Menopoz sonrası kemik erimesine dikkat!

Yaşlanmanın en doğal belirtisinden biri olan menopoz dönemi sonrası kadınların dikkat etmesi gereken bazı durumlar vardır. Menopoz sonrası oraya çıkan hastalıkları önlemek için bazı önlemler alınmalıdır. Peki menopoz sonrası nelere dikkat edilmeli...

Hormonların değiştiği dönemlerden biri olan menopoz sonrası kadınların alması gereken bazı önlemler vardır. Çünkü dikkat edilmediğinde ciddi sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Bunlardan en ciddi olanı ise osteoporozdur. 

OSTEOPOROZ NEDİR?

Osteoporoz hastalığı kemik yapısında zayıflama sonucu, kemiğin daha bir kırılgan olmasına denir. Menopoz döneminde azalan östrojen hormon seviyesi osteoporoz hastalığının yaşanmasına zemin hazırlar. Uzmanlar bu durumu önlemenin en basit yolunun kalsiyum desteği almaktan geçtiğini vurguluyor.

OSTEOPOROZ'A NE İYİ GELİR?

Kalsiyum maddesini almanın en kolay yolu ise D vitaminidir. D vitamini osteoporoz hastalığını önleyen bir kalkan görevi görür. Bağırsakların ve kemiklerin kalsiyum oranını artıran bu vitamin vücudun merkezi sistemlerinin yapısını da koruyarak menopoz sürecini en hafif şekilde atlatılmasına yardımcı olur. 

D VİTAMİNİ

D vitaminin en doğal kaynağı güneş ışınlarıdır. Diğer türlü ise; balık, yumurta, süt, tereyağı, ton balığı, somon, tatlı patates, mantar ve maydanoz gibi besinlerde de bol miktarda bulunur.

Çürük diş kalp enfeksiyonuna neden oluyor

İLİŞKİLİ HABER

Çürük diş kalp enfeksiyonuna neden oluyor
Enerji içeceğinin zararları nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Enerji içeceğinin zararları nelerdir?

BİR YORUM YAPIN 0