Sarımsak nasıl tüketilmelidir? Günde 6 diş közlenmiş sarımsak yerseniz...

Yüz yıllardır sarımsak alternatif tıp tedavilerinde kullanılan etkili besinlerden biridir. Birden fazla çeşidi olan sarımsak güçlü bir antioksidan olduğundan özellikle enfeksiyonlu hastalıklar için doğal antibiyotiktir. Peki sarımsak nasıl tüketilmelidir? Bazı uzmanlar özellikle vücudunda aşırı iltihap barındıranlar için günde 6 diş közlenmiş sarımsak önerdi.

Yemeklere aroma katan sarımsağın, sindirim sisteminden tutunda bağışıklık sistemine kadar birçok hastalığa faydası vardır. Yapılan araştırmalar sonucunda günde 6 diş közlenmiş sarımsak yemenin 24 saat içerisinde vücudumuzda birçok olumlu değişikliği meydana getirdiği gözlemlenmiştir. Anti bakteriyel etkiye sahip sarımsak, son yüzyıllarda kanser hastalıklarının tedavisinde kullanılmıştır. Bilim literatüründe sarımsak "Allium sativum" olarak biliniyor. Yabani soğan ve pırasanın ailesinde olduğunu düşünülen sarımsak, tarihte Asya topraklarında ilk kez yetiştirildiği bilinir. Ülkemizde Kastamonu şehrinde üretimi yüksektir. Raf ömrü uzun olan besinler arasında yer alır. İçeriğinde yüksek miktarda A, C ve B vitamini kompleksi barındırır. Özelikle grip ve nezle gibi üst solunum yolları hastalıklarında doğal ilaç olarak kullanılır.

sarımsak besin değeri

sarımsak besin değeri

Sarımsağın faydaları nelerdir? Sarımsak tozu ne işe yarar? Bir tane çiğ sarımsak yutarsanız...İLİŞKİLİ HABERSarımsağın faydaları nelerdir? Sarımsak tozu ne işe yarar? Bir tane çiğ sarımsak yutarsanız...

GÜNDE 6 DİŞ KÖZLENMİŞ SARIMSAK YERSENİZ...

  • İlk 4 ve 6 saat arasında metabolizmayı düzenleyerek vücutta depolanmaya meyilli yağ ve zararlı toksinleri idrar ve dışkılama yoluyla vücuttan atmaya yardımcı olur.
     
  • 6 ve 7 saat içerisinde ise bazı besinlerden dolayı kanda meydana gelen düzensiz dolaşımı dengeler aynı zamanda kandaki zararlı toksinlerin oranını azaltarak, kanserli hücrelerin oluşumunu da engeller. Damarları temizleyerek de kalp rahatsızlıklarına yakalanma riskini azaltır.
     
  • 6 ve 10 saatleri arasında da içerdiği vitaminler vücudun savunmasını kıran serbest radikallerin seviyesini düşürür. Kandaki trombosit hücreleri de dengeleyerek eklemlerde oluşma ihtimali olan ödemleri engeller.
     
  • Kronik hastalıklar ve bazı yiyeceklerden dolayı sinir sistemindeki hücreler zarar görür. Bu hücrelerin zarar görmesi sonucu ruhsal hastalıkların yaşanma oranı artar. Sarımsak antioksidan özelliği sayesinde bu tehlikeyi ortadan kaldırarak sinir sistemini güçlendirir. Böylece gün boyu zinde olmanızı sağlar. 
     
  • Yağlı ve karbonhidratlı yiyecekler karaciğerde yağ bezesi oluşturur. Bu da ciltte; akne, sivilce ve yağ kitleleri olarak ortaya çıkar. Günde 6 diş tüketilen sarımsak bu sağlık sorunlarına neden olan zararlı toksinleri azaltarak cildin daha parlak ve canlı görünmesini sağlar. Cildin alt tabakası dermis ve cilt arasındaki gözenekleri sıkılaştırarak yağ birikmesini önler. Bunun yanı sıra saç ve saç derisinin yapısını da güçlendiren sarımsak,  saçın hacmini artırarak daha dolgun ve parlak görünmesini sağlar.

