Yulaf samanı çayının faydaları nelerdir? Bakın hangi hastalıklardan koruyor...

Günümüzde bitkilere verilen önem bakımından geçmişe doğru bir dönüş bulunmaktadır. Bununla birlikte son günlerde sıkça kullanılan besinlerden biri olan yulaf samanı çayı faydaları büyük merak konusu olmuştur. İşte güneşi yüksek miktarda seven bir tahıl ailesi ürünü olan yulaf samanı çayının tüm yararları...

Yulaf samanı çayının faydaları nelerdir? Bakın hangi hastalıklardan koruyor...
Yulaf samanı çayının faydaları nelerdir? Bakın hangi hastalıklardan koruyor...
GİRİŞ 05.11.2018 09:47 GÜNCELLEME 05.11.2018 09:47

Vitiligo hastalığının tedavi edilmesinde yardımcı olduğu için yulaf samanı çayının faydaları saymakla bitmiyor. Yulaf samanının en büyük özelliği kemik erimesi olarak bilinen osteoporoz hastalıklarının düzelmesini sağlar. Ayrıca erozyon gibi doğal afetlerden korunmaya yarar. Zeka gelişiminde önemli olan yulaf samanı çayı, sinir sisteminden mide ve bağırsak sistemine kadar birçok soruna iyi gelir. İşte daha önce hiç duymadığınız yulaf samanı çayının tüm faydaları...

YULAF SAMANI ÇAYININ FAYDALARI

 

Bu çay sinir sistemini güçlenmesine yardımcı olmaktadır. Yulaf çayı tüketildikten kısa sürede sonra içen kişide rahatlama ve sakinleşme sağlamaktadır. Fiziksel gerginliğin giderilmesinde oldukça faydalıdır.

Ciltte oluşan problemler üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Özellikle çayın demlendikten sonra soğutularak cilde uygulanması söz konusu olabileceği gibi aynı zamanda posasının cilde uygulanması da cilt üzerinde olumlu etkiler oluşturmaktadır.

Yulaf samanı çayı östrojenin artmasını sağlar. Ayrıca yulaf samanı çayı kalsiyum, magnezyum ve fosforda içermektedir.

Panik atak, depresyon vb. psikolojik ve sinirsel hastalıkların tedavisinde olumlu etkisi bulunmaktadır.

Osteoperoz hastalığı kemiklerin kırılgan ve güçsüz hale gelmesi durumudur. Bu sayede bu hastalığa yakalanma riski azalmaktadır.

İdrar sökücü özelliği bulunmaktadır. Hatta bu işlevi gören besinler içerisinde ilk sırada yer almaktadır. Ama denetimsiz kullanıldığında böbrekleri zorladığı tespit edilmiştir. Bundan dolayı kontrollü bir kullanım yürütülmelidir.

İdrar sökücü özelliği de bulunan bu çay vücutta biriken ödemlerin atılması konusunda da yardımcı olmaktadır.

Bronşit hastalığının sebep olduğu nefes darlığına iyi gelmektedir.

Fiziksel daha güçlü ve zinde görünmenize yardımcı olmaktadır. Ama fazla içilmesi yarardan çok zararı olmaktadır.

Adet döneminin düzenlenmesi konusunda bayanlara oldukça fayda sağlamaktadır
İştah arttırıcı özelliği bulunmaktadır. Özellikle yemek yeme konusunda sıkıntıları olan kişilerin günde 2 bardak bu çayı tüketmesi iştahlarına olumlu etki yapmaktadır.

Koah hastaları tarafından düzenli olarak kullanılması oluşan olumsuzlukların giderilmesi konusunda etkili olmaktadır. Bu nedenle özellikle tedaviye yardımcı olabilmesi amacıyla tercih edilebilir.

Vitiligo hastalığının tedavisinde yardımı olarak kullanılmaktadır.

Yulaf Samanı Çayı Faydaları

BESİN DEĞERİ

Yulaf Samanının Besin Değerleri Yulaf samanı, protein, B1 vitamini, B2 vitamini, D vitamini, E vitamin, karoten, nişasta, yağ gibi bileşikler içermektedir.  Aynı zamanda kalsiyum, magnezyum, potasyum ve demir gibi mineralleri de içerir. Et ürünleri ve süt gibi besinlerden alabildiğimiz birçok besin değerini bu minik bitkiden yaptığımız çay ile alabiliyoruz. 

YULAF SAMANI KÜRÜ NASIL HAZIRLANIR?

Gerekli Malzemeler:

Yulaf samanı,
1 litre su.

Yapılışı:

Yulaf samanı kürü hazırlamak için bir tencere içinde 1 litre su kaynatın. Kaynayan suyun içine bir miktar yulaf samanı ekleyin ve iyice karıştırın. Karışımı yeniden karıştırarak kaynatın ve ocağın altını kapatın. Karışım bir süre soğuduktan sonra süzün. Karışımı bir bardak içine ekleyin. Hazırlanan yulaf samanı kürünü düzenli olarak içerek tüketebilirsiniz. Yulaf samanı kürü hazırlarken temiz su kullanın ve yulaf renginin yeşil olmasına dikkat edin. Hazırlanan yulaf samanı kürünü haftada 3 kere tüketmeniz yeterli ve faydalı olacaktır.

YULAF ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

İçmek isteyenler özellikle evde rahatlıkla yulaf samanı çayı hazırlama bilgilerine göre hareket ederek hazırlayabilirler. Çayı evde hazırlamak isteyenler özellikle bekleme süresine dikkat etmelidir. Bitki çaylarına oranla özellikle yüksek etkiye sahip olması nedeniyle dikkatli olunması gerekir. Tükettiğiniz diğer bitki çaylarına göre faydasını daha iyi şekilde alabilmeniz adına kavanozda hazırlanması önerilmektedir.

1 litre kavanoz içerisinde çayı hazırlamak isteyenler bir bardak kurutulmuş olan yulaf samanı koyarak daha sonrasında üzerine kaynamış olan 1 litre suyu ekleyebilirler. Suyu ekledikten sonra kavanozun kapağını kapatarak yaklaşık 2 saat kadar bekletilmesi gerekir. Daha sonrasında kavanozun kapağı açılarak süzülen çay tüketime hazır hale getirilmektedir. Evde ihtiyaç duyduğunuz her durumda tüketim için yulaf samanı çayı tarifi ile birebir uygulama yaparak tüketime hazır hale getirebilirsiniz.

Yulaf Samanı

YULAF SAMANI ÇAYININ YAK ETKİLERİ NELERDİR?

Fazla Yulaf Samanı çayı tüketimi durumunda baş ağrısı, baş dönmesi, uykusuzluk, düzensiz kalp atışları, kusma, ishal ve iştah kaybı gibi yan etkiler gözlemlenebilir. Bu belirtilerden herhangi biri yaşanırsa hemen içtiğiniz yulaf samanı çay miktarını azalttığınızdan emin olmalısınız.

Yulaf ununa alerjiniz varsa çaydan da bitkinin kürlerinden de olabildiğince uzak durmalısınız. Boğazda veya ağızda solunum zorluğu, döküntü, kaşıntı veya şişme gibi reaksiyonlara sebebiyet verebilir.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
110 Liralık kurabiye satan işletmeci "Şu an maliyetine satıyoruz, zam yapıcaz" dedi