Şeker hastalarına müjde! Tarih oluyor

Bilim insanları, kandaki glikoz seviyesini ölçen deri bandını gerçek bir ürüne dönüşmek üzere. Böylece parmaktan kan alma işlemini tarihe karıştıracak.

Şeker hastalarına müjde! Tarih oluyor
Şeker hastalarına müjde! Tarih oluyor
GİRİŞ 11.04.2018 14:31 GÜNCELLEME 11.04.2018 14:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Milyonlarca şeker hastası, her gün kanlarındaki glikoz seviyesini ölçmek için parmaklarından kan almak zorunda kalıyor. Birleşik Krallık’ta bulunan Bath Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen ve satışa sunulmaya hazırlanılan bileklik ise bu acılı işlemi tarihe karıştırmak üzere.

Şeker hastaları tarafından bileklerine takılan giyilebilir bir cihaz olan bant, içerisindeki minyatür sensörler sayesinde kandaki glikoz oranını hiçbir acı hissettirmeden ölçüyor.

Zararsız güçte bir elektrik akımı oluşturan bileklik, vücut kılının kökleri arasında bulunan hücrelerdeki interstisyel sıvıdan glikoz çekerek ölçüm yapıyor. Her bir sensör ayrı bir kök üzerinde çalışarak, yapılan ölçümün doğruluğunu sağlıyor.

Vücuttan çıkarılan glikoz, bileklik içerisindeki ufak rezervuarlara aktarılarak buralarda ölçülüyor. Günümüzün acılı yöntemleriyle birkaç saatte bir gerçekleştirilebilen ölçüm işlemi, bu cihaz sayesinde sürekli olarak ölçülebilecek ve glikoz seviyesi endişe verici seviyelere ulaştığında kullanıcının akıllı telefonuna kablosuz olarak bildirim gönderecek.

Bileklik laboratuvar testlerinde hem domuz hem de insan vücudundaki glikoz seviyelerini doğru şekilde ölçmeyi başardı. Bilim insanları şimdi bileklikteki sensörlerin sayısını artırmayı ve uzun süre kullanım için tasarımını iyileştirmeyi hedefliyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 1
  • Musti 68 6 yıl önce Şikayet Et
    Güzel. Hadi bakalım hayırlısı
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a füze saldırısı
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı