Diş ağrısına ne iyi gelir?

Diş bakımı, düzenli yapıldığında çürüme ve enfeksiyon kapma riskini azaltır. Ancak diş bakımı her zaman çürüğü engellemez. Peki, ilaç kullanmadan doğal yollarla diş ağrıları azaltılabilir mi? İşte sizler için diş ağrılarına iyi gelen doğal tedavi yöntemlerini araştırdık...

Doğada bulunan bazı bitkiler, antiseptik yani mikrop öldürücü özelliklere sahiptir. Doğal tedavi yöntemlerinde de kullanılan bu bitkiler, diş ağrılarına da iyi gelir. Uzmanlar, kişilerin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen diş ağrıları için bazı doğal yöntemlerin bulunduğunu söylüyor. 

İşte diş ağrılarına iyi gelen doğal tedavi yöntemleri;

KARANFİL

Karanfil, analjezik ve anti bakteriyel özellikleri nedeniyle diş çürümesinden kaynaklı ortaya çıkan ağrıları hafifletmede yardımcı olur. Karanfil yağını pamuğa damlatarak ağrının olduğu noktada 15 dakika boyunca bekletin. Ağrı azalana kadar 15 dakika da bir pamuğu yenileyerek, bu uygulamayı tekrar edebilirsiniz.

TUZ

Tuz, antiseptik özelliği sayesinde dişte meydana gelen enfeksiyon riskini azaltır. Bir kaşık tuzu bir bardak ılık su ile karıştırın ve ardından hazırladığınız suyu ağzınızda çalkalayın. Bu yöntemi günde üç defa uygulayabilirsiniz.

SARIMSAK

Doğal antibiyotik olan sarımsak, diş ağrılarında kullanılan bir diğer doğal yöntemdir. Dört diş sarımsağa bir çay kaşığı tuz ekleyerek öğütün, enfeksiyon kapan bölgeye hazırladığınız karışımı masaj yaparak sürün ve 30 dakika bekleyin. Ardından ılık su ile ağzınızı çalkalayın.

ZERDEÇAL

Zerdeçal, içerdiği anti-inflamatuar yani iltihap söktürücü özelliği sayesinde ağızda bulunan zararlı bakterileri azalttığı gibi enfeksiyondan kaynaklı ağrıyı da yatıştırır. Zerdeçalın tozunu ağrının olduğu noktaya sürün, 15 dakika bekleyip sıcak su ile ağzınızı yıkayın.

SUSAM YAĞI

Ağız kokusunu gidermek için kullanılan susam yağı, aynı zamanda diş çürümesinin neden olduğu ağrıları iyileştirmede de yardımcı olur. Bir yemek kaşığı susam yağını ağzınızda gargara yapın. Ardından ağzınızı ılık su ile çalkalayın.

Bayramda gıda zehirlenmesine neden olan besinler

İLİŞKİLİ HABER

Bayramda gıda zehirlenmesine neden olan besinler
Mide fıtığı nedir, neden olur ve belirtileri nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Mide fıtığı nedir, neden olur ve belirtileri nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 3

Mahiye 5 yıl önce

6 yâşında oğlum var şu anda 3 4 saattir ağrıyor ne yapmalıyım

Papatya 5 yıl önce

Kardeşim yapiyor ama bi sonuç alamadik hala agriyor diyor

mehmet 5 yıl önce

sakın öyle bir şey yapmayın diş etiniz bembeyaz oluyor ve verdiği acı ağrının iki katı doktora durumu anlatamazsınız