitamini ve diğer vitaminleri kullanmalıyız ve de çok fazla ayakta kalmamaya dikkat etmeliyiz. Özellikle uzun uçak ve otobüs yolculuklarında mutlaka ayak ve bacak egzersizleri yapmalıyız" dedi.

YORUMLAR 9
  • Barış Aydınoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    Peki o zaman Bora kardeşim... Dediğinden şunu anlıyorum.O zaman büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atıp,gevşekçe,rahatça hareketler yapabiliyorsak bu pc işlemcisi üretebileceğimizi,uzaya çıkabileceğimizi gösteriyor.Yani herhangi bir başarı sağlamanın yolu ille bacaklar üstünden politikayla mı oluyor?Bence önemsiz bir mevzuda gereksizce takılıyorsun.Diyorum ya sen istersen şınav vaziyeti al,amuda kalk ne yaparsan yap sana kim ne diyecek.Ben atmıyorum,yapmıyorum kardeşim,işlemcide üretirim,uzayada çıkarım,çocukça bağlantılar kurup "ben yendim" egosunu bir tarafa bırakalım kardeşim.Herkesin yaptığı kendine...
    Cevapla
  • Bora Tan 11 yıl önce Şikayet Et
    Barış bey e.... Büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atmamak bizi uzaya çıkaracaksa veya bir pc işlemcisi üretecek kapasiteye çıkaracaksa eyvallah... hepimiz büyüklerin yanında put gibi duralım, ellerini ayaklarını öpmekten dudaklarımızı aşındıralım... Ama sen de iyi biliyorsun ki, bunlar insanı ileri götürmez. Bir oğul babanın yanında rahat edemiyorsa oradan uzaklaşmak ister ve aralarında kopukluk olur. Ayrıca böyle bir istek saygıdan değil, kibirden ileri gelir. statükoculuğu bir kenara bırak ve biraz farklı açılardan düşün...
    Cevapla
  • diriliş 11 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN BORA. Fazla su üstünde kalmışsın biraz daha derinlere insen iyi edersin... Bahsettiğin haazirunun, her duyduğunu reformist zihniyetle eğip büken versiyonu da sizlersiniz...
    Cevapla
  • Barış Aydınoğlu 11 yıl önce Şikayet Et
    Bora kardeşim magazin ağzıyla konuşman hoş değil.... Ortada kötü bir mesele yok.Kendi araştırmalarına göre bacak bacak üstüne atmanın zararlarını aktaran bazı insanlar var.İster dinler atmazsın,istersen dinlemez amuda kalkar gene bacak bacak üstüne atarsın,o senin bileceğin iş.Evet bizim edebimizde,ahlakımızda büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atılmaz.He sen atarsın o senin kişiliğine kalmış birşey.Bizler büyüklerinin yanında gevşek gevşek hareketlerde bulunmayı sevmiyoruz.Biz böyle gördük,ama iyi ki de gördük.Şimdi senin gibi düşünenleri görünce modern,çağdaş geçinenlerin ne hallere düştüklerini birkez daha müşahede etmiş oluyoruz..
    Cevapla
  • Bora Tan 11 yıl önce Şikayet Et
    Uydurma Hadistir o. Bu doktorlar sanırım gelenekçi, muhafazakar tipler. hani biz de saçma bir görgü vardır ya, büyüklerin yanında bacak bacak üstüne atılmayacağı şeklinde. Ayrıca peygamberimiz insanların oturuş şekline kadar karışacağını zannetmiyorum, o hadis birçok hadis gibi zayıftır, zayıf. Yakında nasıl nefes alacağımızla ilgili de bir hadis uydurulur. Nasıl olsa sorgulamadan uyan haazirun mevcut.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt