Hıçkırık nasıl geçer? Hıçkırığa ne iyi gelir? Doğal ve etkili tedavisi

Toplumda pek çok kişinin yakındığı ve uzun-kısa ya da kalıcı-geçici olarak çeşitlere ayrılan bir sağlık problemi olan hıçkırık nasıl geçer? Diyafram bölgesinde ani bir şekilde oluşum gösteren kasılmanın istemsizce gerçekleştiği durumuyla açıklanan hıçkırığa ne iyi gelir? Kontrol edilemeyen hıçkırığa doğal tedavi yöntemleri!

Hıçkırık nasıl geçer? Hıçkırığa ne iyi gelir? Doğal ve etkili tedavisi
Hıçkırık nasıl geçer? Hıçkırığa ne iyi gelir? Doğal ve etkili tedavisi
GİRİŞ 02.08.2018 14:00 GÜNCELLEME 19.11.2018 12:38
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Zaman içerisinde yaş grubu fark etmeksizin hemen herkeste yaşanan bir sağlık sorunu olan hıçkırık, çoğu durumda kısa süreli-geçici bir şekilde etkisini gösterdiğinden ötürü önemsenmemektedir. Yaşamı tehdit eden diğer bir hıçkırık çeşidi ise, etkisini uzun bir bir süre devam ettirdiğinde ve kendini sürekli tekrarlayıp kalıcı bir hale dönüştüğünde ciddi bir hastalığından emarelerini göstermektedir. Fakat hıçkırık genellikle kolay yollarla ve hızlı bir şekilde tedavi edilebilen ve tıp dünyasında 100'den fazla ağırlıklı olarak zararsız nedeni olduğu saptanan bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki, kadınlara nazaran erkeklerde daha sık meydana gelen bir problem olan hıçkırığa ne iyi gelir? Vücudumuzda diyafram şeklinde isimlendirilen kasın birdenbire ve kontrol edilemez biçimde kasılması durumunda kendini gösteren hıçkırık nasıl geçer? İşte; pek çok kişi tarafından sıklıkla tercih edilen doğal tedavi yöntemleri...

HIÇKIRIĞA NE İYİ GELİR? HIÇKIRIK NASIL GEÇER? DOĞAL TEDAVİ YÖNTEMLERİ...

 

 

1)Aşırı ve Hızlı Yemekten ve Alkol-Sigara Tüketiminden Kaçının: Hıçkırığın birincil nedenleri arasında yemek tüketiminde ya da alkol veya sigara tüketiminde aşırıya kaçmak olarak sıralanmaktadır. Çünkü; vücuda gereğinden fazla alınan gıdalar ya da alkol, sigara gibi ürünler mide bölgesini şişirmesi yahut germesinden ötürü hıçkırığın oluşumuna neden olabilmektedir. Bu nedenle yemek ve tütün mamullerinin tüketiminde ölçülü davranmak hıçkırığı geçirmektedir. Tüm bunların yanı sıra yavaş bir şekilde çiğneyerek yemek yemek veya içecek içmek de hıçkırığa iyi gelen etmenler arasındadır.

hıçkırık

2)Su ve Limon Suyu Tüketimine Özen Gösterin: Çok uzun yıllardan beri hıçkırığa iyi gelen temel ve en bilinen bir çözüm önerisi olarak, su tüketimine özen gösterilmelidir. Bu şekilde çeşitli nedenlerden dolayı oluşum gösteren hıçkırıktan kurtulabilmeniz mümkün olmaktadır. Öte yandan var olan hıçkırığı geçirebilmek için limon suyundan da gönül rahatlığıyla yararlanabilirsiniz. Limon suyunun birdenbire ve istemsiz biçimde kasılan diyaframı uyararak hıçkırığın durdurulmasını sağlamaktadır.

