Türk doktorlar Özbekistan'da!

Sağlık haftalarının 42’ncisi Özbekistan’a bağlı Karakalpakistan Özerk Cumhuriyeti’nde başladı. 15 Türk doktor, 11 Kasım’a kadar sürecek olan proje kapsamında bölge halkına ücretsiz sağlık hizmeti verecek.

Türk doktorlar Özbekistan'da!
Türk doktorlar Özbekistan'da!
GİRİŞ 04.11.2018 10:59 GÜNCELLEME 04.11.2018 10:59

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın talimatıyla Özbekistan’da gerçekleştirilen 42. Sağlık Haftası, Nukus şehrindeki Çocuk Hastanesi ile Jinekoloji-Onkoloji Hastanesinde yapılan muayeneler ile başladı. Sağlık Bakanlığı ve TİKA iş birliğinde yürütülen program kapsamında plastik cerrahi ve kadın doğum alanlarında muayene ve ameliyatlar gerçekleştirilecek. Hafta boyunca Özbek sağlık personeline uygulamalı eğitimler verilecek ve karşılıklı tecrübe paylaşımında bulunulacak.

Resmi açılışı Türkiye Cumhuriyeti Taşkent Büyükelçisi Ahmet Başer Şen’in katılımıyla yapılacak olan sağlık haftasını ülkemizden basın mensupları da takip ediyor.

 

 

Sağlık Bakanlığı tarafından bugüne kadar 3 kıtada, 16 ülkede sağlık haftaları düzenlendi. Türk doktorlar bu programlar kapsamında, toplamda 22 bin 812 hasta konsültasyonu ve 3 bin 632 ameliyat gerçekleştirdi.

Sağlık haftaları doktorlarımızın bölge halkı ve sağlık çalışanları ile güçlü bağlar kurmasını sağlıyor. Öte yandan ülkemizin yetişmiş insan gücü, sağlık turizmi ve tıbbi malzeme üretimindeki kapasitesi bu programlarla yurtdışında tanıtılıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"