Çocuklarda boy uzatan yiyecekler (Hızlı & etkili) - Kesin çözüm bulundu!

Boy uzaması, çocuk gelişiminin vazgeçilmez etmeni içerisinde bulunmakla beraber; evebeynlerin bu noktada büyük bir titizlik içerisinde yaklaşmaları, sürekli olarak sürece yardımcı olmaları gerekmektedir. Çocuklarda boy uzaması için teşvikte bulunulması açısından muhakkak devamlı şekilde tüketmesi uzman hekimler tarafından şiddetle tavsiye edilen yiyecekler bulunmaktadır. Peki, çocuklar için en hızlı ve etkili boy uzatan yiyecekler nelerdir, hem de doğal hem de kesin çözüm yöntemleri...

Çocuklarda boy uzatan yiyecekler (Hızlı & etkili) - Kesin çözüm bulundu!
Çocuklarda boy uzatan yiyecekler (Hızlı & etkili) - Kesin çözüm bulundu!
GİRİŞ 15.09.2019 22:55 GÜNCELLEME 15.09.2019 22:55
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Çocuk gelişimi açısından anne ve babalar tarafından ağırlıklı olarak takip altına alınması lazım gelen bir süreç olan, ''boy uzaması'' birtakım değişkenden etkilenmekte ve şekillenmektedir. Beslenme, çocukların çok sağlıklı bir şekilde vücut gelişim dönemini sorunsuzca tamamlayabilmeleri açısından ve boylarının uzamasına mükemmel bir teşvik olması için son derece mühim etken olarak kendini göstermektedir. Bu sebepten ötürü ebeveynlerin çocukların boylarının uzamasını destek vermek için, hem yediklerine hem de içtiklerine gereken hassasiyette bulunması; her dönemde gerek sağlıklı gerekse kaliteli ve doğal besinlerin tüketimine yönelmesi gerekmektedir.

 

 

Doğru bir beslenme şekli neticesinde vücutlarının gelişimlerini sağlayabilmeleri için ihtiyaçları olan protein, vitamin, mineral, kalsiyum gibi maddeleri devamlı biçimde tercih etmesine zemin hazırlayarak; kemik ve kas gelişiminin de büyük oranda desteklenmesiyle beraber boylarının da doğru orantılı olarak uzamasını ortam oluşturacaktır.

Her ne kadar çocuklarda boy uzaması genetik faktörlere bağlı olarak değişkenlikler teşkil etse de, aynı zamanda beslenme tarzı da çocuğunuzun gelişim evresinde doğrudan bir etkisi olup, en az genetik etmen kadar önemlidir. Peki, uzmanlar tarafından da boy uzamasında beslenmenin ehemmiyetinin her defasında sıklıkla ifade edildiği çocuklar için boy uzatan yiyecekler nelerdir? İşte, kolay ve hızlı bir şekilde elinizin altında bulundurabileceğiniz en etkili boy uzatan besinler...

 

 

ÇOCUKLARIN BOY UZAMASI İÇİN KÜR TARİFİ

Boy uzaması, çocuk gelişiminde önemli bir yer tutar. Beslenme şekli, çocuğun gelişim sürecini doğrudan etkileyen, çok önemli bir faktördür. Feridun Kunak, içerisinde keten tohumu, arı sütü, polen ve bal olan boy uzatan etkili kür tarifini izleyicilerle paylaştı. Karışımın her gün yemeklerden sonra yenmesini öneren Kunak, şeker hastalarının ise bal yerine yoğurt koymalarını tavsiye etti.

ÇOCUKLAR İÇİN BOY UZATAN YİYECEKLER NELERDİR? EN ETKİLİ BOY UZATAN BESİNLER...

