Sağlık çalışanları aileleri gibi oldu

Bağcılar Belediyesi’ne ait hasta nakil ambulansı ile bir yıl içinde yatağa bağımlı, tam ve kısmi felç geçiren 1000’e yakın kişi hastaneden eve, evden hastaneye ücretsiz olarak götürüldü.

Sağlık çalışanları aileleri gibi oldu
Sağlık çalışanları aileleri gibi oldu
GİRİŞ 06.02.2018 10:45 GÜNCELLEME 06.02.2018 10:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ev hastane arası gerçekleşen yolculukta ambulansın daimi hastaları sürekli görüştükleri sağlık çalışanlarıyla bir aile haline geldi. 60 yaşındaki Zühre Serbestoğlu, “Bizim çocuklar gelmiş” diye karşıladığı personele davet ve ikramlarda bulunuyor.

Bağcılar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ilçede yaşayan ağır durumdaki hastalara mavi şeritli ambulansla ücretsiz nakil hizmeti veriyor. Paramedik, hasta taşıyıcı ve şoförden oluşan ekip, kemoterapi, radyo terapi alan, ortopedi ameliyatı olan, yatağa bağımlı hastalar, tam ve kısmi felç geçiren kişileri evden hastaneye, hastaneden eve taşıyor. Nakil yapılan hastaların bilincinin açık olması, kanamalı hasta olmaması, engelli ve yatağa bağımlı olması gerekiyor.

AMBULANSIN İÇİNDE BİRÇOK OLAYA TANIKLIK EDİYORLAR

Nakili yapılacak hastaların gideceği doktor yada hastaneden randevusunun bulunması gerekiyor. Bu hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşlar en geç bir gün önceden (0 212 410 06 00) numaralı telefonu arayarak randevu alıyor. Yoğun bir tempoda çalışan ekip, bir yıl içinde 1000’e yakın ilçe sakinini ev ve hastane arasında taşıdı.

Bu yolculuk sırasında hasta nakil ekibi, ambulans içerisinde acı ve tatlı birçok olaya da tanıklık ediyor. Personel bazen kimsesi olmayan yalnızlara ve yaşlılara evlat oluyor, bazen de hastası başında üzgün ve bitkin durumdakilere teselli veriyor.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI AİLELERİ GİBİ OLDU

Sağlık çalışanları ambulansın daimi hastalarıyla zamanla kaynaşarak adeta bir aile gibi oldu. Yıldıztepe Mahallesi’nde oturan ve omurilik felci olan 60 yaşındaki Zühre Serbestoğlu ise onları çocukları gibi görüyor. Bahçelievler Devlet Hastanesi’nde tedavi gören Zühre anne kendisini almaya gelen ekibi görünce “Bizim çocuklar gelmiş” diye karşılarken hastane dönüşünde ise ikramda bulunmak için eve davet ediyor.  

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Hemşehrilerimizin hastane yada evlerine sağlıklı bir şekilde nakil işlemlerini sağlıyoruz. Yaşlı, yalnız, hasta ve zor durumdaki bütün ilçe sakinlerimizin yanındayız” dedi.

YORUMLAR 1
  • Ayşe 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir hizmet gerçekten.. Bağcılar Belediyesine ve sağlık ekibine çok teşekkür ederiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar
PKK destekçileri İmamoğlu'na oy verecek! Altan Tan'dan çarpıcı açıklama