Anesteziyle ilgili doğru bilinen yanlışlar

Anestezi uygulamasıyla ilgili doğru sanılan yanlışları sizler için derledik. İşte anestezi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Tıp literatüründe kullanılan 'anestezi', hasta kişiye uygulanan cerrahi işlemin sağlıklı ve rahat bir şekilde yapılmasına neden olan duyusuzluk durumudur. Peki günlük hayatta anestezi ile ilgili doğru bilinen yanlışlar neler? İşte cevabı...

YANLIŞ: Anestezi çok uygulanırsa kendime gelemem

DOĞRU: Ameliyat  işlemi gerçekleştirilmeden önce doktor tarafından hastaya ait tüm bilgiler tespit ediliyor. Alınan bilgilerde yaş, cinsiyet veya risk etkenleri değişse de kullanılan anestetik ilaçların hastaya etkisi yakın olarak takip ediliyor ve ilacın dozu da buna uygun yapılarak hastaların zamanında uyuyup uyanmaları sağlanabiliyor. 

YANLIŞ: Ameliyat sonrası ağrı oluyor

DOĞRU: Uzmanlar, tıpkı ameliyatta olduğu gibi ameliyat sonrasında da hastanın konforu için ağrı kontrolünü sağlıyor. Böylelikle hastanın ameliyat olduktan sonra da ağrısı olmuyor. 

YANLIŞ: Anestezi sonrası kusma ve baş ağrısı oluyor

DOĞRU: Eski dönemlerde kullanılan ilaçlar, anestezi işlemi gören hastalarda bu etkileri yapabiliyordu. Ancak, günümüzde kullanılan ilaçların eski zamanlara göre bu şikayetleri daha da azalttığı görülüyor. 

 

Astigmat nedir ve tedavisi var mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Astigmat nedir ve tedavisi var mıdır?

BİR YORUM YAPIN 0