Muşmulanın faydaları nelerdir? Bakın hangi hastalıklara iyi geliyor...

Bazı bölgelerde döngel, töngel olarak bilinen muşmula meyvesinin inanılmaz faydaları ortaya çıktı. Hafif bir mayhoş tadı olan muşmula meyvesi bakın hangi hastalıklara iyi gelir ve hangi hastalıklardan koruyor...

Muşmulanın faydaları nelerdir? Bakın hangi hastalıklara iyi geliyor...
Muşmulanın faydaları nelerdir? Bakın hangi hastalıklara iyi geliyor...
GİRİŞ 28.06.2019 17:05 GÜNCELLEME 28.06.2019 17:08
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Mayhoş tadı ile her yiyenin gönlünü çalamayan bu meyvenin faydaları çok  töngel olarak da bilinen muşmula meyvesinin bağırsak hastalıklarına iyi geldiğini, kan dolaşımını düzenlediğini ve sinirleri güçlendirdi bilinmektedir. Muşmulanın gaz giderici olarak da faydalı olduğunu vurgulayan uzmanlar sıklıkla tüketilmesi konusunda uyarıyor.

MUŞMULANIN FAYDALARI NELERDİR?

 

 

1) Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine destek olur.

2) İçeriğindeki melovin etken maddesi ile sinir sistemi ve kaslar üzerinde etkili , sağlıklı bir sinir sistemine sahip olmanızı sağlayan muşmulanın dış kabuğu da  kaynatılarak içilebilir ve bu depresyon hapı içmiş gibi etki yaratmaktadır.

3) İçeriğindeki fazla sudan dolayı serinletici, rahatlatıcı etki yapar.

4) İnce bağırsak iltihabı, ishal ve dizanteriyi gidermeye yardımcı olur.

5) Düzenli olarak muşmula tüketimi, merkezi sinir sistemine iyi gelir. Kan dolaşımını hızlandırdığından dolayı beynin daha düzenli oksijen almasına yardımcı olur. Böylece zihin üzerinde olumlu etkiler sağlar.

6) Kan dolaşımını düzenler.

7) Ana karnındaki ceninin düşmesini engel olur.

8) Muşmula yaprakları şeker hastalığına iyi gelir.

9) Yüksek miktarda şeker içermeyen muşmula meyvesi şeker hastalarının tüketebileceği bir meyvedir.

10) Zayıflamaya yardımcı olur; Metabolizmayı hızlandıran ve bağırsakların çalışmasında faydalı olan muşmula meyvesi zayıflamaya yardımcı olur. Kompostosu yapılan muşmula meyvesi özellikle zayıflamak isteyenler tarafından oldukça çok tüketilir. Vücudun su kaybını önlemeye yardımcı olan muşmula kompostosu bağırsakları boşaltarak zayıflamaya yardımcı olur.

11) Anemi tedavilerine yardımcıdır. 

12) Muşmulanın çekirdeği idrar artırıcıdır.

Önemli Uyarı: Hamilelik döneminde muşmula tüketimi hakkında farklı görüşler vardır. Bazı kaynaklar muşmula tüketiminin gebelik döneminde düşük yapmayı engellediğini savunurken, bazı kaynaklar ise muşmulanın düşüğe neden olduğunu yazmaktadır. Bu yüzden en doğrusu doktorunuza danışmak veya güvenli tarafta kalmak için gebelik döneminde muşmuladan uzak durmak.

MUŞMULA ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI NELERDİR?

Tam bir doğal şifa kaynağı olan muşmulanın çekirdekleri de en az meyvesi kadar faydalıdır. Sindirim sistemi için oldukça faydalı olan meyvenin çekirdekleri idrar miktarını artırır. Özellikle böbrek taşı dökenler için muşmula çekirdeklerin kaynatılıp suyunun içilmesi tavsiye edilir. Böbrekleri temizleme özelliğinin dışında vücuttaki ödemin atılmasına da yardımcı olur. Tüketilen meyvenin çekirdekleri kaynatılarak çayı yapılıp tüketilmelidir. Diyet yapanlar için de muşmula çekirdeği çayı zayıflamaya yardımcı olur. Günde bir bardak tüketilmesinin yağ yakımını hızlandırıcı etkisi vardır.

MUŞMULA ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Bir avuç muşmula

Bir litre su

Bir miktar bal

Öncelikle bir litre suyun içine bir avuç muşmula ekleyelim. Biraz kaynatıp süzdükten sonra, içine bir çay kaşığı bal ekleyip içebilirsiniz. Oldukça etkili olan muşmula çayı tarifi günde üç öğün birer bardak içebilirsiniz.

Kilo vermek için ideal karışımlar arasında olan muşmula çayı, yağların yanmasını da sağlayacaktır.

Muşmula Çayı

BESİN DEĞER

100 gram protein,
74 gr su,
0,1 gr yağ,
88 kalori,
1,3 g diyet lifi,
24 gr karbonhidrat sağlar.
Günlük demir ihtiyacının % 15’ini,
Günlük B1 vitamini ihtiyacının % 5’ini,
Günlük kalsiyum ihtiyacının % 4.1’ini,
Günlük riboflavin ihtiyacının % 2.31’ini,
Günlük niasin ihtiyacının % 1.25’ini,
Günlük protein ihtiyacının % 1’ini,
Günlük lipit yağ ihtiyacının % 0.29’unu içerir.

YORUMLAR 22
  • Sed 2 yıl önce Şikayet Et
    Kilosu 15 tl
    Cevapla
  • Carsambali 2 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda'ya bile Turkiye den Tongel(musmula)fidesi getirip bahceme diktim.Bu sene 30 kg civari Tongel oldu.Karadeniz de cok yaygin bir meyve turu.Ben yapraklarini bile topluyorum,kisin cayini yaparim.En sevdigim meyvedir ayrica.
    Cevapla
  • Oktay 2 yıl önce Şikayet Et
    Yıl olmuş 2021 muşmulayıda bilmeyenler var bende şehirde yaşıyorum ama çocuklugumdan beri bilip pazardan alıp yeriz köylü pazarlarının hepsinde var bi kapalı mağaza alişverişlerinden çıkarsaniz görürsünüz muşmula mayhoş tadı ve insanı yerkene biraz boğan güzel bir meyve çekirdeği yenmez hatta dikkatli yenir fark edilmeden çiğnenip dişi bile kırar çok sert bazı yöreler aluç ta der geneli muşmula yeni dünya falan çok ayrı bir meyve
    Cevapla
  • Atıf 3 yıl önce Şikayet Et
    Marketlerde satılıyor.
    Cevapla
  • Sinan İzmirli 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben küçük kızıma da yemeyi öğrettim. Kış gelince ilk söylediği şey pazardan ne zaman alacağız oluyor.Bilecik ve yöresinde çok yaygındır. Her eve girer.Çürümesini beklemelisiniz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şampiyon hoca Arda Güler'e talip oldu! Real Madrid de sıcak bakıyor
Başıboş köpek dehşeti devam ediyor! Yaşlı kadın tanınmaz hale geldi...