Greyfurtun faydaları nelerdir? Sigarayı bırakmak için...

Turunçgillerin en önemli meyvelerinden biri olmakla birlikte içeriğinde bol miktarda C vitamini bulunan greyfurtun faydaları saymakla bitmiyor. Peki sağlık açısından büyük rol oynayan greyfurt neye iyi gelir? Bilimsel olarak yapılan araştırmalarda hiç duyulmamış yararları ortaya çıktı.

Greyfurtun faydaları nelerdir? Sigarayı bırakmak için...
Greyfurtun faydaları nelerdir? Sigarayı bırakmak için...
GİRİŞ 23.10.2018 14:24 GÜNCELLEME 25.10.2018 10:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Greyfurt, ilk olarak tatlı portakal ile çapraz bir melez meyve olarak Batı Hint Adaları olan Barbados’da yetiştirildi. Daha sonra ve özellikle son yıllarda bütün dünyaya yayıldı. Ülkemizde ise son 8-10 yıldır çok yaygın olarak tüketilmekte ve aynı şekilde üretilmektedir. Yüzyılın en mucize meyvelerinden biri olan Greyfurt, turunçgiller familyasının en değerli üyelerinden biri. Bizde bol miktarda C vitamini içeren greyfurt meyvesinin inanılmaz faydalarını sizler için araştırdık.  

 

GREYFURTUN FAYDALARI NELERDİR?

Greyfurtun bol miktarda ve farklı antioksidanlar içermesi karaciğer sağlığı açısından da faydalıdır. Karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur, toksinlerin karaciğere zarar vermesini engelleyebilir.

Böbrekleri fazla iltihap, enfeksiyonlu hücre ve toksinlerde temizleyen greyfurt böylece kum taş oluşumunu engeller.

Mineral ve vitamin içeren greyfurt meyvesi saç ve cildin beslenmesinde son derece etkilidir. Cildi güneşin zararlı etkilerinden korurken saçların daha yumuşak ve parlak olmasına yardımcı oluyor.

Greyfurtun Yararları

Greyfurt sigaraya karşı oldukça faydalı bir meyvedir. Sigara içen kişiler düzenli greyfurt tüketerek bu alışkanlığın vücuda yaptığı zararları bir parça da olsa azaltabilir. Bu şifalı meyve sigara içme isteğini azaltır. Bu sayede sigara içenlerin sigarayı bırakması daha kolay olacaktır. Ayrıca bu meyve sayesinde vücutta biriken nikotin kolay bir şekilde atılabilir.

Greyfurt artrite yol açabilecek eklem kıkırdağını kurar. Ayrıca kalsiyum ve salisilik asit içerir, bu özelliğinden dolayı greyfurt artrit sorunlarına yakalanma riskini azaltabilir. Bu konuyla alakalı çok daha etkili sonuçlar almak için elma sirkesi ve greyfurt suyu karıştırılarak tüketilebilir.

Kan damarlarının esnekliğini arttırır. Kanı temizler. Kalp sağlığını korur, kalbe dosttur. Karaciğeri temizler ve idrar söktürür. İştahsızlık için yemeklerden önce yenebilir.

Öksürük, üşütme, soğuk algınlığından kaynaklanan boğaz ağrılarını giderici özelliği vardır.

2006 yılında Tıbbi Gıda Dergisi’nde yayınlanan bir çalışmaya göre, belli bir grup her yemekten önce yarım adet greyfurt yedi. Bu kişilerin 12 hafta sonunda kiloları incelendiğinde, 3,5 kilo verdikleri gözlemlendi. Yüksek miktarda su içermesi, bol miktardaki enzim içeriği nedeniyle greyfurt kolayca yağ yakmaya yardımcı olur. İyi bir lif kaynağıdır ve kalorisi düşüktür. Ayrıca greyfurt kokusunun açlık hissini azalttığı da belirtilir.

Düzenli tüketildiğinde içerdiği flavonodil maddeler kanserojen hücrelerin sayısını azaltır ve bağırsaklardaki fazla toksinleri de dışkı yolu ile atarak kolon kanserine yakalanma oranını düşürür.

Greyfurt Hangi Hastalıklara İyi Gelir

GREYFURT TÜKETİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Hamilelik ve emzirme döneminde aşırı tüketiminden kaçınmalısınız.

Kanser rahatsızlığın varsa doktorunuza danışarak greyfurt tüketmelisiniz.

Meme kanserini tetiklediği gözlemlenmiştir.

Hormon bozukluğu bulunanlar greyfurt tüketiminden uzak durmalıdır.

Önemli Not: Sağlıklı kişilerde greyfurt tüketiminin herhangi bir sağlık sorununa yol açacağını söylemek doğru olmaz, fakat ilaçlı tedavi gören hastalar greyfurt tüketiminden uzak durmalıdırlar. Greyfurtun bazı ilaçlar üzerinde olumsuz etkileri vardır.

YORUMLAR 1
  • ASLIHAN GÜNER 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence güzel bir şey
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar