Dar kıyafetler reflüye sebep oluyor

Gıdaların ve asidin mideden yemek borusuna geri tepmesi ile oluşan reflü, Türkiye’de her beş kişiden birinde görülüyor.

Yapılan bir araştırmaya göre dar kıyafetler reflüye sebep oluyor. Reflüden korunmak için karnınızı sıkan dar kıyafetler giymemenizde fayda var.

Mide içerisinde asitli sıvının geriye yani yemek borusu ve daha yukarısında yer alan boğaz, gırtlak bölgesine geri kaçışına ” reflü” adı verilir.

Reflü de  en sık görülen şikayetler boğazda  bir şey varmış, yutamıyormuş gibi olma hissi, ses kısıklığı, yutma sırasında ağrı, boğazda yanma, ağza acı su gelmesi, göğüs ortasında ağrı, yemek yedikten sonra öksürük v.b. Bunların yanı sıra sık boğaz temizleme, hazımsızlık hissi de olabiliyor.

Reflüden korunmada etkili olabilecek bazı yöntemler var.

Bunlar kilo almamak, optimum kiloyu korumak, karın bölgesini aşırı sıkan kıyafetlerden kaçınmak, yemeklerden hemen sonra yatmaktan kaçınmak, yemeklerden hemen sonra egzersiz yapmamak, eğilip kalkmamak, stresten kaçınma , aspirin gibi mideyi irrite edici ilaçları dikkatli ve doğru dozda kullanmak, karın solunumunu öğrenmek ve gün içerisinde uygulamak. 

Bunların dışında ise gece uyumadan yaklaşık 3 saat öncesinde su dışında hiçbir şey tüketmemek, yağlı, asitli, alkollü, domates soslu yiyeceklerin tüketimini sınırlamak olarak sıralayabiliriz.

 

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0