Tereyağı

Çocuklarınızın beslenmesi açısından margarin yerine tereyağı kullanılmalıdır. Çünkü tereyağı içerisinde yüksek miktarda protein, A,K ve E vitamini, mineral barındırmakla birlikte yoğun biçimde büyümeyi ve gelişmeyi desteklemeye yardımcı olmaktadır.

tereyağı

Tavuk ve Kırmızı Et

Tavuk, hayvansal gıdalar içerisinden en zengin proteine sahip olmaktadır. İçerdiği yüksek miktardaki protein taşıması sayesinde önemli ölçüde kas ve dokuların gelişimini sağlamaktadır. Bununla birlikte kırmızı et de protein açısından zengin bir besin olmakla birlikte çocuklarda boy uzamasını teşvik etmektedir.

KIRMIZI ET

Süt, Peynir ve Yoğurt

Kalsiyum açısından incelediğinde ise en zengin besin grubu hiç şüphesiz süt ve süt ürünleridir. Yoğun olarak protein içerdikleri için, hem çocuğunuzun boyunun uzamasını teşvik edici özelliği bulunmakta ve hem de probiyotik etkisi sayesinde de çocuğunuzun sindirim sisteminin çalışması ve düzenlenmesi için etken rolünü üstlenmektedir.

SÜT

Sebze ve Meyveler

Kemiklerin büyümesi ve gelişmesi, kasların da güçlenmesi açısından vitamin ve lif maddelerinin yüksek miktarda olduğu kayısı, turunçgiller, havuç, kavun, greyfurt, mango, papaya, karpuz, kabak, brokoli, ıspanak, patates, nohut gibi sebze ve meyveler tüketilmesine özen gösterilmelidir. Bu sıraladığımızın sebze ve meyvelerin içerisinde yer alan folik asit ve A vitamini boy uzamasında yardımcı olmaktadır.

SEBZE

Soya

Bütün sebzeler içinde en fazla proteine sahip bir besindir. Soyanın içerisinde bulunan yüksek miktarda protein kemiklerin güçlenip gelişmesinde ve doku kütlesinin artmasında ciddi ölçüde yarar sağlamaktadır. Çocuklarda boy uzaması için, günlük 50 gramlık soya tüketimi yeterli olmaktadır.

SOYA

Kuru İncir

Kuru İncir ise lif açısından son derece zengin bir besindir Kuru incir içerisinde barındırdığı yüksek protein sayesinde gerek hücre yenilenmesine gerekse boy uzamasına yardımcı olmaktadır.

KURU İNCİR

Yulaf

Yulaf da bolca protein maddesi taşıyan bir besindir. Kasların gelişip güçlenmesini ve miktarını artırmakla birlikte boy uzamasını destekleyici özelliği bulunmaktadır. Her gün 60 gram tüketilmesi önerilmektedir.

YULAF

Pekmez

Pekmez de Kalsiyum ve fosfor açısından oldukça zengindir. Enerji vermesiyle bilenen pekmez, çocuk gelişimi açısından da önem teşkil etmektedir. Aynı zamanda içerisinde potasyum, magnezyum ve demir maddeleri de bulunmaktadır.

pekmez

YORUMLAR 23
  • İSİMSİZ REHBER 2 yıl önce Şikayet Et
    14 yaşındayaım ve boyun 155
    Cevapla
  • BTS..... ARMY 2 yıl önce Şikayet Et
    bende 11 yaşındayım ve boyum 162 sizce iyimi
    Cevapla
  • Kolpa 3 yıl önce Şikayet Et
    12 yaşına 2 ay var boyum 160
    Cevapla
  • Loppo 9 ay önce Şikayet Et
    Boyun yaşına göre uzun boy uzatmak için ne yiyor sun
    Cevapla
  • asu 3 yıl önce Şikayet Et
    12 yaşındayım boyum en son 8 ay mönce 1 42 di
    Cevapla
  • Sevgi 3 yıl önce Şikayet Et
    Kızım 7yaşında 116 boyunda boyu iyimi
    Cevapla
  • deranta 3 yıl önce Şikayet Et
    ben 1333333 yaşındayım benceişeyarar
    Cevapla
  • deranta 3 yıl önce Şikayet Et
    ben 13333333 yaşın dayım bence iseyarar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı