Topuk dikeni nasıl geçer? Tedavisi nasıl?

Topuk dikeni, ayağın topuk kısmında görülmektedir. Genellikle yüksek topuklu ayakkabı giyen, aşırı kilolularda ya da sürekli ayakta çalışanlarda ortaya çıkmaktadır. İşte İbrahim Saraçoğlu'ndan, topuk dikenini geçirecek mucize kür...

Topuk dikeni, ayağın topuk kısmında çıktığından günlük yaşamı oldukça etkilemektedir. Bunun yanı sıra diz ekleminde menisküs, diz, kalça ve eğriliğe kadar bir çok hastalığa neden olmaktadır. Fakat İbrahim Saraçoğlu topuk dikenine karşı mucize bir kür önermektedir.

İşte o mucize kür;

Malzemeler:

Çekirdekli kuru üzüm

Çok acılı olmayan kırmızı pul biber

Yapılışı:

1- 3 yemek kaşığı kadar orta dereceli acısı olan kırmızı pul biberini havanda iyice ezelim. Gece uyumadan önce tülbent ile veya gazlı bez ile topuğun çevresini saralım. Sabahleyin sargıyı çıkartalım.

2- 3 yemek kaşığı çekirdekli siyah kuru üzümü, çekirdekleriyle beraber dövelim. Daha sonra yine yatmadan önce yukarıda bahsettiğimiz gibi ayağımızı saralım ve sabahında sargıyı çıkartalım.

3- Pul biber ile kuru üzümü bir aradayken dövelim. Tülbent ya da gazlı bezle sardıktan sonra ertesi gün sargıyı çıkartalım.

NOT:

Sadece iki malzemeyle hazırlamış olduğumuz bu karışımın topuk dikenine iyi gelmesi için pul biberin tohumdan üretilmemiş olması şarttır.

Üç gün üç aşamada uygulanması gerekir.

Ayak sağlığında en sık rastlanan 3 problem

İLİŞKİLİ HABER

Ayak sağlığında en sık rastlanan 3 problem
Lazer epilasyonu zararlı mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Lazer epilasyonu zararlı mıdır?
Filofobi (Aşk korkusu) nedir? Tedavisi var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Filofobi (Aşk korkusu) nedir? Tedavisi var mıdır?

BİR YORUM YAPIN 2

Handan 4 yıl önce

Biber doğumdan üretilmeyecek de neyden üretilecek anlamadım

Toplam 2 beğeni

Emine 4 yıl önce

Doğum deyil tohum deniyor arkadaş

Toplam 2 Beğeni