Güneşlenmek için doğru zaman...

Vücudun önemli ihtiyaçlarından birisi olan D vitaminini almanın yolu aslında basit 'güneşlenmek'. Peki doğru güneşlenebiliyor musunuz?

Vücuda alması en zahmetsiz vitamin D vitamini, sadece uygun saat ve yerde güneşin karşısında biraz dinleneceksiniz. Bu sırada da vücudunuz ihtiyacı olan vitamini sizi hiç yormadan edinecek. 

D vitamini ihtiyacınızı ne yazık ki D vitamini içeren gıdalar tüketmekle karşılayamıyorsunuz. Bu yüzden gerekli D vitaminini edinmeniz için uymanız gereken kurallar şöyle:

Ülkemiz hava şartları için Mayıs ayından Kasım ayına kadar saat 11.00 ile 15.00 arasındaki zaman dilimi D vitamini almanız için en uygun zamanlardır.

Bu zaman aralığında diz altınız ve kollarınız çıplak olacak şekilde koruma kremi olmadan güneşlenmeniz gerekiyor.  ( Güneşe karşı hassasiyeti olanlar ya da küçük çocuklar bu kurala uymayabilir.)

Açık tenli insanlar 15- 20 dakika kadar koyu tenliler ise 30- 45 dakika kadar güneşlenirlerse gerekli D vitamini ihtiyacını karşılayacaklardır. Bahsedilen sürelerden daha uzun süre güneş altında kalacaksanız koruma kremi sürmekte fayda var.

BİR YORUM YAPIN 0