Boy uzamasında besinlerin önemi nedir? Boy uzatan besinler...

Genetiğe bağlı olan boy uzaması sağlıklı beslenme yolu ile aşılabilir! Kaliteli ve protein bakımından zengin besinlerin tüketilmesi boy uzamasında önemli bir rol oynamaktadır. Uzmanlar boy uzamasını destekleyen besin gruplarını araştırdılar. Peki Boy uzamasında besinlerin önemi nedir? Hangi besinler boy uzatır?

Boy uzamasında besinlerin önemi nedir? Boy uzatan besinler...
Boy uzamasında besinlerin önemi nedir? Boy uzatan besinler...
GİRİŞ 07.05.2018 17:22 GÜNCELLEME 07.05.2018 17:27
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Boy uzaması ne kadar genetiğe bağlı bir durum olsa da beslenme alışkanlıkları da önemli bir rol oynar. Genetik yapı ile birlikte düzenli egzersiz ve sağlıklı beslenme alışkanlığı ile boy uzamasına ciddi oranda destek olunabilmektedir. Özellikle proteinler vücudun yapı taşını oluşturur ve boy uzaması açısından oldukça önemlidir. Kişinin genetiği ne kadar uzun boylu olmaya müsait de olsa kaliteli ve protein açısından zengin besinler tüketilmiyor ise uzun bir boya sahip olması pek de mümkün değildir.

boy uzatan besinler

 

 

Vücudun sağlıklı bir şekilde gelişimini tamamlayabilmesi ve kemik sağlığının yerinde olabilmesi için sağlıklı beslenmek çok önemlidir. Vücudun ihtiyaç duyduğu mineraller ve vitaminler besinler yardımı ile karşılandığında vücut direnci artar ve kas gelişimi desteklenir. Boy uzaması erkelerde 25 yaşına kadar devam ederken kadınlarda ise 18-19 yaşına kadar devam etmektedir. Bu süreçte sağlıklı bir beslenme, düzenli egzersizler boy uzama sürecinizde çok büyük katkı sağlayacaklardır. Peki boy uzatan besinler nelerdir?

süt ve süt ürünleri

Süt ve Süt Ürünleri;

Süt ve süt ürünleri kalsiyum bakımından oldukça zengin ürünlerdir. Kalsiyumun yanı sıra protein kaynağı olması ve vitamin açısından oldukça zengin bir içeriğe sahip olması büyümeyi destekleyen en önemli faktörlerdendir. Özellikle büyüme çağında olan çocukları her gün düzenli olarak süt ve süt ürünlerini tüketmeleri önemlidir.

Günlük olarak içilecek 2-3 bardak süt boy uzamasını tetikler özelliktedir. Sütün boy uzamasını sağlayacak etkisinden faydalanmak için gece tüketilmesi gerekir. Çünkü yatmadan önce içilen süt büyüme hormonu salgılamanıza destek verecektir.

Süt tüketiminin yanında peynir ve yoğurt gibi diğer süt ürünleri de düzenli tüketimde vücudun kalsiyum ve protein ihtiyacının büyük bir ölçüsünü karşılar. Gelişim çağında olan çocukların ihmal etmeden tüketmesi gereken besinlerdir.

sebze ve meyveler

Sebze ve Meyveler;

Sebze ve meyvelerin her şekilde sağlıklı olduğunu, içerisinde bir çok vitamin ve minerali barındırdığını biliyoruz. Sağlıklı beslenmenin de boy uzunluğu ile pozitif bir korelasyon içinde olduğu düşünülürse beslenmenize sebze ve meyveleri katmanız boyunuzun uzamasında etkili olabilir.

Sağlıklı bir kemik büyümesi için vitamin ve lif açısından zengin olan kayısı, turunçgiller, havuç, kavun, greyfurt, mango, papaya, karpuz, kabak, brokoli, ıspanak, patates, nohut gibi sebze ve meyveleri tüketmeye özen gösterilmelidir. Bu sebze ve meyvelerin içerisinde bulunan folik asit ve A vitamini boy uzamasını tetikler özelliktedir.

kırmızı et ve tavuk

Kırmızı Et ve Tavuk;

Protein açısından oldukça zengin olan kırmızı et gelişim çağında olan çocukların tüketmesi gereken en önemli besin kaynağıdır. Kırmızı etin yanı sıra tavuk tüketimi ile vücudun protein ihtiyacı büyük bir oranda karşılanır. Kırmızı et ve tavuk tüketimi ile kas ve dokuların gelişimini destekleyebilirsiniz.

yumurta

Yumurta;

Zengin bir protein ve enerji kaynağı olan yumurta gelişim için gerekli olan proteini %100 oranında içerisinde barındırmaktadır. Bu zengin protein kaynağı her gün düzenli olarak tüketilmelidir. İçerisinde B2 vitamini de bulunduğu için protein sentezini destekleyici bir özelliğe sahiptir.

kuru incir

Kuru İncir;

Lif bakımından oldukça zengin olan kuru incir bağırsakların düzenli şekilde çalışmasına katkı sağlar. Kuru incir içerisinde bulundurduğu yüksek protein kaynağı ile hücre yenilenmesine yardımcı olur.

tereyağı

Tereyağı;

Gelişim çağındaki çocukların beslenmesinde margarin yerine mutlaka tereyağı kullanılmalıdır. Tereyağı yüksek oranda protein içermektedir. Bunun yanı sıra A,K ve E vitamini açısından da yüksek minerallere sahip olup gelişmeyi destekler özelliktedir.

soya

Soya;

Soya da zengin bir protein kaynağıdır. Özellikle et ve tavuk tüketmeyen kişiler için mutlaka tüketilmesi gereken bir besin kaynağıdır. Kemik gelişiminde önemli rol oynamaktadır.

YORUMLAR 1
  • Reis 5 yıl önce Şikayet Et
    Bedelli askerlik çıksın
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması