Demirhindinin faydaları nelerdir? Düzenli demirhindi şerbeti içerseniz ne olur?

Bitki olarak uzun yıllardır kullanılmasına rağmen Osmanlı Mutfağında şerbeti yapıldıktan sonra tanının demirhindinin insan sağlığına inanılmaz faydaları vardır. Adeta vücudu yenileyen bu mucize bitki hakkında merak edilenleri derledik. Özellikle karaciğerin fonksiyonunu güçlendirerek toksinleri vücuttan atmasına yardımcı olur. Demirhindinin faydaları nelerdir? Düzenli demirhindi şerbeti içerseniz ne olur?

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Ana vatanı Afrika olan demirhindi 5000 yıl öne keşfedilmiş gıda olarak tüketilmesinin yanı sıra bitkisel tedavilerde de kullanılmıştır. Bir diğer adı hint hurması olarak geçen demirhindinin yaprakları hayvanlara yem olarak verilirken meyvesinden reçel de yapılır. Ekşimsi bir tadı olan demirhindi bitkisi yemeklere salatalara ve turşulara konulabilir. Bazı yörelerde üzerine toz şeker atılıp tüketilir. Papatya, sinameki ile karıştırılarak doğal müshil ilacı da elde edilir. Ancak çok güçlü bir müshil olduğundan bir uzmana başvurmadan tüketilmesi önerilmez.

Hazır içecekler yerine evde yapılabilecek Ramazan şerbeti hem doğal hem de ferahlatıcı oluyor. Biz de sizler için Şef Nermin Gül Öztürk ile şifa deposu demirhindi şerbeti tarifi hazırladık...

Reyhan bitkisinin faydaları nelerdir? Düzenli reyhan suyu tüketirseniz...İLİŞKİLİ HABERReyhan bitkisinin faydaları nelerdir? Düzenli reyhan suyu tüketirseniz...

demirhindi şerbeti karaciğeri tertemiz yapıyor

demirhindi şerbeti karaciğeri tertemiz yapıyor

Ülkemizde Osmanlı zamanında keşfedilmiş. Şerbet olarak sarayda yapılan bu bitkinin insan sağlığına faydaları keşfedildikten sonra doğal tıbbi tedavilerde de kullanılmıştır. Düzenli tüketildiğinde karaciğeri temizleyerek 20 yaş gençleştirdiği tespit edilmiştir. Güçlü bir anti-oksidan  ve anti-enflamatuar olmasının yanı sıra içerisinde E, B, C vitaminleri ve demir, fosfor, manganez ve diyet lifi barındırmaktadır. 

Demirhindi (tamarind) nedir ve demirhindi hangi yemeklerde kullanılır? Demirhindili yemeklerİLİŞKİLİ HABERDemirhindi (tamarind) nedir ve demirhindi hangi yemeklerde kullanılır? Demirhindili yemekler

demirhindi vücudun sıvı oranını artırır

demirhindi vücudun sıvı oranını artırır

Osmanlı macunun faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara şifa olur?İLİŞKİLİ HABEROsmanlı macunun faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara şifa olur?

DEMİRHİNDİNİN FAYDALARI NELERDİR? DÜZENLİ DEMİRHİNDİ ŞERBETİ İÇERSENİZ NE OLUR?

  • Susuzluğu gidermesi en yaygın faydaları arasındadır. Ayrıca vücuttaki sıvı oranını dengeleyerek böbreklerde taş ya da kum oluşumu da engeller. Bu yüzden uzmanlar özellikle akşam yemeğinden sonra en fazla 2 bardak demirhindi şerbeti içilmesini tavsiye eder. 
     
  • Bazı besinlerden dolayı ortaya çıkan mide ekşimesine de iyi gelir. İçerdiği antioksidan maddeler sayesinde mide asidini dengeleyerek ciddi rahatsızlıkları önler. Ayrıca demirhindi şerbeti bağırsakları yumuşatarak kabızlık gibi ciddi olan sindirim sorunun oluşumunu önler. Metabolizmayı hızlandırarak besinlerin kana çabuk karışmasını sağlarken toksinlerinde vücuttan atılmasını sağlar. 
     
  • Çevresel etkilerden dolayı deforme olmuş sinir hücrelerindeki toksinleri azaltarak psikolojik hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Konsantre gücünü artırarak yorgunluk gibi sağlık sorunlarının yaşanmasını önler.
     
  • C vitamini kandaki kötü kolesterolü düşürerek damarlardaki kanın akışını kolaylaştırır. Demirhindi meyvesinde yüksek oranda bulunan bu vitamin damarlardaki kanın akışını kolaylaştırarak kalp rahatsızlıklarına yakalanma oranını düşürür. Aynı zamanda bu duruma bağlı ortaya çıkabilecek yüksek tansiyonu da önlemiş olur.
     
  • Anti-mikrobiyal özelliği sayesinde de vücuttaki zararlı parazitleri azaltır. Bağışıklığı güçlendirerek vücudu kanserli hücrelere karşı korur. Aynı zamanda bağırsaklardaki kurtları ortadan kaldırır.
     
  • Demirhindiden yapılan içecek karaciğeri tüm toksinler temizler. 20 yaş karaciğeri gençleştirir. 50 gram demir hindiyi yarım litre suyun içinde kaynatınız. Daha sonra suyu süzünüz ve sabah akşam bir bardak tüketebilirsiniz.
Bayat pide tatlısı nasıl yapılır? Bayat pideleri değerlendiren enfes tarif

İLİŞKİLİ HABER

Bayat pide tatlısı nasıl yapılır? Bayat pideleri değerlendiren enfes tarif
Ramazanda kilo aldırmayan tatlı tarifleri! İftar için uygun hafif tatlılar

İLİŞKİLİ HABER

Ramazanda kilo aldırmayan tatlı tarifleri! İftar için uygun hafif tatlılar

BİR YORUM YAPIN 16

İsmail 1 hafta önce

'' ..Midede yanma ve kusma hissi ile zararlarını gösterebilir. Bu stresli etkileri görmemek için günlük miktarınızı korumalısınız. Çok fazla tüketimde karaciğeri etkileyerek tahribata neden olabilir. Uzun süre içildiğinde karaciğer işlevini yitirme tehlikesi ile karşı karşıya gelir.... Aynı zaman da karaciğeri de öldürebilir. Lütfen bu tür bilgilendirmede zararları ile birlikte sunun ki ....

Tıp 1 hafta önce

Bu bitki ülkemizde 30 yıldır üretiliyor.Tıbbi bitkiler sınıfına girmeli bence.Özel önem verilmeli .

Hasan 1 hafta önce

Kısa ömürlü padişahlar birde iksir veriliyor biraz kafa karıştırıcı

kamil 1 hafta önce

o kadar şekeri koyduktan sonra karaciğere ya da vücudun herhangi bir azasına nasıl faydalı olmasını bekliyorsunuz.

Nurten 11 ay önce

Bende içtim içiyorum yıllarca psikolojik sıkıntılara çok iyi geliyor tavsiye ediyorum

Toplam 1 beğeni
Yorumların Tümünü Okuyun