Bakanlık devreye girdi! SGK ödeyecek

Sağlık Bakanlığı, SGK’nın SMA hastalarının ilaçlarını karşılaması için yazı gönderdi.

Bakanlık devreye girdi! SGK ödeyecek
Bakanlık devreye girdi! SGK ödeyecek
GİRİŞ 23.05.2017 18:08 GÜNCELLEME 23.05.2017 21:49
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

SMA hastaları için Sağlık Bakanlığı devreye girdi! SGK'nın SMA ilaçlarını karşılaması için yazı yazıldı.

Sağlık Bakanlığı'nın SGK'ya ilettiği yazı şöyle:

"08/05/2017 tarihli 23642684-010.99- E.903 sayılı yazımız ile, bilimsel kanıtlar çerçevesinde, oluşturulan kullanım kriterlerine uyan SMA Tip 1 vakalarında, Nusinersen etkin maddeli Spinraza isimli ilacın kullanımının uygun olacağının değerlendirildiğini belirten görüşümüz kurumunuza iletilmişti.

22/05/2017 tarihi itibarı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK) Başkanlığına Spinraza isimli ilaç için, 253 hasta adına yurt dışı ilaç kullanım başvurusu ulaşmıştır (253 hastanın 132’si SMA Tip 1 tanılıdır). Bu başvurular; ilgili yazıda belirtilen 05/04/2017 tarihli toplantıda belirlenen yurt dışı ilaç kullanım kriterleri doğrultusunda TİTCK bünyesindeki bilimsel komisyon tarafından değerlendirilmiştir. Bu değerlendirme sonucunda, ülkemizde ruhsatı ve ruhsat başvurusu bulunmayan ilgili ilacın 31 hastada (Erken erişim programı kapsamına alınan 10 hasta dışında) yükleme dozu olan ilk 4 dozunun kullanımına onay verilmiştir. Onay yazıları başvuruyu yapan hekimlere ve ilacın temininin sağlanması amacıyla Türk Eczacıları Birliği’ne (TEB) iletilmiştir.

132 SMA Tip 1 tanılı hastamız, İnsani Amaçlı İlaca Erken Erişim Programı kriterlerine göre değerlendirildiğinde ise, bu hastaların 114’ünün bu kriterleri karşıladığı görülmüştür (31 yurt dışı ilaç kullanım onayı alan hastamız dahil).

İlgili yazı kapsamındaki kriterlere uyan hastalarımız ile birlikte İnsani Amaçlı İlaca Erken Erişim Programı kriterlerine uygun SMA Tip 1 tanılı hastalarımız için de ilgili ilacın geri ödeme kapsamına alınması çalışmalarının yapılmasının uygun olacağı kanaatine varılmıştır."

YORUMLAR 18
  • kardes 2 6 yıl önce Şikayet Et
    bir de su var. bakanlıgın ilac sirketlerine karsı taktigidir. yani bu is pazarlık isidir. diyelim ilacı 90.000 dolardan satısa cıkarırlar. almıyorum dersin hop düser 50 bine. sirket ne yapar 3 5 gazeteciye parra verir git haber yap. adamlar ulusal gündeme sokarlar care var diye. anlasmayı imzalatırlar. yani öyle ekmek almak gibi değil. baska hesaplar da var. hele kesın tedavı ols candan önemli mi derim ama sadece 3 5 yıl geciktirecek ölümü.
    Cevapla
  • Dogrucu davut 6 yıl önce Şikayet Et
    Illa bir bebegin olmesi mi lazimdi bu onlemin alinmasi icin
    Cevapla
  • kardes 6 yıl önce Şikayet Et
    hocam ilaç da yaşatmayacak. bu hastalar zaten 20 yasında hayatını kaybedecek. ömrünün büyük bir kısmını da yatağa bağımlı geçirecek zate. bir hastalık düşün ki kasların eriyor. yürümek yok diye düşünme sadece. çigneme yok ısırma yok konusma yok saga sola donemeyecek. sonunda nefes dahi alınamayacak hale gelip hayatını kaybedecek.
    Cevapla
  • Selin 6 yıl önce Şikayet Et
    Eymen bebeğe çok üzüldüm ama bu haberede sevindim Başka bebekler ölmesin.
    Cevapla
  • adnan bey 6 yıl önce Şikayet Et
    belki konu dışı ama devletimizden, cami tuvaletlerinin de bedava olmasını talep ediyoruz. Güzel ve başarılı uygulamalar, istanbulun bazı büyük camilerinde başladı, tüm yana yayılsın isteriz.
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!