Ramazan'da susuzluğu gideren besinler nelerdir? Sahurda hangi besinler...

Ramazan’ın yaz aylarına denk gelmesinden dolayı oruç tutmanın en zor tarafı da susuzlukla baş edebilmek oluyor. Peki susuzluğu gideren besinler nelerdir? İşte sahurda tüketilmesi gereken besinler...

Ramazan ayının yaz mevsimine denk geldiği bu günlerde şüphesiz oruç tutmanın en zorlu yanı uzun saatler boyunca susuz kalmak zorunda olmak. Sahurda belki de yemekten daha fazla su içme ihtiyacı duyuyoruz. Ancak yine de susuzluğumuzun üstesinden gelemiyoruz. Fakat bazı besinler susuzluğu en aza indirir. Bizler de bu besinleri sizler için sıraladık. İşte o besinler…

Kavun ve karpuz

Yaz meyvelerinden olan kavun ve karpuz da sahurda soğuk olarak tüketildiğinde uzun süre su içme ihtiyacını gideriyor. 2 dilim yeterli.

Türk Çayı

Sahurda kahvaltı ile birlikte içeceğiniz 2 bardak Türk çayı vücudunuzun susuz kalmasını önler.

Domates

Yüzde 95 oranında su içeren domates, serinleten bir sebze. Domateste bol miktarda magnezyum, potasyum ve kalsiyum, ayrıca vitamin ve lif bulunuyor. Tüketilmesi gereken miktar 1 adet.

Salatalık

İçeriğinin büyük bir kısmını su oluşturan salatalık susuzluğu gideren sebzelerin en başında gelir. Sahurda yiyeceğiniz bir adet salatalık yeterli olacaktır.

Marul

Bir kase marul salatası tüketmeniz susuz kalmamanızı önler.

Ceviz

Faydaları saymakla bitmeyen cevizde susuzluluğu gideren gıdalar arasında. Sahurda 2 adet tam ceviz yemeniz yeterli olacaktır.

Vişne Hoşafı

İçerdiği mineral ve vitaminler sayesinde, birçok hastalığa karşı koruma kalkanı yerine geçiyor. Sahurda içtiğiniz bir kase vişne hoşafı vücudun susuz kalmasını önler.

Maden suyu

İçme suyuna kıyasla manden suyunda, sodyum, magnezyum, kalsiyum gibi değerli katyonlar, ayrıca klorür, sülfat, nikrat ve hidrojen karbonat gibi anyonlar bulunuyor. Soda susuzluğu gidermekte oldukça etkili bir içecek. 1 adet tüketmeniz yeterli olur.

Hurma

Bol miktarda potasyum, magnezyum ve demir içeren hurma adete bir mineral bombası. Spor yapanların harcadıkları enerjiyi hızlı bir şekilde yeniden veriyor. 3 adet hurma, susuzluğu da gideriyor.

Siyah üzüm

Antioksidan özelliği çok kuvvetli olan ve yaz aylarında kolayca bulunabilen 2 yemek kaşığı siyah üzüm de susuzluğu gideren gıdaların başında geliyor.

Meyan şerbeti

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve sıcak havalarda gazlı içeceklerin yerine tercih edilmesi gereken ve susuzluğu gün boyu gideren ender içeceklerden bir tanesi. 1 su bardağı tüketmeniz yeterli olacaktır.

Ev yapımı Yoğurt

Evde hazırlanacak olan mayalanmış tuzsuz yoğurt da susuzluğu gidererek yazın sıcak günlerinde oruç tutanlara kolaylık sağlıyor. 1 kase tüketmek yeterlidir.

Şeftali

1 adet şeftali ve ya 1 kase şeftali hoşafı Vücudun hastalıklara karşı direncini arttırır. Bağırsakları yumuşatır. Hazmı kolaylaştırır. Susuzluğu ve ağız kokusunu giderir.

Sakız çiğnemek orucu bozar mı? Diyanet açıkladı!

İLİŞKİLİ HABER

Sakız çiğnemek orucu bozar mı? Diyanet açıkladı!
Parfüm, kolonya ve krem orucu bozar mı? Nihat Hatipoğlu'ndan önemli açıklama!

İLİŞKİLİ HABER

Parfüm, kolonya ve krem orucu bozar mı? Nihat Hatipoğlu'ndan önemli açıklama!
Sahurda ezan okunurken yemek - içmek orucu bozar mı? Orucu bozan durumlar neler?

İLİŞKİLİ HABER

Sahurda ezan okunurken yemek - içmek orucu bozar mı? Orucu bozan durumlar neler?
Denize girmek orucu bozar mı? Diyanet'ten kritik açıklama!

İLİŞKİLİ HABER

Denize girmek orucu bozar mı? Diyanet'ten kritik açıklama!

BİR YORUM YAPIN 0