Agorofobi nedir ve tedavisi nasıldır?

Sizde kalabalık ortamlarda duramıyor ve kendi kendinize evham yapıyorsanız agorafobi hastası olabilirsiniz! İşte agorafobi hastalığının belirtileri ve tedavi yolları...

Halk arasında 'alan korkusu' olarak da bilinen Agorafobi, bireyin kendisini güvende hissetmediği durumlarda ortaya çıkan bir anksiyete bozukluğudur. Agorafobili kişiler, kendilerini genelde evde rahat hissederler. Evde bulunmadıkları zaman kendilerinin öleceklerini ya da delireceklerini düşünmelerine sebep olan bu hastalık baş dönmesi, titreme, mide bulantısı, terleme ve nefes alamama gibi sorunlar eşliğinde kendini gösterir.

En belirgin özellikleri ise halkın arasına karışmaktan, asansörlerden, uçaklardan, tünellerden, basık odalardan, alışveriş yapmaktan ve gezmekten korkmalarıdır. Çünkü kalabalık bir mekanda sorun çıktığı zaman onlara yardım edecek kimsenin bulunmadığını düşünürler ve endişeye kapılırlar.

Bu endişelerinden dolayı kalabalık bir yere gittikleri zaman yanlarında kendilerini güvende hissedebilecekleri birilerinin olmasını isterler. Yanlarında bulunan kişinin varlığı, onlara güven hissi verir.

Tedavisi nasıl olmalı?

Agorafobi rahatsızlığına sahip olan kişiler için en ideal bir tedavi yöntemi terapiste başvurmak olacaktır. Doktorlar tarafından verilen anksiyete ilaçları ve antidepresanlar hastalığın geçmesine yardımcı olabilir.

Sarımsak yutmak zararlı mı?

İLİŞKİLİ HABER

Sarımsak yutmak zararlı mı?

BİR YORUM YAPIN 1

Eda 5 yıl önce

İyi de sadece bu aptal kimyasallar ile düzelebilecek kadar basit değil.

Toplam 1 beğeni