Cam su şişeleri zararlı mıdır?

Sağlıklı olarak kullandığımız cam su şişelerinin de zararlı olduğu yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıktı. Peki, cam su şişelerdeki zararlar nelerdir? Sizler için cam su şişelerdeki zararları araştırdık. İşte cam su şişelerindeki şaşırtan zararlar...

Yapılan araştırmalarda cam su şişelerinin kapaklarda bulunan alüminyum maddesinin ciddi sağlık sorunlarına neden olduğu ortaya çıkarılmıştır. Uzmanlar, tüketicilerin tekrar tekrar aynı kapağı kullanmalarının zararlı olduğunu belirtiyor. Ayrıca kapaklar, sürekli açılıp kapandığından bakterilerin çoğalmasına neden olabilir. 

ALZHEİMERE NEDEN OLUYOR!

Kapaklardaki alüminyum cam su şişesinde bulunan suya karışır. Cam şişe aracılığı ile tüketilen sudan vücudumuza bulaşan alüminyum maddesi Alzheimer başta olmak üzere ciddi beyin hastalıklarının da ortaya çıkmasına sebep olur.

Alüminyum zehirlenmesi; kusma, bunama, denge kaybı, nefes darlığı, sık sık idrara çıkma, idrarın koyu renkte olması, cilt döküntüleri ve sürekli üst solunum yolu hastalıklarına yakalanma gibi belirtilerle kendini gösterir.

Beynin fonksiyonlarını olumsuz etkilediğinden gün içerisinde halsizlik, yorgunluk ve unutkanlık gibi durumlarla da kendini gösterebilir. Ağız yoluyla alındığından mide ve bağırsaklardaki zararlı toksinlerin oranlarını artırarak ishal, zehirlenme, ülser ve reflü gibi hastalıkları tetikler. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde bu hastalıklar daha çabuk meydana gelebilir.

Bu sağlık sorunlarının yaşanmaması için uzmanlar plastik şişelerde olduğu gibi cam su şişelerinin de tek kullanımlık olması gerektiğini  vurguluyor. 

Evde yapılan konserveler zararlı mıdır?

İLİŞKİLİ HABER

Evde yapılan konserveler zararlı mıdır?

BİR YORUM YAPIN 16

Tuğçe 3 yıl önce

Bakıyorum bazıları okuduklarını anlamamışlar..cam şişe sağlık için çok iyi Ama kapağı yani alimünyum içeren kapağı zararlı.o kapağı sürekli aç kapa yapıldığı zaman sağlığa zararlı partiküller üretiyor

orçun 5 yıl önce

Herşeyin olduğu gibi alınan maddelerin de fazlası zarar. İlaç bile fazla alındığında zehirliyor. Bu detayı atlamayalım

Abdullah 5 yıl önce

Suyu nasıl içelim artık bilmiyorum. Kime inanalım.

xx yy 5 yıl önce

Bu ne arkadaş ya... Biri plastk zararlı der biri cam... Her kafadan bir ses

Toplam 1 beğeni

sss 5 yıl önce

uzmanlıkları da her şeyin zararlı olduğunu söylemekten ibaret

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun