Devlet hastanelerinde bir ilk!

Sağlık Bakanlığı Kadın ve Üreme Sağlığı Daire Başkanlığı'nın pilot hastane olarak seçtiği Manisa Akhisar'daki devlet hastanesinde suda doğum ünitesinin hizmete girmesinde sona gelindi.

Devlet hastanelerinde bir ilk!
Devlet hastanelerinde bir ilk!
GİRİŞ 23.02.2018 02:12 GÜNCELLEME 23.02.2018 02:12
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi'nde, sezaryen oranlarının düşürülmesine yönelik oluşturulan Su Eşliğinde Doğum Ünitesi (Hidroterapi Eşliğinde Travay) hazırlıkları tamamlandı.

"İSTEYEN HAMİLELERE BU İMKANI SUNACAĞIZ"

 

 

Konuyla ilgi bilgi veren Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Erol Karaca "Öncelikle, 'Anne ve Bebek Dostu' unvanına sahip hastanemize, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından suda doğum sertifikasına sahip Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sergül Aydın'ın ataması gerçekleşti ve kadromuz güçlendi. Ardından kadın doğum uzmanlarımızdan Op. Dr. Tibet Koyuncu ve ebelerimiz Ankara'da Sağlık Bakanlığı tarafından açılan suda doğum eğitimine katılıp, sertifikalarını aldı. Diğer kadın hastalıkları ve doğum uzmanlarımız Op. Dr. İbrahim Acun ve Op. Dr. Levent Sapmaz'ın da sertifika eğitimleri planlandı. Dört Sancı-Doğum - Loğusa (SDL) odamızdan birinde su eşliğinde doğum için gerekli hazırlıkları yapmaya başladık. Arzu duyan, bebek bekleyen hamilelerimize doğumu kolaylaştıran bu imkanı sunmayı planlıyoruz" dedi.

"SU EŞLİĞİNDE DOĞUM EN SAĞLIKLI YÖNTEM"

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sergül Aydın da, "Normal doğum gebelere korkutucu gelebiliyor. Sırf bu nedenle sezaryen tercih eden gebelerimiz mevcut. Su eşliğinde doğum ile hastalarımız ılık suyun içerisinde rahatlayacak, kasları ve dokuları gevşeyecek ve böylece doğum yapmaları çok daha rahat gerçekleşecek. Doğum süresi de kısalacak. Ayrıca sıcak su ile anne karnındaki bebeğe oksijen daha fazla ulaşacaktır. Su eşliğinde doğum ile en sağlıklı ve tavsiye edilen doğum yöntemi olan normal doğumun uygulanabilirliğini arttırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR 16
  • sfddd 6 yıl önce Şikayet Et
    Hasta odaları bir kisilik olsun.diger hasta digerinden etkilemesin.
    Cevapla
  • muhammet aydın 6 yıl önce Şikayet Et
    maşallah barekallah
    Cevapla
  • Ankara 6 yıl önce Şikayet Et
    Bagcılar egitim arastırma hastanesinde suan bir kolonoskopi için 31 temmuz 2018 e randevu veriyorlar. ustelik teyze 70 yaş üzerindeydi. İyi şeyler olurken boyle kötü seylerde oluyor.
    Cevapla
  • ısparta 6 yıl önce Şikayet Et
    Isparta Şehir Hastanesinde de dün uygulamaya geçti bu yöntem
    Cevapla
  • AloneWolf 6 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Mars'da doğum yapabilmenin araştırmasını yapıyorlar, bizimkiler ise Günaydınnnnnn.
    Cevapla
  • G.antep 27 6 yıl önce Şikayet Et
    Adini turkce yazaydin. Sonra mars hayali kuraydin
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşmandan belli Çok biliyorsan daha iyisini sen yap o zaman. .. Öyle klavye şovmenliğiyle olmuyor bu işler Bak devlet şunu yapabilir aslında;SENİN GİBİ BOŞ KONUŞANLARIN HEPSİNİ BİR YERE DOLDURUP ,SİZİ MARSA FIRLATABİLİR....Hem birebir test etmiş olursun......
    Cevapla
  • Abdurrahman 6 yıl önce Şikayet Et
    Sen devletin için ne yaptın. Mars'a gitmek için. Boş laf seninki. Toplum olarak kendimize bi bakmalıyız. Nasılsanız öyle yönetilirsin.
    Cevapla
  • vılademir 6 yıl önce Şikayet Et
    sizede günaydııın yapılan güzellikleri göremiyosunuz bi kere de şükredin halinize eskiden bunları hayal etmek bile imkansızdı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!