Civanperçemi otunun faydaları nelerdir? Adet sancıları için doğal civan perçemi kürü!

Çay olarak yüzyıllardır tüketimi tercih edilen civanperçemi, özellikle kadınların adet sancılarındaki şiddeti azaltır. Güçlü bir sakinleştirici özelliğine sahip civanperçemi aynı zamanda soğuk algınlığı hastalıkları için doğal ilaçtır. Oldukça güzel bir kokuya sahip olan civanperçemi hakkında merak edilenleri araştırdık. Peki Civanperçemi otunun faydaları nelerdir? Adet sancıları için doğal civan perçemi kürü!

Civanperçemi otu, kırktan fazla türü olan bu bitki güneşle beraber etrafa hoş bir koku salgılar. Eylül aylarında dağlarda mor, pembe ve sarı renklerde ortaya çıkar. Civanperçemi güneşte kurutularak tüketilir. Çay olarak tüketilen bu ot bir bardak kaynayan suya atılır. 10 dakika demlenmesi beklenilen çay daha sonra süzülerek tüketilir. Uzmanlar 10 dakikadan uzun süre bekletilen civan perçemi otunun zararlı olabileceğini vurgular. Bilim literatüründe "Achillea millefolium" olarak geçen civanperçemi eski çağlardan beridir alternatif tıpta kullanılır. Anavatanı Asya olduğu kabul edilir. Ancak Avrupa ve Kuzey Amerika'da görülür. Ilıman bölgelerde rahatlıkla yetişir. Yol kenarlarında tarla altlarında kendiliğinden çıkabilir. Antik çağlara ait kalıntı ve kitabelerde civanperçeminin yaraları iyileştirip kan akışını durdurduğuna dair izlere rastlanmıştır. O yıllardan sonra da özellikle askeri hastanelerde ve savaş alanlarındaki tıbbi yerlerde kullanılmıştır. Ülkemizde bazı bölgelerde civanperçemine kandil çiçeği de denir. Papatya ailesine ait olan civanperçemi; azulen, sinoel, limonen, borneol ve pinenler gibi kimyasal maddelerden oluşur. 

civanperçemi otu adet sancılarına iyi gelir

civanperçemi otu adet sancılarına iyi gelir

CİVANPERÇEMİNİN FAYDALARI NELERDİR?

- Makat bölgesinde oluşan basur memelerinin geçmesi için birebir fayda sağlar. 

- Civan otu içerdiği uçucu yağ sayesinde ciltte deforme olmuş hücrelerin yenilenmesinde yardımcı olur. Cildin yenilenmesini desteklediğinden yara, enfeksiyonların ve iltihaplı ödemlerin iyileşmesini hızlandırır.

- Boğaz enfeksiyonlarını gidermede birebir fayda sağlar aynı zamanda boğazdaki iltihapları balgam yolu ile atmaya yardımcı olur. Sürekli öksürüğü keserek nefes alıp vermeyi kolaylaştırır.

civanperçemi kurutularak kullanılır

civanperçemi kurutularak kullanılır

- Midede oluşan fazla asit oranını dengeler ve mide duvarının yağlı yiyeceklerden zarar görmesini engeller. Mide delinmesi ve bulantısı gibi rahatsızlıklara yakalanma oranını azaltır.

- Regl dönemleri ağrılı geçen kadınlar için doğal ağrı kesici çaylarının başında gelir.

- Vücuttaki serbest radikallerin sayısını azaltarak bağışıklığı güçlendirir. Böylece vücudun kanserli hücrelerle savaşmasını kolaylaştırır.

civanperçemi güçlü bir mikrop temizlemedir

civanperçemi güçlü bir mikrop temizlemedir

CİVANPERÇEMİNİN KULLANIM ALANLARI

- En sık çay olarak tüketilen civanperçemi genellikle çiçekleri tam açılmamışken toplanır. Kurutulur kaynatılarak tüketilir. Civanperçemi çayı, kadınların ayda bir yaşadıkları adet sancılarına, basura ve mide ağrılarına fayda sağlar.

- Bir diğer kullanım alanı ise merhemdir. Evde doğal yolla civanperçemi kremi yapılabilir. Civanperçemi merhemi hazırlamak için kuyruk yağı, tuzsuz tereyağı ve böğürtlen yaprağı gerekli. Bir avuç civanperçemini iyice ezin. Toz haline gelen civanperçeminin üstüne toz haline getirdiğiniz böğürtlen yapraklarını ekleyin. Bir tavaya tereyağı ve kuyruk yağını ekleyip toz haline getirdiğiniz civanperçemi ve böğürtlen yapraklarını ekleyip kavurun. Daha sonra ocaktan alın bir tülbente bu karışımı koyup sıkın çıkan yağı bir kutuya koyup gölge yerde bekletin.

- Aynı zamanda civanperçemi bir gece önceden bir dolu kovanın içine ekleyin. Daha sonra bu kovaya sıcak su ekleyip yıkanın. Hem vücuttan mikropları kolayca temizler hem de saç diplerinin güçlenmesini sağlar. 

Kilo verdiren mucize tohum! Acı çehre tohumu nedir, ne işe yarar?

İLİŞKİLİ HABER

Kilo verdiren mucize tohum! Acı çehre tohumu nedir, ne işe yarar?
Çin'de öldüren yeni virüs! Bunyavirüs nedir ve belirtileri nelerdir? Bunyavirüsü nasıl bulaşır?

İLİŞKİLİ HABER

Çin'de öldüren yeni virüs! Bunyavirüs nedir ve belirtileri nelerdir? Bunyavirüsü nasıl bulaşır?
Hande Soral saç imajını değiştirdi!

İLİŞKİLİ HABER

Hande Soral saç imajını değiştirdi!

BİR YORUM YAPIN 0