Ellerim neden sürekli soğuk? Parmak üşümesinin başlıca sebepleri...

Ellerin ve parmakların fazlaca üşümesi, zaman zaman soluk ve hafif mor bir görünüm alması, bilhassa kadınlar ve genç kızlarda sık rastlanan bir sorundur. Elleriniz ve parmaklarınız sürekli soğuksa sebebi bu hastalıklar olabilir. İşte son dönemde sıkça rastlanan sorun haline gelen el ve parmak üşümesinin sebepleri...

Ellerim neden sürekli soğuk? Parmak üşümesinin başlıca sebepleri...
Ellerim neden sürekli soğuk? Parmak üşümesinin başlıca sebepleri...
GİRİŞ 05.11.2018 11:07 GÜNCELLEME 05.11.2018 11:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kışın hava soğukken el, ayak, kol ve bacaklarınızın soğuk olması normaldir. Fakat yazın bile sürekli eller ve ayaklarda üşüme görülüyorsa, bunun sebebi bir çok hastalığın habercisi olabilir. Parmakların fazlaca üşümesi, zaman zaman soluk ve hafif mor bir görünüm alması, bilhassa kadınlar ve genç kızlarda sık rastlanan bir sorundur. İşte el ve parmakların sürekli üşümesinin sebepleri..

B12 EKSİKLİĞİ

 

B12 vitamini kırmızı kan hücrelerinin üretiminde çok önemlidir. B12 en fazla kümes hayvanları, et, yumurta ve süt içerisinde bulunmaktadır.

B12 vitamini yoksa kan hücrelerinin üretimleri yavaşlar, üretilen hücrelerde kalitesiz olur ve bunun sonucunda dokulara yeterli kan ulaşmaz ve el ayak üşümesi meydana gelmektedir.

RAYNAUND HASTALIĞI

Bu hastalık genel olarak ellerde,parmaklarda kulak ve burunda oluşan kan dolaşımının bozulmasıyla ortaya çıkar.Kan dolaşımının azalmasıyla parmak uçları, ilk olarak beyaz renge döner. Beyaz olan bölge ilerleyen zamanlarda kızarıp yanmaya başlayabilir.

OTOİMMİN BOZUKLUKLARI

Otoimmün bozukluğu bağışıklık sistemiden bağımsız ve ters olarak hareket eden sağlıklı hücrelere saldırması durumuna denir. Bağışıklık sistemi vücudun normal bileşenlerini kendinden saymayarak, dokulara veya organlara saldıran bakteriler üretmektedir.

Bunun sonucunda ise iltihaplanma ve otoimmün bozuklukları ortaya çıkmaktadır.

TİROİT HASTALIĞI

Tiroit bezinin yeterli hormonlar üretememesi sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. İyot eksikliği bu hastalığın en önemli sebeplerinden biri olarak tanınır.
 
Tiroid bezi az çalıştığında ise hipofizden TSH’nın kana verilmesinde artış yaşanır. Vücut dokuları için gerekli miktarda tiroid hormonu salgılanamaz.
 
Bunun sonucunda ise ‘’hipotiroit’’ meydana gelmektedir. Dokulara yeterli miktarda kan ulaşmamasının bi diğer nedeni de böyle bilinir.

El ve Parmak üşümesinin sebepleri

EL VE PARMAK ÜŞÜMESİNİ NASIL ENGELLEYEBİLİRİZ?

Problem kan dolaşımınızsa aşağıdaki doğal tedavilerden yararlanabilirsiniz:

Zencefil

Zencefil metabolizmayı hızlandırır ve genelde mideyi rahatsız olmaktan korur, kan dolaşımını geliştirir, kasları canlandırır ve vücut ısısını artırır. Aşağıdaki malzemelerle kendinize bir çay hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler

1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
1 bardak kaynar su (250 ml)

Tarçın

Tarçın mideyi ısıtır ve acıyı dindirir. Ayrıca sindirim sistemine de faydalıdır ve ellerle ayaklardaki soğukluğu dindirebilir. Kahvenize ve tatlılarınıza tarçın serpin.

Gingko biloba

Gingko biloba, harika bir damar genişleticidir. Bacaklardaki kan dolaşımını artırır ve zinde olmanızı sağlar. Bunu kapsül olarak sağlık ürünleri satan dükkanlardan veya eczanelerden alabilirsiniz.

Ayrıca ellerinizi ve ayaklarınızı hareket ettirdiğiniz egzersizler yapmayı unutmayın. Aynı pozisyonda uzun süre durmamaya özen gösterin. Düzenli olarak bileklerinizi ve ayak bileklerinizi döndürün, aynı zamanda parmaklarınızı ve ayak parmaklarınızı hareket ettirin.

YORUMLAR 1
  • bre 5 yıl önce Şikayet Et
    ne alakası var ya çalışan demir pas tutmaz şu yapılan haber hangi analize göre yapılmış.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
36 bin sağlık personeli alınacak!