SARIMSAK NASIL TÜKETİLMELİ?

Sarımsaktan en çok fayda çiğ halinden alınır. İçeriğindeki enzim ve maddelerden yararlanmak için ezilip bir kaç dakika bekledikten sonra tüketilebilir. Pişirme esnasında bu maddeler azalabilir. Lezzetli bir et ve tavuk yemeği için sarımsak, kekik ve zeytin yağıyla marine edilebilir. Bunun yanı sıra sağlıklı beslenme ve kilo vermek isteyenler için yoğurt ve sarımsak karışımı uzmanlar tarafından önerilir. Ayrıca yeşillikli diyet salatalarına da eklenmesi tavsiye edilir. Hem vücut sağlığını korur hem de eksilen vitamin ve mineralleri tamamlar. 

sarımsağın en faydalı hali çiğdir

sarımsağın en faydalı hali çiğdir

En doğal antibiyotik olan: Sarımsak çayının faydaları nelerdir? Sarımsak çayı nasıl yapılır?İLİŞKİLİ HABEREn doğal antibiyotik olan: Sarımsak çayının faydaları nelerdir? Sarımsak çayı nasıl yapılır?

KAÇ ÇEŞİT SARIMSAK VARDIR?

  1. Son yıllarda popülerliği artan siyah sarımsak türü tadı oldukça acıdır. Ancak yapılan araştırmalarda içeriğinde yüksek miktarda antioksidan var.
     
  2. Bir diğer bir popüler olan sarımsak türü Balıkesir'dir. İçi beyaz dışı kabukları siyahtır. Uzun ömürlü değildir. Koparıldığı andan itibaren çabuk bozulur.
     
  3. Avrupa genelinde en çok tercih edilen İspanyol sarımsağıdır. 
     
  4. Taşköprü sarımsağı, en yaygın tüketilen sarımsaktır. ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa gibi ülkelere ihraç edilir. Aşırı tüketildiğinde sindirim hastalıklarına neden olur. 
Keşkek nedir ve en kolay keşkek nasıl yapılır? Tam tadında keşkek tarifi

İLİŞKİLİ HABER

Keşkek nedir ve en kolay keşkek nasıl yapılır? Tam tadında keşkek tarifi

BİR YORUM YAPIN 21

memojghjkgh 1 yıl önce

6 sarımsak yedirde adamı öldürt

Toplam 1 beğeni

Yeçeri 2 yıl önce

Bence önce sağlık der sarımsağı ister közlenmiş ister ciğ fark etmez tüketilmelidir ağızdaki maske kokuyu dışarı vermiyorki verse ne olur hastalık kpkmasından sarımsak kokması daha iyidir

Toplam 4 beğeni

Res 1 yıl önce

Bana sordukları zaman sarımsakmi yedin diye yok antibiyotik diyorum

Toplam 0 Beğeni

bir bilen 2 yıl önce

6 diş sarımsak bir baş eder evde 4 kişiyiz 4 baş eder ayda 120 baş =5 KG sarımsak demek 5 KG sarımsan 250 TL eder bu parayı şu dönemde kimse sarımsağa vermez. bence bu yüksek enflasyonun olduğu günlerde gıda ile ilgili bu tip haberler tepki çeker.

Toplam 2 beğeni

Mekiye 3 yıl önce

Peki kaç gün devam ettirilir 6 diş sarımsak günde 6 diş sarımsak tüketeceğiz ma kaç gün devam etmek gerekir kaç ay ya da

Toplam 7 beğeni

betül kyılmaz 3 yıl önce

bugün denedim. közlenmiş olduğunda tadı güzel oluyor ve çiğ olduğu kadar kötü kokmuyor.Pandemi sürecinde dışarı çıkmayanlar deneyebilir.

Toplam 5 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun