Kalbinizin düzgün çalışmadığını gösteren 8 işaret

Aniden ortaya çıkan kalp hastalıklarının önüne geçmek için dikkat edilmesi gereken bazı işaretler vardır. Sizler için kalbinizin düzgün çalışıp çalışmadığını gösteren işretleri araştırdık. İşte kalbinizin düzgün çalışmadığını gösteren işaretler...

Ülkemizde her yıl 610 bin kişi kalp rahatsızlıkları ile ilgili sorun yaşamaktadır. Fakat yaşanılan belirtilerin çoğu başka hastalıkların belirtileri ile aynı olduğundan kalp rahatsızlıkları erken teşhis edilemiyor. Uzmanlar bu sağlık sorunun olumsuz sonuçlara neden olmadan fark edilmesi için vücudumuzdaki bazı işaretlere dikkat etmemiz gerektiğini vurguluyor.

İŞTE KALBİNİZİN DÜZGÜN ÇALIŞMADIĞINA DAİR 8 İŞARET...

- Kalp rahatsızlıklarının en belirgin özelliklerinden biri sol kolun şiddetli ağrımasıdır. Omuzdan başlayan bu ağrılar koltuk altına kadar iner. Akabinde uyuşma ile devam eden bu durum sonucunda kişinin küçük kalp kapakçığı kalbe baskı uygulayarak kanın pompalamasını engeller. Sonuç olarak hasta kalp krizi geçirir.

- Öksürük birçok hastalığın habercisi olabilir. Ancak öksürük sırasında ağızdan pembe bir sıvının gelmesi kalp yetmezliğine işarettir. 

- Ayak ve bacaklarda sebepsizce gelişen şişlikler kalbin kanı iyi pompalanmadığına işaret olabilir. Özellikle çorap giydikten sonra ayaklarınızda iz çıkıyor ve rahatsız hissediyorsanız mutlaka bir uzman doktora görünmeniz de fayda var.

- Sindirim sıvılarının doğru çalışmaması sonucunda gelişen mide bulantısı ve iştahsızlık gibi sağlık sorunları da kalp rahatsızlıklarının belirtileri olabilir. Bu semptomları sık sık yaşıyorsanız bir uzmana başvurunuz.

- Yapılan araştırmalar sonucunda kalp rahatsızlıklarının belirtilerinden birinin de ruhsal sorunların olduğu ortaya çıkmıştır. 

- Kan akışının dengesizliğinden dolayı meydana gelen semptomlar arasında bayılma ve ani bilinç kaybı vardır. Bu rahatsızlıklar kalbin kanı pompalayamadığının göstergesidir. 

- Vücudun bazı bölgelerinde sebepsizce oluşan morarma ya da kızarıklıklar da kalp rahatsızlıkların habercisi olabilir.

- Bir diğer araştırmada cilt döküntüsüne neden olan zona hastalığına yakalanmış kişilerin yüzde 60'ın da kalp rahatsızlıklarının olduğu gözlemlenmiştir.

Araba tutmasına ne iyi gelir?

İLİŞKİLİ HABER

Araba tutmasına ne iyi gelir?
Vantilatör nasıl temizlenir?

İLİŞKİLİ HABER

Vantilatör nasıl temizlenir?
Yürüyüşle bacaklar ne kadar sürede incelir?

İLİŞKİLİ HABER

Yürüyüşle bacaklar ne kadar sürede incelir?
Nöropatik ağrılara bitkisel tedavi yöntemleri

İLİŞKİLİ HABER

Nöropatik ağrılara bitkisel tedavi yöntemleri

BİR YORUM YAPIN 0