hıçkırık

3)Geğirin: Hıçkırığı önleyebilmenin en basit tedavi yöntemleri arasında geğirmek yer almaktadır. Hıçkırık sorunu yaşayan kişiler; birtakım gazlı içecekler tüketmeleri halinde sözü edilen geğirme işlemini tamamlamalarının ardından hıçkırığın devam etmesinin önüne geçebilmektedir. Bu yöntemi uygulayan kişiler, can sıkan bir durum olan hıçkırıktan çok kolay ve hızlı bir şekilde kurtulduklarını keşfetmişlerdir.

hıçkırık

4)Gevşeyin: Vücutta diyafram adı verilen kasların kasılması durumu meydana geldiği için kendini gösteren hıçkırığın tedavisi için kendinizi rahatlatma yöntemine gidin. Bunu yapabilmek içinse ilk olarak yüz üstü bir şekilde yatağınıza uzanmanızın ardından hem kollarınızı serbest olarak yana uzatın hem de başınızı yana çevirin. Hemen sonrasında ise hıçkırığı kesebilmek adına, derin nefes alıp 10-15 saniye kadar nefesinizi tutun. Ardından aldığınız nefesinizi yavaş bir şekilde verin. Bu bahsedilen tedavi yöntemini birkaç defa yineleyin ve kalkmadan evvel bir süre boyunca dinlenin.

hıçkırık

5)Papatya Çayı, Şeker, Sirke Tüketin: Papatya çayı için, 1 çay kaşığı kadar papatya çayını su ile birlikte karıştırıp, ardından 10 dakika boyunca bekletip tüketmelisiniz. Bununla birlikte şeker de hıçkırığa iyi gelen bir gıdadır; bunu tüketebilmek için 1 çay kaşığı kadar şekeri 5 saniye boyunca yutmadan ağzınızın içerisinde tutun. Ardından şekerin ağzınızın içinde çözünerek erimesini çiğnemeden bekleyin. Son aşamada ise bir yudum su içerek işlemi tamamlayın. Tüm bunların yanı sıra sirke de hıçkırığın geçmesini sağlayan besinler arasındadır; sirkeyi hıçkırık tedavisinde tüketebilmek için yarım çay kaşığı kadar kullanılmalıdır, bunun sonrasında 1 bardak kadar su içilmelidir. Veya diğer bir yöntem olan aynı ölçüdeki sirkeyi su ile karıştırıp içebilirsiniz.

hıçkırık

YORUMLAR 26
  • melih eken 4 yıl önce Şikayet Et
    hıçkırığın temel sebebi midede hava birikmesidir,genellikle sigara içerken ya da hızlı yemek yendiğinde yada aşırı öksürmekten kaynaklı yemek borusundan hava girerek midede birikir.Vücut da havayı atabilmek için diyaframı kasarak (hıçkırarak) atmaya çalışır.Şimdi çaresini söylüyorum sizlere :1 yemek kaşığı limon suyu tüketin.Limon suyu asidik özelliği ile midenizin yanmasına ve geyirmenize sebep olacak geyirmeniz de mide de biriken havayı atıp hıçkırığınızın kesilmesine sebep olacak.Umarım birileri okur ve faydalı olur.Kendimde işe yaradı kesinlikle öneririm.
    Cevapla
  • Yılmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Mrb bende aşırı hıçkırık vardı denedim bakalım ne olacak inşallah iyi olur
    Cevapla
  • MURAT BAYTAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Merhaba Geçmeyen hickirik için kesinlikle Gastroenteroloji uzmanına mutlaka muayene olmalısınız hickiriğin bin bir sebepleri var ama öncelikle Gastroenteroloji uzmanının yorumlarına göre hareket edin . saygılarımla
    Cevapla
  • Ferat 4 yıl önce Şikayet Et
    Uncelikle selamunaleykum arkadaslar bende 4 gündür hickirik tutmuş geçmiyor ne yapmam lazım acil yardim
    Cevapla
  • Sude 5 yıl önce Şikayet Et
    Limon te
    Cevapla
  • akın 5 yıl önce Şikayet Et
    temiz bir poşet bulun içine üfleyin balon gibi şişirin sonra o şişirdiyiniz havayı geri soluyun aldığınız karbon dioksit diyafram kasını gevşetecek ve hıçkırıkl gececek gecmiş olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü