Semizotunun faydaları nelerdir? Semizotunu yoğurtla karıştırıp tüketirseniz...

Genellikle salata olarak tüketilen semizotunun insan sağlığına birçok faydası vardır. Peki semizotunun faydaları nelerdir? Yoğurtla beraber tüketilen semizotu kolesterolü düşürerek kalp ve damar sağlığını korur. İçeriğinde yüksek miktarda vitamin ve mineral bulunduran semizotu hakkında bilinmeyen diğer faydaları sizler için araştırdık. Zayıflamak isteyenler için vazgeçilmez olan semizotu bağırsakları da çalıştırır.

Yüzyıllardır tüketilen semizotu sofralarda genellikle meze olarak süsler. Ekşi ve tuzlu bir tada sahip olan ot damakta eşsiz bir lezzet bırakır. Çin de bitkisel tıpta sıkça kullanılan bu otun faydaları saymakla bitmiyor. Batı ülkelerinde tüketilmeyen bu ot Asya ülkelerinde özellikle salata olarak tüketiliyor. Ispanağa benzeyen semizotu bazı yöre halkı tarafından pipirim olarak biliniyor. Uzmanlar semizotunu çiğ halde yoğurtla karıştırıp tüketildiğinde daha faydalı olduğunu vurguluyor. Et ve yemek yemeyenler için zengin omega - 3 kaynağı olan semizotu lif, A, C ve B vitaminlerinin yanı sıra demir, magnezyum, potasyum, kalsiyum ve bakır minerallerini barındırır. Zayıflamak isteyenlerin diyet listesinde olan semizotu uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. İskelet sisteminin sağlığında da oldukça etkilidir. 

semizotu

semizotu

SEMİZOTUNUN FAYDALARI NELERDİR? SEMİZOTUNU YOĞURTLA KARIŞTIRIP TÜKETİRSENİZ...

- Öncelikle sindirimi düzenleyen bu yeşillik yoğurtla beraber tüketildiğinde bağırsaklardaki zararlı hücreleri idrar yolu ile vücuttan atar.

- Omega-3 yağ asidi bakımından zengin olan semizotunu uzmanlar et ve balık tüketemeyenlerin haftada da en fazla 3 defa tüketmelerini öneriyor.

- Kötü kolesterol seviyesini düşürerek kan akışını dengeler böylece kalp damar rahatsızlıklarına yakalanma riskini düşürür.

semizotunun faydaları

semizotunun faydaları

- Bol miktarda içerdiği A vitamini sayesinde ciltteki ölü hücreleri yok ederek daha sağlıklı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur. 

- Bağışıklık sistemini güçlendirdiğinden vücudu kanserli hücrelere karşı dirençli hale getirir. 

- Diyet yaparken kişiler genellikle stresli yorgun olurlar. Ancak günde bir tabak yoğurtlu semizotu tüketerek uzun süre hem tok kalmayı sağlıyor hem de vücudun enerjini yüksek tutuyor. 

- Besin değerleri bakımından yüksek olan semizotu kas sistemini de güçlendirir. Uzmanlar özellikle yoğurt ile beraber tüketildiğinde kas ve kemik sağlığını olumlu etkilediğini vurguluyor. Hamile ve gelişim çağındaki çocukların bol bol tüketmesi gerekir.

semizotu besin değeri

semizotu besin değeri

BİR YORUM YAPIN 4

zafer gülten 3 yıl önce

zaten sarımsaklı yoğurtla yiyince tadı oluyor,kuru kuru pek gitmiyo.

Tugba 3 yıl önce

Ben güzel kalmak yaşlanma ak için yiyorum ve çok güzelim

Toplam 5 beğeni

VartoFlex 2 yıl önce

Sizi tebrik ediyorum can-ı gönülden. Güzelliğinizn kalıcı olması ümidiyle iyi günler diliyorum

Toplam 0 Beğeni

imhacı 5 yıl önce

enerji verir hızlı hareket edersin yok böyle bişey dehşet faydalı cok güzel faydası say say bitmez yorgunluk alır bolbol yeyin ıspanak yarı yolda kalır batılı bılmez köylü bilir .siz doğal olanı bulun haa.

Toplam 12 beğeni