Mide şişkinliğine kesin ne iyi gelir: Evde mide şişkinliği - sertliği nasıl geçer

Mide Şişkinliği veya başka adıyla Karın Şişkinliği, çoğu kişinin yaşamının bir noktasında muhakkak şikayet ettiği, sıklıkla yaşamaya da devam ettiği sağlık sorunudur. Bazı durumda bir hayli zor durumda kalınması nedeniyle hayatın sekteye uğramasına davetiye çıkaran Mide Şişkinliğine ne iyi gelir? Hazımsızlık & karın şişkinliği olarak da dile getirilen, yaygın karşılaşılan rahatsızlık olan Mide Şişkinliği nasıl geçer?

Mide şişkinliğine kesin ne iyi gelir: Evde mide şişkinliği - sertliği nasıl geçer
Mide şişkinliğine kesin ne iyi gelir: Evde mide şişkinliği - sertliği nasıl geçer
GİRİŞ 23.04.2020 09:28 GÜNCELLEME 04.10.2020 19:30
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Mide Şişkinliği veya Karın Şişkinliği, kimi durumda çok ciddi bir hastalığının sinyallerini verirken genellikle sindirim sistemi ile alakalı bir sorun olarak kendini göstermektedir. Mide Şişkinliğinin oluşumuna sebebiyet verecek durumlar çoğunlukla, şişkinliğe zemin hazırlayacak gıdaların tüketimi, yanlış beslenme alışkanlıkları ya da yemek yerken ağzın kapatılmamasından kaynaklı olmaktadır. Bu durum hem görünüm açısından hem de bu problemi yaşayan kişiye meydana getirdiği zorluk açısından can sıkan bir duruma dönüşebilmektedir. Bu nedenle, mevcut veya olabilecek şişkinliklerin önüne geçebilmek açısından ''Mide Şişkinliğine ne iyi gelir?'' şeklinde sorgulamalar yürütülerek yaşanılan bu probleme çözüm odaklı yöntemler aranmaktadır. Peki, tamamen doğal, güvenilir ve birebir etki edecek yöntemleri sizin için araştırdığımız Mide Şişkinliğine ne iyi gelir? Nefes almakta dahi güçlük çekilen ve yaşam kalitesini son derece düşüren Mide Şişkinliği nasıl geçer? İşte, Hazımsızlık olarak da adlandırılan Karın Şişkinliğine ortadan kaldırıp rahat bir nefes almanızı sağlayacak çeşitli tedavi yöntemleri...

GEÇMEYEN MİDE ŞİŞKİNLİĞİNE NE İYİ GELİR? MİDE ŞİŞKİNLİĞE NASIL GEÇER?

*SALATALIK

Besin değeri düşük olsa da, salatalık, doğal bir idrar söktürücü olarak, idrar seviyesini artırıyor ve vücuttan toksinlerin atılmasına yardımcı oluyor. Salatalık, ayrıca, kükürt ve silikon bakımından zengin ve ürik asitin böbreklerden atılmasında da etkili.

SALATALIK

*ANANAS

Yüzde 85 oranında su içeren ananas, ayrıca içindeki bromelain denilen enzim aracılığıyla, protein üretiyor, hazmı kolaylaştırıyor ve bazı mide rahatsızlıklarına karşı doğal bir ilaç işlevi görüyor.

ANANAS

*REZENE

Rezene, sindirim sistemindeki kasları yumuşatır ve gazın sıkışıp kalmasını önler. Yemek pişirirken üzerine serpebilir veya çayınıza katarak tüketebilirsiniz.

REZENE

*TARÇIN

Tarçın mide asidinin mide duvarlarından salınmasını azaltarak gaz oluşumunu engeller. Aslında, tarçın size gaz problemlerinde ve şişlikte anında rahatlama sağlayabilir. Bir fincan sıcak süte yarım çay kaşığı tarçın tozu ekleyin. İyice karıştırın, sonra için. Ayrıca biraz bal da ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak, bir fincan kaynar suyun içine yarım çay kaşığı tarçın tozu veya birkaç çubuk tarçın ekleyerek tarçın çayı yapabilirsiniz. 5 dakika kadar demleyin, sonra içebilirsiniz.

TARÇIN

*NANE

En basit ve tadı da hoş olan bitkilerden biri de nanedir.Nane mide şişkinliği için tüketebileceğiniz etkili bitkilerin başında yer almaktadır.Nanede bulunan fenolik maddeler ve antioksidan maddeler sayesinde midenizi rahatlatacak ve şişkinliği önleyecektir.Aynı zamanda nane sindirimi kolaylaştıran etkisiyle de mide rahatınızı korumanızda yardımcı olacaktır.Taze naneyi çiğneyebileceğiniz gibi kuru nane çayını yaparak da içebilirsiniz.

NANE

*ZENCEFİL ÇAYI

Zencefil tarihi dönemlerden beri mide şikayetlerinin tedavisinde kullanılmaktadır. Alman hükümeti de zencefilin hazımsızlığa iyi geldiğini onaylamıştır. Hazımsızlık çekenlerin abartmamak şartıyla zencefil çayı içmesi oldukça faydalıdır.

ZENCEFİL

*YOĞURT

Yoğurt içerisinde aktif kültür bakterileri bulunan bir besindir. Bu aktivite midedeki enzimleri harekete geçirir ve besinlerin daha çabuk sindirilmesini sağlar. Her yemekten sonra yoğurt tüketmek midenizi rahatlatacaktır. Eğer yoğurttan hoşlanmıyorsanız probiyotikler de aynı etkiyi yapacaktır.

YOĞURT

*BİBERİYE

Biberiye gaz şikayetine iyi gelir ve sindirimi kolaylaştırır. Sıcak bir bardak suya limon suyu ile birlikte ekleyebilirsiniz. Ayrıca patates veya etleri pişirirken de tercih edebilirsiniz.

BİBERİYE

*PAPATYA ÇAYI

Papatya pek çok yararı bulunan bir içecektir. Uykusuzluğa karşı iyi gelirken mide kaslarını da rahatlatmasıyla bilinir. Şişkinlik veya hazımsızlık gibi şikayeti olanlar 3 gram papatya çiçeğini bir bardak sıcak suya koyarak demlenmeye bırakabilir ve güvenle içebilir.

PAPATYA

YORUMLAR 16
  • Husam 3 yıl önce Şikayet Et
    Kim yiyecek az sanki kıtlıktan cikmisiz
    Cevapla
  • harun 3 yıl önce Şikayet Et
    karbonat en iyisi. Defalarca denedim mükemmel sonuç aldım. Midemde gastrit vardı o bile geçti.
    Cevapla
  • Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimyon çayı şişkinliğe giderir Kahve ve buday ve arpa ekmekten uzak durun misir ve pirinç ekmeği deneyin şişkinlik yapmaz süt içerikli yiyeceklerden uzak durun tabii sütü alejiniz varsa
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Doktora gitmek en iyisi burada yazılanlara bakmayın işe yarasa bile geçici bunlar.
    Cevapla
  • ELİF NUR ÖRS 3 yıl önce Şikayet Et
    eminmisin hemen virüs diyorlar
    Cevapla
  • FEHMİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Doktorlarin verdigi ilaclar kesin cozummu eskiden ilac yokken ne yaziyormus hastaya bu doktorlar
    Cevapla
  • Mehmet Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ot larda en ön çarelerden adaçayı dır,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!