Boğaz reflüsü nedir? Neden olur?

Boğaz reflüsünün ne olduğunu biliyor musunuz? Sizler için boğaz yanması, ses kısıklığı ve kuru öksürük gibi belirtilerle kendini gösteren bu hastalık hakkına bilinmeyen her şeyi sizler için araştırdık. İşte boğaz reflüsü hakkında bilmeniz gerekenler...

Midedeki asidin yemek borusunu geçip boğaza kadar gelmesi sonucu ortaya boğaz reflüsü çıkar. Bu hastalık çeşitli şikayetlerle kendini gösterir. Yemek borusu ve boğazı tahriş eden bu hastalık, mide reflüsünden farklıdır. Çünkü mide reflüsü, midede meydana gelir yanma, ekşime ve göğüs ağrısı gibi belirtilerle ortaya çıkar. 

BOĞAZ REFLÜSÜ BELİRTİLERİ

- Sürekli kuru öksürük

- İstemsiz geniz akıntısı

- Ses problemleri ve ses kısıklığı ya da tam tersi ses tonunun kabalaşması

- Boğazda tıkanma

- Yutkunurken boğazda ağrı hissetme

- Ağızda kötü ve acı bir tat gibi belirtilerle ortaya çıkar.

BOĞAZ REFLÜSÜNÜN TEDAVİSİ

Tüm hastalıklarda olduğu gibi bu rahatsızlıkta da belirtiler fark edilir fark edilmez bir uzmana danışmakta fayda var. Aksi halde erken müdahale edilmediğinde boğazda ciddi hasarlara neden olabilir. Aynı zaman da tedavisiz ses kısıklığına da sebebiyet verebilir. Doktorlar genellikle bu hastalık için reflü diyeti uygularlar. Çünkü bazı yiyecek ve içecekler asit oranını artırarak ciddi sonuçlara neden olabilir. Bu yüzden tedavi boyunca hastanın diyet uygulaması gerekir.

REFLÜ DİYETİ NEDİR?

Ihlamur, yasemin, kavun, papatya ve melisa çaylarıyla boğazı rahatlatabilirsiniz. Aynı zamanda avokado, kayısı, muz, kavun ve ananas gibi meyveleri de tüketerek hem boğazı hem de mideyi rahatlatmış olursunuz. Uzmanlar bu hastaların gece yemeklerini kesmelerini ve haşlanmış yemekler yemeyi öneriyor.

BİR YORUM YAPIN 0