İftarda kola içme tansiyonunu yükseltme!

İftarda içtiğiniz kafein deposu kolalar tansiyonunuzu yükseltip, kalp ritminde hızlanmaya ve düzensizliğe neden oluyor.

Prof. Dr. Osman Erkiftar ve sahur sofralarına yönelik önemli uyarılarda bulundu. Dr. Erk, çay, kahve, kolalı içecekler, enerji içecekleri, çikolatalar ve bazı ilaçların kafein içerdiğini söyledi.

Kafeinin kısa süre içinde karaciğerlerde depolanan şekerlerin kana karışmasını sağladığını belirten Dr. Erk, kan şekerini yükselten ve enerji veren bir kimyasal madde olduğunu ifade etti.

Dr. Erk, kafeinli içeceklerin vücutta adrenalin, noradrealin ve kortizol salgılanmasına sebep olduğu için tansiyonu yükseltebileceğini, kalp ritminde hızlanmaya ve düzensizliğe neden olabileceğini belirtti. 

Kafeinin yemeklerle birlikte tüketildiğinde ise besinlerdeki demir, magnezyum, çinko ve selenyum olmak üzere minerallerin eğilimini engellemiş olacağını beliten Dr. Erk, kafeinli içeceklerin vücutta su kaybına neden olacağını söyledi.

Rezene çayı için

Dr. Erk, iftardan sonra en fazla iki şekersiz kahve ve iki şekersiz açık çay tercih edilebilir diyor. Erk, yemekten sonra 10-20 gr papatya ya da rezene içmenin uygun olacağını söyledi. 

 

BİR YORUM YAPIN 0