Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığına doğal yollarla tedavi yöntemleri...

Yaz ayının gelmesi ile birlikte birçok vatandaş güneş yanığına ne iyi gelir sorusuna yanıt arıyor. Güneş yanığını önlemek için birçok yol bulunuyor. Sizde gerekli önemleri almadan güneş yanığına maruz kaldıysanız doğal yollardan bunları yaparak acınızı hafifletin. İşte detaylar...

Ciddi sağlık problemlerine dönüşebilen güneş yanığı, yaz aylarının gelmesi ile birlikte yavaş yavaş gerekli önemlerin alınmasını gerektiğini bizlere hatırlatıyor. En etkili yöntem güneş yanığı olmadan alınan gerekli önemlerdir. Fakat bu önlemleri almadıysanız bu haber tam size göre. Cildi hassas olan ve güneş yanığı problemi yaşayan birçok kişi, güneş yanığına ne iyi gelir sorusuna yanıt arıyor. Güneş yanığına iyi gelen birçok doğal yol bulunsa da, kronik hale gelen veya ağır derecede seyreden güneş yanıklarında mutlaka bir doktora danışılmasını tavsiye ederiz. İşte o doğal yöntemler...

GÜNEŞ YANIĞINA NE İYİ GELİR?

Salatalık 

Salatalığı kabukları ile birlikte rendeledikten sonra suyunu sıkarak güneş yanığı olan bölgeye sürüldüğünde, cilt tazelenecektir ve yanmadan dolayı oluşan yanma ve ağrılara kesin çözüm olacaktır.

Zeytinyağı

Yanıkların tedavisinde zeytinyağının oldukça iyi sonuçlar verdiğini hepimiz bilmekteyiz. Bu nedenle güneş yanıklarında da zeytinyağı başlı başına bir mucizedir. Yanıklardan kaynaklanan yanma ve ağrıya iyi gelmesinin yanı sıra ciltte yanmadan dolayı meydana gelen gerginlikleri ortadan kaldırarak cilt de yumuşaklık ve canlılık hissi verecektir.

Yoğurt 

Bilinen en klasik yöntemlerden birisidir. Ama gerçekten yanık bölgelere dolapta tutulan buz gibi yoğurdu sürüp bekleyin. Bunu günde 3 – 4 kez yapmalısınız kesinlikle acıyı ve ağrıyı azaltıyor.

Aloe Vera

Güneşten kaynaklanan yanıklar için oldukça mükemmel bir etkisi olduğu kanıtlanan aloe vera, bitkisi güneş yanıklarında da oldukça iyi bir iyileştirici ve oldukça iyi bir nemlendirici olarak aloe vera suyundan veya jelinden yanık bölgeye sürülerek ağrı ve acı hissini ortadan kaldırarak cildi nemlendirerek rahatlamasına yardımcı olacaktır.

Lavanta Yağı 

Güneşten kaynaklanan yanıkların tedavisinde oldukça iyi sonuçlar elde edilen ve fayda görülen lavanta yağı, güneşten kaynaklanan yanıklarda hem acı ve ağrı giderici yönü hem de cildi nemlendirerek rahatlık vermesi amacı ile güneş yanığı olan bölgeye sürülmesi tavsiye edilmektedir.

Elma Sirkesi 

Güneşten kaynaklanan yanıkların üzerine elma sirkesi sürülmesi ağrı ve acıyı dindirerek yanan bölgeyi nemlendirerek rahatlamanıza yardımcı olacaktır.

Siyah Çay

Güneşten kaynaklanan acı ve ağrıya sebep olan yanıklarda siyah çayın da oldukça fazla etkisi olduğu bilinmektedir. Yanık bölgeye küçük poşetler şeklinde yerleştirilerek uygulanmasının yanı sıra açık olarak konulan siyah çay acı ve yanma hissini ortadan kaldırarak sizde oldukça rahatlatıcı bir etki sağlayacaktır.

Güneş yanıklarında faydalı olan ürünleri yukarıda sıraladık bu ürünlerin yanı sıra cildin nemini korumak için bol miktarda su tüketilmesinde de yarar vardır. Tüketilen su cildi nemlendirerek yanmanın verdiği acı hissini yok etmenin yanı sıra vücuttaki hücrelerin de susuz kalmasına mani olacaktır.

GÜNEŞ YANIĞI SONRASI KAŞINTIYA NE İYİ GELİR?

Güneş yanığının iyileşme evresinde cilt kendini atarken kaşıntı gelişmeye başlar. İlk zamanlarki ağrının yerini kaşıntı alır. Kaşıntıyı gidermek için ağızdan alınan, antihistaminik denilen kaşıntı kesici ilaç kullanılabilir.

Kaşıntıyı engellemek önemlidir, çünkü kaşınan yere tırnaklardan, ellerden mikrop taşınabilir ve cilde enfeksiyon yükü bindirilmiş olur.

Kortizonlu bir kremi nemlendirici bir kremle karıştırarak günde bir veya iki kez sürmekle kaşıntı baskılanabilir. Bu sayede cilt, enfeksiyona karşı korunmuş olunur. Arkasından sadece nemlendiriciyle yola devam edilir.

Kaşıntıya karşı bir başka faktör de suyu artırmaktır. Deri kurudukça kaşıntı tetikleniyor olabilir. İçilen su miktarını artırmak gerekir. Ayrıca üstten sürülen nemlendiriciye önem vermekte de fayda vardır.

Kızgın yağ yanığına doğal çözümler

İLİŞKİLİ HABER

Kızgın yağ yanığına doğal çözümler

BİR YORUM YAPIN 0