'Evde bakım' hastaneye taşındı

Kimsesiz ve yaşlılara ‘Evde Bakım’ hizmeti veren Başakşehir Belediyesi ekipleri, Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesi ve terminal bakım bölümünde yatan hastalara saç sakal bakım hizmeti vermeye başladı.

'Evde bakım' hastaneye taşındı
'Evde bakım' hastaneye taşındı
GİRİŞ 30.03.2018 10:27 GÜNCELLEME 30.03.2018 10:27

Yaşlı ve uzun süre tıbbi destek alan hastalar, hastane yetkililerinden taleple kaldıkları serviste kişisel bakımlarını yaptırabiliyor. Hastalar ve yakınları ‘Hastanede Bakım’ uygulamasından çok memnun.

‘Evde bakım’ hizmetiyle engel tanımadan vatandaşların yanında olan Başakşehir Belediyesi, Başakşehir Devlet Hastanesi’nde kişisel bakım hizmeti başlattı. Hastanede uzun süredir kalan hastalara ve kendi bakımını yapamayacak durumda olan yaşlılara hizmet veren proje ile ihtiyaç sahiplerinin yüzü gülüyor.

Kimsesiz yaşlı ve engellilere 5 yıldır ‘Evde Bakım’ hizmeti veren Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Başakşehir Devlet Hastanesi’nden gelen talepler doğrultusunda evde bakım hizmetini hastaneye taşıdı. ‘Hastanede Bakım’ uygulaması sayesinde hem hastaların bakımı gerçekleşmiş hem de ailelerin üzerinden bir yük daha alınmış oluyor.

AİLELER DE HASTALAR DA MUTLU

Başakşehir Devlet Hastanesi’nde başlayan kişisel bakım hizmetinde erkek hastalara saç, sakal tıraşı yapıldı. Yeni başlayan uygulama daha sonra bayan hastalar için de yürürlüğe konulacak.

Hastane ortamında uzun süredir bulunan vatandaşların yakınlarının tek başlarına hastalarının kişisel bakımlarını yapmakta zorlanması sebebiyle belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nden destek istediklerini belirten Başakşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. İdris Kurtuluş, “Birçok hasta yakınımız refakatçisi oldukları hastaların kişisel bakımlarını yapmakta zorlanıyorlar. Hastaların birçoğu uzun zamandır hastane ortamında kalan vatandaşlar ve yoğun bakımda tedavisi devam edenlerin dışarı çıkmaları mümkün değil. Belediyemize böyle bir taleple başvurduk ve çok teşekkür ediyorum ki bizleri kırmadılar. Hem aileler, hem de biz talebimize olumlu yanıt almaktan çok mutlu olduk. Bugün ilk defa başlatılan bu hizmetin devamının da geleceğine inanıyorum. Bu anlamda hem hastanem, hem de hasta yakınları adına bir kez daha Başkanımız Yasin Kartoğlu’na ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.

''BİZE BEBEKLER GİBİ BAKIYORLAR''

Sebahat Gökmen: Saç sakal tıraşı esnasında eşine refakat eden Sebahat Gökmen, “Eşim bir anda felç geçirdi ve yatağa bağlı kaldı. Evde bakmaya çalıştık ancak yutkunma sorunu nedeniyle tekrardan hastaneye yatırmak zorunda kaldık. Konuşma yetisini yüksek oranda kaybetti. Bir süredir hastanede kalıyoruz. Ben de yaşlıyım ve onun bakımını tek başıma yapmakta zorlanıyorum. Böyle bir hizmeti bizlere sunduğu için hem Başhekimimize, hem de Belediyemize  çok teşekkür ediyorum.”

Salim Aykaç: “Yaşlıların, hastaların duaları kabul olur derler. Ben başkanımıza da doktorlarımıza da dua ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Bize bebekler gibi bakıyorlar. Hepsi benim evladım. Hepsini çok seviyorum. Allah Başkanımıza hep iyi günler göstersin.”  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu