Karatay uyardı: 'Bununla insan öldürüyorlar'

Kalp ve iç hastalıkları profesörü Canan Karatay, konuşmacı olarak katıldığı bir konferans öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Prof. Dr. Canan Karatay, ekmekteki katkı maddeleri, intölerans ve bahar mevsiminde beslenme yöntemi gibi konularda önemli açıklamalar yaptı.

 

UZUN SÜREDİR KİLO VEREMİYORSANIZ YAPMANIZ GEREKEN...

Alınan sağlıksız gıdalara zamanla vücudun karşı reaksiyon göstermesi anlamına gelen gıda intölerans hakkında bilgi veren Karatay,"Bütün gıda endüstrisi ticari maksatlı. Buna kimse 'hayır' diyemez. Şikayetiniz varsa, kilo veremiyorsanız, bir şey yediğinizde gaz oluyorsa, bilin ki vücudunuz artık onu tolere edemiyor. Uzun süre kilo veremeyenlere, kaşıntı ve alerji şikayetleri olan hastalarıma test yapılmasını öneriyorum. Ama güvenli yerlerde bakılması lazım. Gizli bir alerjiniz bile varsa bilin ki kilo da veremezsiniz, hastalıklardan kurtulamazsınız" 

ŞEKER EŞİTTİR KANSER

En büyük kanser tehlikesini şekerin barındırdığını vurgulayan Prof. Karatay, "Kanser yapan şekerdir. Yediğimiz şeker ve ekmeklerin kan şekerini yükseltmesidir. İnsülin hormonu yüksekliğidir. Ekmek ve trans yağlar bunu çok yükseltir. Hepsi kanser sebebidir. Onun için ekmek ve şeker tüketmeyin diyorum. Kan şekerini en çok ekmek yükseltir" şeklinde konuştu.

'SURİYE BUNUNLA İNSAN ÖLDÜRÜYOR'

Ekmeğin önemine vurgu yapan Canan Karatay, katkı maddelerine dikkat çekti. Karatay, sözlerine şöyle devam etti: "Tarım Bakanlığı’nın izniyle yüzde 10 katkı maddesi var. Katkı maddeleri içinde bromür var. Bromürün kanserojen bir madde olduğu tüm çalışmalarda gösterilmiştir. Bromür ağır bir metaldir, klorür gibi. Klorür insanı öldürüyor. Suriye’de o gazı kullanarak insanlar öldü. Bromür de klorür de aynı gruptan sayılır"

'BEN TÜCCAR DEĞİLİM!'

Karatay, ekmek üretenlere hitaben' Lütfen bana kızmasınlar 2006’da Dünya Sağlık Organizasyonu’nun raporuna göre konuşuyorum. Sağlıkçı olarak konuşuyorum. Ben tüccar değilim' dedi.

BAHAR VE YAZ ÜRÜNLERİ HENÜZ ÇIKMADI

Henüz yerli bahar ve yaz ürünlerinin çıkmadığını ve kış ürünlerini tüketmeye devam etmeni en sağlıklısı olduğunu vurgulayan Prof. Karatay, "Önemli olan doğal olarak yetişmiş ürünleri doğal şekliyle tüketmektir. Yağ tüketimi bu bahar geçişlerinde çok önemli. Çok büyük halsizlikler oluyor. Bunu giderecek en önemli şey doğal olan köy tereyağı, zeytinyağı, balık yağıdır. Bunlar doğal olarak tüketilirse bahar yorgunluğu olmaz" dedi.

 

 

Canan Karatay'dan zeytinyağı açıklaması

İLİŞKİLİ HABER

Canan Karatay'dan zeytinyağı açıklaması

BİR YORUM YAPIN 0