İş stresinin üstesinden gelme yöntemleri

Her sabah iş stresiyle uyanıyorsanız bu öneriler işinize yarayabilir.

İş stresinin üstesinden gelme yöntemleri
İş stresinin üstesinden gelme yöntemleri
GİRİŞ 03.05.2017 12:17 GÜNCELLEME 03.05.2017 12:17

Sabah uyandığınızda, akşam yatmadan önce, arkadaşınızla buluştuğunuzda, kısacası hayatınızın her anında aklınızda sadece iş mi var? İş stresinin her bir hücrenizde hissediyor ve bundan kurtulamıyor musunuz? Baş edemediğiniz stres yüzünden zamanla sinirli, tahammülsüz biri haline gelebilir, uykularınızdan olabilir hatta tüm bunlar fiziksel sağlığınızı da etkileyebilir. Hatta uzmanlar stres ve kilo almanın doğru orantılı olduğunu söylüyorlar. Böyle bir ruh halindeyken kulağa biraz imkansız gelebilir ama ofiste stresle başetmenin yolları var. Uzmanlarının verdiği önerilerle iş stresiyle baş edebilir, ofisi sevdiğiniz bir yer haline getirebilirsiniz.

Stres doğaldır
Ofiste fazla zaman geçirip kendi hayatınızdan çalarsanız, ofis arkadaşlarınız ya da yöneticinizle düzgün iletişim kuramazsanız, kendinizi iş anlamında yalnız ya da yetersiz hissederseniz ve çalışmak size istediğiniz hayat şartlarını sunmazsa, stresin olması çok doğaldır. Öncelikle bunları halletmeye çalışın. Dengeli bir stresiniz olursa size çalışmanız için gereken hırsı verir. Ama aşırısı sağlığınızı olumsuz etkiler.

Neler yapacağınızı not alın
Güne başlarken o gün neler yapacağınızı planlayın. Neler yapacağınızı bilmek stresinizi azaltır; kendinize doğru zaman ayırmanızı sağlar. Plansız, aceleci, yetişemeyen biri olmamak için de planlı olmalısınız.

Hayır demeyi öğrenin
Unutmayın iş hayatındayız. Herkes –sizin göreviniz olmasa bile- sizden bir şeyler isteyecektir. Eğer gerçekten yapamayacağınız bir şeyse, nedenleriyle birlikte yapamayacağınızı söyleyin. Üstünüze gereksiz sorumluluk almayın. Sonra stres olursunuz!

İletişim kurun
Hem bireysel hem de ofisteki sorunların çoğu aslında iletişim kaynaklıdır. Konuşun, iletişim kurun ve anlaşılmak istediğiniz kadar anlamaya çalışın. Araştırmalar bu konuda kadınların daha iyi olduğunu gösteriyor.

Kendinize hobi edinin
Ofistekileri unutmak için kendinize zaman ayırın. Her zaman yapmak isteyip yapamadığınız şeyler de bunlardan biri. Öğrenmek istediğiniz şeyler için kursa gidin, sevdiğiniz şeyleri yapmaya başlayın. Hatta spor yapmak da bu hobiler arasında yer alabilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri