Kajunun hiç bilinmeyen faydaları? Bakın hangi hastalıklara iyi geliyor?

İştah kabartan kuruyemişlerin her ne kadar kilo yapıcı özelliği olsa da çok sağlıklı oldukları da yadsınamaz bir gerçektir... Kaju Kuruyemişinin sağlığa faydaları saymakla bitmiyor. Ceviz, fındık ve yer fıstığının yanı sıra mütehassıslar, kaju fıstığının da içerik olarak son derece faydalı olduğunu belirtiyor.

Kajunun hiç bilinmeyen faydaları? Bakın hangi hastalıklara iyi geliyor?
Kajunun hiç bilinmeyen faydaları? Bakın hangi hastalıklara iyi geliyor?
GİRİŞ 12.09.2018 09:00 GÜNCELLEME 12.09.2018 09:29
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Kaju, fıstığı olduğu kadar meyvesi de tüketilebilen, mineral ve vitamin açısından oldukça zengin bir besindir. İhtiyacınız olan C, E ve K vitaminleri yanında, demir, bakır, fosfor ve kalsiyum mineralleri açısından zengin olan kaju fıstığı, sağlıklı ve enerji dolu bir hayat için tüketilmesi gereken besinler listesinde başlarda yer alıyor.  Uzakdoğu Asya kökenli kaju fıstığı lezzetli tadının dışında besleyiciliği, vücudu güçlendirme ve hastalıklardan koruma özellikleri ile de dikkat çekiyor. İşte kajunun hiç bilinmeyen faydaları...

KAJUNUN FAYDALARI NELERDİR?

 

Kanseri Önler: Kaju fıstığı, kanser hücreleri ve tümörleri etkisiz hale getiren flavonollar içermektedir. Bunun yanında kolon kanserinden koruyan bakır açısından oldukça zengindir. Galiba bu kajunun en önemli faydalarının başında geliyor.

Kalp Sağlığını Korur: Kaju fıstığı, diğer fındıklara oranla düşük yağ içerir ve bu özelliğinden dolayı kalp sağlığı için oldukça faydalıdır. Kolesterole etki etmez ve antioksidan özelliğinden dolayı kalp sağlığını destekler.

Yüksek Tansiyon: Kaju fıstığının bol miktarda magnezyum içermesi kan basıncı sağlığı açısından önemlidir. Yüksek tansiyonun düşmesini sağlayarak kalbi korur.

Saç Sağlığına Faydalıdır: Kajunun içerdiği bakır saç sağlığı açısından önemlidir. Bakır eksikliği saçların dökülmesi başta olmak üzere birçok sağlık sorununa neden olur. Saç dökülmesini engellemesi yanında kaju, saçların siyahlaşmasına yardımcı olur.

Sağlıklı Kemikler: Kajunun magnezyum ve kalsiyum gibi mineraller içermesi kemik sağlığı açısından önemlidir. Özellikle çocukların tüketmesi sağlıklı kemik yapısının oluşmasına yardımcı olurken yaşlılık döneminde kemikle ilgili sorunların ortaya çıkmasına engel olabilir.

Sinir Sağlığı: Kaju fıstığının içerdiği magnezyum damarları ve kasları rahatlatır. Böylece kalsiyumun sinir hücrelerine girmesini ekleyerek kemiklerde tutulmasını sağlar. Magnezyum miktarı az olduğunda damarların kalsiyumla dolmasına neden olabilir. Aynı zamanda bu durum yüksek tansiyona ve baş ağrısına neden olur. Kaju bu sorunlara izin vermeyebilir.

Safra Taşları: Düzenli olarak kaju tüketimi safra taşı oluşumunu %25 oranında azaltmaktadır.

Kilo Vermeyi Kolaylaştırır: Kaju fıstığı yağlı gıdalar arasında kabul edilmiş olsa da diğer türleri ile kıyaslandığında daha az yağ içermektedir ve kilo aldırmaz.

Antioksidan Özelliği: Kaju fıstığı; bakır, magnezyum, selenyum başta olmak üzere kaliteli mineraller içerir. Bundan dolayı kajunun antioksidan özelliği vardır, bu özellik genel sağlık için faydalıdır.

kaju-faydası

KAJU FISTIĞININ BESİN DEĞERLERİ

Kaju fıstığı, fosfor, magnezyum, potasyum mineralleri ile C ve E vitaminleri açısından oldukça zengin bir kuruyemiştir. 

100 gram tuzsuz kaju fıstığında 580 kalori var. Bunun %70’i yağ, %19’u karbonhidrat ve %11’i protein. Bu kadar kalori gözünüzü korkutmasın. Çünkü kaju, içerdiği sağlıklı yağlar sayesinde vücudun yağ yakım prosesini hızlandırıyor. Metabolizmayı hızlandıran kaju fıstığı ile kilo vermek bile mümkün.

kaju-besin-değeri

KAJUNUN ZARARI VAR MI?

Kaju alerjisi yüksek anaflaksi riski taşımaktadır.Kavurma işlemi kapalı alanda yapılırsa çıkan dumanlar ciğerleri ciddi biçimde tahriş edebilir.

YORUMLAR 8
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    fiyatından haberiniz var mı
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    kilosu 100 tl
    Cevapla
  • mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    110 tl kilosu
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok seviyorum, çok tatlı, olunca kendimi yemeden alamıyorum, ama alamıyorum, çünkü çok pahalı...
    Cevapla
  • MISAFIR 5 yıl önce Şikayet Et
    her yiyecek kanseri onluyor zaten ama nedense kanser gittikce cogaliyor biz ne yiyoruz acabada kanser cogaliyor diye sormak lazim
    Cevapla
  • süperdiniz. 5 yıl önce Şikayet Et
    c vitamini zengini olunca 0 mı oluyor?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı
İsrail'den 10 yıl sonra Doğu Kudüs'te ilhak